Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Győri lány képviselte régiónkat a magyar delegációban

Győr–Portugália - Tíz ország fiataljai együtt ismerkedtek uniós lehetőségeikkel egy Portugáliában tartott nemzetközi diákkonferencián, amelyen a magyar csapat tagjaként Győrt képviselte Király Anita.
A Pontus Iuventae (Ifjúság Hídja) Alapítvány keretében a fiatalok közösen pályáznak olyan lehetőségekre, melyek révén megismerhetik tágabb környezetüket, Európa számos országát. A szervezet rendszeresen szervez nemzetközi diáktalálkozókat, melyeken a különböző nemzetek ifjai egy-egy, a világ minden részét érintő aktuális témát a tolerancia és a béke jegyében vitatnak meg.

Egy ilyen konferencián vehetett részt nemrégiben a Krúdy-középiskola diákja is, képviselve hazánkat és Győrt. Portugáliában az Európai Unión belüli egyenlőségi jogokról beszélgetve a résztvevők azt állapították meg: a homoszexualitás elfogadtatása ütközik a legnagyobb ellenállásba.
Király Anita a találkozó legnagyobb hasznának azt tartja nyelvtudása csiszolásán kívül, hogy barátokat szerzett.

A Portugáliába utazó magyar delegáció tagjai, középen a győri lány, Király Anita.
A Portugáliába utazó magyar delegáció tagjai, középen a győri lány, Király Anita.


– Tíz ország fiataljai közt végre értelmet nyert számomra az a kijelentés, hogy „Európa a mi játszóterünk". Hihetetlen, hogy mennyire különbözőek vagyunk a nyelvet, a hagyományokat tekintve, de mégis hasonló beállítottságúak és ugyanannyira nyitottak. Az olaszok genetikailag képtelenek a halk társalgásra, még akkor is, ha húsz centire vannak egymástól. A spanyolok mindig nagyon jó hangulatot tudnak teremteni. A görögök első látásra barátságosak, a bolgároknál és az észteknél ennek megtapasztalásához több idő kell. A máltaiak igazi bulizók és ehhez jött még Portugália varázsa. Tiszta, szép és rendkívül jó klímával rendelkező ország, hiába van csaknem negyven fok, az ember meg se érzi, mert fúj a szellő – lelkendezett a győri lány és azt is elmondta: Európa legnyugatibb államában nem dobálják tele szeméttel lakókörnyezetüket az emberek úgy, mint Magyarországon. A tengerpartokon – ahonnan a naplemente különleges élményt nyújt – se látott a homokban egy csikket sem. Kár, hogy a Balatonon ennek épp ellenkezőjét lehet tapasztalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern körülmények, modern oktatás

Écs - Augusztus végén döntött a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként megvalósuló… Tovább olvasom