Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gyászol a Széchenyi István Egyetem: elhunyt Tóvári András

Életének 61. évében elhunyt Tóvári András, a győri Széchenyi István Egyetem Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszékének ny. egyetemi adjunktusa.

Tóvári András a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki szakának elvégzése után, a Győr-Sopron Megyei Földhivatalnál töltött négy év földmérési szakmai munkát követően, 1978. augusztus 15-én érkezett a jogelőd Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolára, s 2011. január 1-jétől lett az intézmény nyugdíjasa.

A Geodézia, a Térinformatika, majd újabb nevén a Geoinformatika tárgyakat tanította. Folyamatosan részt vett szakmai tervezési és szakértési feladatokban, tapasztalatait hallgatóival is megismertette óráin és térinformatika jegyzetén keresztül.

A geodézia alapkövetelménye a pontosság. Ez jellemezte munkájában és ezt követelte meg a hallgatóitól is. Ugyanilyen megbízhatóan látta el a rábízott tanszéki feladatokat is. Szomorúan láttuk küzdelmét a súlyos betegséggel, bíztunk benne, hogy sikerülhet legyőznie. A 2010. szeptember 20-én tartott XVII. Akadémiai Napon az egyetem rektora még személyesen köszönhette meg több évtizedes munkáját.

Tóvári András példamutató oktatói munkássága értékes hozzájárulás volt az intézmény fejlődéséhez.

Emlékét megőrizzük!

Széchenyi István Egyetem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen csökkent Győrben a rablások száma

Egy év alatt több mint a felével csökkent Győrben a rablások száma - ez áll abban a bűnügyi… Tovább olvasom