Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Győri lett Győr díszvendége

Győr - Egy hétig a város vendégszeretetét élvezheti az a család, amely a fővárosi Utazás Kiállításon megnyerte a „Legyen Győr díszvendége!" nyereményjátékot. A szerencsés régi ismerősként, lányai útikönyvvel érkeztek.
Az akcióban az vehetett részt, aki előző évben legalább egy éjszakára megszállt Győrben. A szerencsés nyertes, Rezes Anna Mária ezt most megfejelhette egy újabb hét nyaralással, amit a város állt, méghozzá a családjával együtt. Két lányával és leendő vejével érkezett a Famulus Hotelbe, messze nem idegenként.

– Győri vagyok, de tizennyolc éve elkerültem elég messze, a Bács-Kiskun megyei Tataházára. Nagyon kötődöm Győrhöz, itt vannak a kedvenc helyeim, a barátaim. Többnyire valamilyen eseményre érkezünk,
nyaranta általában a barokk esküvőre – mondta a nyertes tegnap, amikor a vendéglátó önkormányzat köszöntötte a kis családot.

Bár Mária ismeri egész Győrt, lányai már majdnem turistaként járják a várost. Méghozzá lelkiismeretes turistaként: Anna és Noémi útikönyvvel, térképpel fedezik fel a látnivalókat, s nem hagyták ki a múzeumokat sem. S mivel fő a változatosság, ha már itt vannak, felfedezik a tágabb környéket is; tegnap például Sopronba indultak, s Tatán is van mit megnézni. Esténként azonban visszatérnek Győrbe, ahol hamarosan a lányoknak is meglesznek a kedvenc helyeik, akárcsak édesanyjuknak.
– Talán a Rába-part az, ahová a legszívesebben térek vissza, szívesen sétálok, üldögélek a vízparton. Akár egyedül is, hiszen a gyerekek már nagyok, a saját útjukat járják. Gyakran írok verseket, a természet közelsége pedig megihlet, s a Rába-part nagyszerű helyszín a feltöltődéshez – árulta el Rezes Anna Mária.

A nyertes (jobbról a második) lányaival és vejével egy hetet tölt el az önkormányzat meghívására Győrben. Fotó: H. B. E.
A nyertes (jobbról a második) lányaival és vejével egy hetet tölt el az önkormányzat meghívására Győrben. Fotó: H. B. E.

Kisebbik lányának pedig külön kapóra jött a győri nyaralás: mivel baján kereskedelmi középiskolában tanul, s idegenforgalmi menedzser lesz, arra kérte a Hotel Famulus vezetését, vezessék végig az épületen – ahol egyébként, tanszállóról lévén szó, sok tanuló is dolgozik –, s hadd lessen be a kulisszák mögé. Ki tudja, talán nemsokára nem vendégként, hanem idegenforgalmi szakemberként tér majd vissza a folyók városába...!

Egyre több a hazai turista

Idén januártól májusig 40.746 vendégéjszakát töltöttek a győri  szállodákban, panziókban a turisták – derült ki Ottófi Rudolf alpolgármester gyors összegzéséből a díszvendégek köszöntésén. Ez 9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Majdnem fele-fele a külföldi és a hazai vendégek aránya, utóbbiak száma egyre növekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fizetésünk majdnem felét elvonják

Az alapvető listát közel fél évvel ezelőtt publikálták. Akkor is nagy visszhangot váltott ki, de… Tovább olvasom