Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Győrben is Szerelmes vagyok a Bëlgába!

A zenekar a RómerKvelle after buliját vezeti április 30-án.

2015 Bëlga-év: az úriemberek nem egy, de rögtön két nagylemezt ütemeztek erre az esztendőre. Az első kiadvány már megjelent, amely egyébként egy jelentős zenetörténeti momentum is egyben. Az egyedi korong ugyanis a csapat egyik legismertebb slágerét, a „Szerelmes vagyok"-ot tartalmazza a világ tizennégy(!) nyelvén.

Itt van például a francia verzió:De a legfajsúlyosabb lírai mélységekkel bíró dal többek között angolul, japánul, hindiül, flamandul és spanyolul is szerepel a lemezen. Nem késő fejleszteni nyelvtudásunkat, mi több, a gazdag nyelvi panoráma motivációs erőként is szolgálhat ahhoz, hogy újra elővegyük a szótárakat és a tankönyveket, és frissen belevessük magunkat egy eddig ismeretlen nyelv elsajátításába. Mondja valaki, hogy ez nem kultúrmisszió! (Arról a fantasztikus teljesítményről nem is beszélve, hogy képesek voltak kockáról-kockára ugyanazt a videoklipet leforgatni, méghozzá 14-szer egymás után.) A Bëlgától nem idegen az efféle nemzetköziség: 2012-ben a szintén kultikus BZMG-et ültették át angolra.

A 2015-es év örömeibe ebben a videóban kapunk betekintést. A második albumot év végére tervezik a fiúk.

Addig is, Bëlga buli a RómerKvellén! Belépőt is nyerhet, részletek itt >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lézerrel vakítják a pilótákat a péri reptér közelében

Ez több mint veszélyes, ráadásul Péren egyre több személyszállító gép fordul meg. Aki ezt a felelőtlen ˝játékot˝ űzi, az bűntettet követ el.
Tovább olvasom