Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Győrben tanít a legdögösebb angoltanár - sok-sok fotó!

A Tropical Stúdió színeiben már első versenyét megnyerte a Győrben élő fitness modell, Kálmán Csilla. A napi kétórás edzések mellett a Révai Miklós Gimnázium angoltanára és a jogi egyetem negyedéves hallgatója.

"Éreztem, hogy szükségem van a mozgásra"

Mikor került kapcsolatba a sporttal?
- A testmozgás már kiskoromtól kezdve az életem része. Kezdetben táncoltam, ám amikor Budapestre költöztem, hogy tanulmányaimat amerikanisztika szakon folytassam, a hip-hop kiesett az életemből.

Éreztem viszont, hogy szükségem van a mozgásra, így heti három-négyszer lejártam aerobicozni egy fitness terembe. Itt szembesültem azzal, hogy milyen jó alakot formál a lányoknak a rendszeres testedzés. Miután az aerobicot súlyemelésre váltottam, egyre sűrűbben jártam le az edzőterembe, jelenleg pedig már heti hatszor két órát töltök ott.

Sokat köszönhet Múmiának

Aztán végül családi indíttatásra kezdte el versenyzést?
- A családomban senki nem foglalkozott komolyabban egy sportággal sem. Egyszerűen úgy gondoltam, hogy ha már energiát fektettem a testépítésbe, érdemes lenne kipróbálni magam a színpadon is. Továbbá, aki motivációt jelentett, az a barátnőm, Salamon Dia, aki egyébként Magyarországon már elismert fitness modell. Ő segített az edzéstervem és az étrendem kialakításában.

A másik kulcsember Lakatos Mihály Múmia, aki az óta is a személyi edzőm. Vele Győrben találkoztam, miután diplomával a kezemben, a Révai Miklós Gimnáziumban helyezkedtem el angoltanárként. A közös munkát nem olyan régen, méghozzá tavaly márciusban kezdtük el, s egy kőkemény diéta betartását követően egy hónap múlva már színpadon is álltam.


Galéria kép


"Figyelnek a kisugárzásra is, ami belülről jön"

Egy hónap elég rövid időnek hangzik.
- Valóban, ám a genetikai adottságaim megvoltak ahhoz, hogy eséllyel induljak egy versenyen. Ebben a sportban a sikerhez nem elegendő a megfelelő étrend és a kidolgozott izomzat, de többek között nőies és arányos alkat, valamint vékony csontozat is szükséges. Az előbbi két tényező nálam addigra már teljesült, az utóbbiak pedig adottak voltak.

Továbbá egy adag exhibicionizmus is, ha jól sejtem. A színpadon úgymond el kell adni magát, nem?
- Ez abszolút így van. A versenyszám, melyben 2014-ben versenyeztem, a fitness modell nevet viseli. Már a neve is elárulja, hogy a külső jegyeken kívül, mint a szép arc, smink, haj, színpadi mozgás, figyelnek a kisugárzásra is, ami viszont belülről jön.


Galéria kép


"Egypáran nem tartják tanárhoz méltó magatartásnak, amikor egy szál bikiniben megjelenek a színpadon"

Tanárként erről milyen visszajelzést kap?
- Összességében pozitív visszajelzéseket kapok. Sőt, néhányan még tanácsokat is kérnek tőlem. Természetesen, talán konzervatív meggyőződésből, egypáran nem tartják tanárhoz méltó magatartásnak, amikor egy szál bikiniben megjelenek a színpadon.

Ugyanakkor, azért nem szerencsés mindezt morális alapon megközelíteni, mert ez egy sport, ami rengeteg áldozattal és felkészüléssel jár. Ha pedig meg akarom mérettetni magam, nyilvánvalóan meg kell mutatnom a testem.

A pizza és a hamburger tiltólistán

Áldozathozás kapcsán, hirtelen a táplálkozás jut eszembe. Ezen a téren miről a legnehezebb lemondania?
- A gyorskajáról. Sajnos, nagyon szeretem a pizzát, hamburgert, de magától értetődik, hogy ezeket hanyagolnom kell. Az izmok építéséhez rengeteg fehérjére van szüksége a szervezetnek, ezért naponta alsó hangon fél kiló csirkemellet eszem.

Egy idő után van, hogy már csak befogott orral megy. Sőt, verseny előtt pár héttel már a fűszerezés is tilos. Mindemellett fehérjeport, glutamint és egyéb táplálék-kiegészítőket szedek, viszont doppingszerekkel nem élek. Köztudott, hogy versenyek előtt pár napig folyadékot is alig fogyaszthatunk.

Ezt szintén nehéz megállni, de kárpótol az ebben az időszakban engedélyezett szénhidrát fogyasztás. Mindent egybevéve, bármilyen nehézségről legyen szó, mindig a cél lebeg a szemem előtt.


Galéria kép

Sportmodellként kidolgozottabb izmokkal

Az eddigi sikerei alapján pedig úgy látszik, jól veszi ezeket az akadályokat, hiszen élete első versenyén aranyérmes lett.
- Így van, ez tavaly áprilisban történt Szerbiában. Ezt követően Ausztriában egy nívósnak számító nemzetközi versenyen lettem második helyezett. A következő eredményem Tatabányán született, ahol a Tropical Regionális Kupáján a szintén dobogós, harmadik helyet szereztem meg.

A Bodysport Kupát is fontosnak tartom megemlíteni, ahol huszonnyolc lányból a hetedikként zártam. S végül, a Budaörsi Világkupán elért eredményemre is büszke vagyok, hiszen bronzérem került a nyakamba. Mindezeket fitness modell kategóriában értem el, idéntől viszont már sportmodell kategóriában fogok indulni, ami már kidolgozottabb izmokat igényel.

"Ismerek olyan versenyzőt, aki többgyermekes családanya"

Mint fitness modell, milyen fórumokon vesz részt?
- Rengeteg fotózásra hívnak, illetve nemrég felkérést kaptam, hogy legyek egy egészséges táplálkozással kapcsolatos weboldal reklámarca. Nemrégiben pedig nyílt napokat kezdtünk el szervezni a sportolás népszerűsítése céljából. Az edzőm mindig azt szokta mondani, hogy amit csinálunk, az valójában egy életmód. Mivel életmód, bárki képes lehet rá, hogy a sportot és a megfelelő táplálkozást beépítse a hétköznapjaiba. Nem lehetetlen, ismerek például olyan versenyzőt, aki többgyermekes családanya.

Irány a lengyelországi világbajnokság!

Edzői szerepvállalás szóba jöhet a jövőben, ha esetleg a versenyzést befejezné?
- Nem igazán gondolkodom edzői pályafutásban, de az biztos, hogy a sport az életem része marad. A tanítás mellett jogot is tanulok, amit jövőre fogok elvégezni. Valószínűleg, a munkámat továbbra is a tanulmányaim fogják meghatározni. A versenyzést illetően nem tudok nyilatkozni, hiszen életkorhatár nincs.

Ameddig lehetőségem lesz rá, mindenképpen folytatni szeretném, de ez még a jövő zenéje. Jelenleg az Európa -, valamint a Világbajnokságra készülök. Előbbit Hollandiában, utóbbit Lengyelországban rendezik. A szezont egyébként áprilisban kezdem, miután meghívást kaptam Európa egyik elitnek számító versenyére, a németországi Frey Classic-ra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: élesben forgácsolnak - egyelőre a tanműhelyben

Az Audi oktatóközpontja új tanműhellyel bővült. Tovább olvasom