Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Halálra verték az 58 éves férfit: nem kísért tovább az áldozat

Nyolc évre emelte az ítélőtábla annak a férfinek a büntetését, aki a volt élettársa iránti alaptalan féltékenységében megverette az 58 éves Sz. Jánost Hegyeshalomban. A volt vámügyi dolgozó belehalt a sérüléseibe, gyilkosai 20 és 14 év fegyházat kaptak.

Másodszor ült össze a Győri Ítélőtábla Juhász Zsolt és társai ügyében, mivel a 2009-ben született döntést egyszer már hatályon kívül helyezte (Tovább kísért a hegyeshalmi áldozat, Kisalföld, 2009. november 11.).

A felbujtó nyolc, a gyilkosok 20 és 14 év fegyházat kaptak. Fotó: Mészáros Mátyás
A felbujtó nyolc, a gyilkosok 20 és 14 év fegyházat kaptak. Fotó: Mészáros Mátyás


A most 39 éves felbujtót korábban azzal vádolták, hogy megöletni akarta a két másik szereplővel a volt vámügyest, a bíróság azonban most is úgy találta: Juhász Zsolt szándéka a verésig terjedt.

Mégis megváltoztatta az ítéletet dr. Kovács Tamás tanácsa, mivel álláspontja szerint át kellett látnia: maradandó – és nem csak súlyos – sérüléshez vezethet a verőlegények megbízása.

Így ő hat és fél év helyett nyolc év börtönt kapott, míg a 33 éves Susányi Péterre – az elsőfokú döntéssel egyezően – 20, a 29 éves Busch Heinz Ditmárra 14 év fegyházat szabott ki.

A történet igen röviden: Juhász Zsolt nem tudott belenyugodni a szakításba és volt élettársára engesztelhetetlenül féltékeny volt. Sz. Jánost is ezért gyűlölte, pedig a középkorú férfi már kislányként is ismerte a nőt, kapcsolatuk bizalmas volt, de ennél nem több.

A hölgy gyakran látogatta a férfit a hegyeshalmi tanyán, ahová egyszer Juhász Zsolt berontott a volt társát keresve és Sz. Jánost eszméletlenségig megverte. Ez azonban nem volt elég: megbízta a büntetett előéletű Susányi Pétert, aki bevonta a német származású Busch Heinz Ditmárt is az ügybe.

Egy 350 ezer forint értékű motorkerékpárral kenyerezte le a férfit, aki társával olyan brutális módon végzett a tanyáján megtámadott áldozattal, hogy a helyszínelésről készült fotókat a későbbi eljárásban részt vevők közül többen nem bírták végignézni.

A bizonyítást eljárási hiányosságok miatt kellett ismét lefolytatni. Dr. Kovács Tamás tegnap azt mondta: az elítéltek bűnbánó szavait és jövőjükre vonatkozó építő elképzeléseiket a bíróságnak nincs oka nem elhinni, s ennek köszönheti Susányi, hogy nem kap életfogytiglant.

Az ügyész egyébként indítványozta, hogy esetükben a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést a gyilkosság mögött álló nyereségvágy miatt is súlyosabban minősítsék.

A bíróság szerint viszont, mert Juhász Zsolt szándéka nem az ölésre vonatkozott, a fizetségül szánt motorkerékpárt sem lehet a gyilkosság "nyereségeként" számításba venni.

Felmerült a vád oldaláról a bűnpártolás lehetősége is, hiszen – ha testi sértést követett is el a felbujtó – a vasrúd és a feszítővas eltüntetéséért akkor is felelnie kell.

A táblabíróság viszont úgy látta: ebben akkor már Juhász is érdekelt lehetett saját felelőssége miatt.

Olvasóink írták

  • 1. Lacika62 2012. május 11. 09:33
    „Ezt az ítéletet? fel emelték.......... A Marian Cozmájét meg majdnem, hogy törölték nem nevetséges egy kicsit??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autonóm szakszervezetek: ez így nem igazságos

Adókra adók – ezzel a címmel tartott kedden sajtótájékoztatót Borsik János, az Autonóm… Tovább olvasom