Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Győr első Krúdy-szobra

Az író születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat zárásaként tegnap felavatták Krúdy Gyula emlékszobrát a róla elnevezett győri szakközépiskola és gimnázium aulájában.
A névadó: Krúdy Gyula tegnap a róla elnevezett iskolába érkezett, és ott is marad.
Az író és a gasztronómia közismerten elhivatott szakértőjének mellportréja ezentúl mindig ott áll a Krúdy Gyula Szakközépiskola és Gimnázium aulájában.

Mint ahogy az iskola igazgatója, Baksa Kálmán a tegnapi avatóünnepségen megfogalmazta: „Ez a nap jelentős dátum lesz az iskola történelmében. Krúdy Gyula mától itt van közöttünk, és itt is marad." Az igazgató az iskola történelme jelentős dátumának nevezte a tegnapi napot, s idézte az író lányának, Krúdy Zsuzsának az intézmény névadója alkalmából emlékkönyvbe írt sorait: „A Krúdy-utóélet egyik legszebb ajándéka ez az iskola, ha élne, biztosan ő is örülne neki."

Az író mellportréját, Szórádi Zsigmond alkotását az iskola igazgatója és dr. Schmidt Péter alpolgármester leplezte le. Az avatóünnepséget követően – a már leleplezett szobor előtt – az 1848-as szabadságharc emlékére összeállított műsorukat mutatták be a krúdys diákok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb feljelentés, több üdülőbetörés

Az ismert gazdasági nehézségek ellenére az elmúlt évben tovább javultak a Győri Rendőrkapitányság… Tovább olvasom