Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Győri Jobbik: három lépés a szociális biztonságért

A Jobbik Győrben megoldaná az orvoshiányt, az idős emberek gondjait és a fiatalok lakáshoz jutását.
Takács Krisztián győri polgármesterjelölt és Fodor Roland képviselőjelölt küzleménye:

"A Jobbik el kívánja érni, hogy Győr legyen Magyarország legerősebb szociális hálójával rendelkező városa. A „három lépés a szociális biztonságért" program három komoly győri problémára kíván megoldással szolgálni.

Az első fontos intézkedés a krónikus orvoshiányt kívánná megszűntetni. A Jobbik egészségügyi dolgozókat támogató programot indítana a kórház vezetésével közösen kidolgozva, hogy a városból ne menjenek el az orvosok és ápolók, másrészt a fiatal orvosoknak vonzó legyen Győrbe költözni és itt praktizálni. Ez több tízezer forintos havi támogatást jelentene. Először a program azokat területeket érintené, ahol a legégetőbb a szakember hiány, majd később a Jobbik kiterjesztené a többi szakterületre is.

A második programpont a rossz anyagi körülmények között élő, idős embereknek kíván segíteni. A Jobbik fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy Győrnek kötelessége megbecsülni azon idős polgárait, akik egy élet munkájával adóztak a város fejlődéséért. Győr hiába gazdag város, mégis rengeteg kisnyugdíjasnak gondot okoz a megélhetés. A Jobbik gyógyszer-támogatási programot fog indítani, melynek keretében minden győri nyugdíjas, akinek a nyugdíja nem éri el a minimálbért, jogosult lesz gyógyszertámogatásra.

A harmadik intézkedéscsomag a fiatalok lakáshoz jutásának problémáján kíván segíteni. A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan városban, ahol szinte mindenkinek van munkája, az országos átlag felettiek a jövedelmek, még sincs esélye egy fiatal párnak saját erőből otthont teremtenie magának. Ezen a helyzeten kíván segíteni a leendő jobbikos városvezetés oly módon, hogy egyrészt megemeli az első lakásvásárlásra adható kamatmentes kölcsön keretösszegét 150 millió forinttal a duplájára, másrészt saját ingatlan beruházás keretében megépülő önkormányzati lakásokat kedvezményes áron, pályáztatás útján értékesíti fiataloknak. Az erre szánt összeg 500 millió forint. Emellett a szociális bérlakások tekintetében is reformokra van szükség.

Ha a Jobbikon múlik, akkor szociális bérlakást csak tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal, munkahellyel rendelkező személyek kaphatnak a jövőben. A bűnözőkkel és munkakerülőkkel szemben, előnyt fognak élvezni a gyermeküket egyedül nevelő szülők, illetve a többgyermekes családok.

A „három lépés a szociális biztonságért" program költségvonzata összesen 1 milliárd 300 millió forint éves szinten. A város jelenlegi ésszerűtlen gazdálkodásával is közel 1 milliárd forint tartalékkal számolt az idei költségvetésében. Egy átgondolt, jól felépített, korrupciótól mentes gazdálkodással ennek többszöröse is megmaradhatna, nem beszélve a növekvő iparűzési adó bevételekről. Forrás bőven rendelkezésre áll a győriek javát szolgáló program megvalósításához."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így már szemet szúr a vidéki buszpályaudvar Győrben

A Kisalföld információi szerint még idén átadják a felújított Schlichter-villát. Tovább olvasom