Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fotótábor résztvevői a piacon

A fényképezés soha nem volt annyira népszerű, mint napjainkban. Percenként milliószámra készülnek fényképek és kerülnek különböző médiákba, közösségi portálokra, családi archívumokba.

A fényképezés soha nem volt annyira népszerű, mint napjainkban. Percenként milliószámra készülnek fényképek és kerülnek különböző médiákba, közösségi portálokra, családi archívumokba. Azonban a korszerű, mindent tudó fényképezőgépek nem csodaszerek. A képeket megnézve ugyanazok a hibák vannak, mind a filmes korszakban, rossz a kompozíció. A nézőnek, a befogadónak nem okoznak ezek a képek vizuális élményt.

Ezért is tartotta fontosnak Szabó Béla fotóművész, a régió kiemelkedő alkotója, a Fotóművészek Nemzetközi Szövetségének Kiválósága, Magyar Fotóművészek Szövetségének és számos más nemzetközi és hazai szervezet tagja, hogy a Városi Művészeti Múzeum felkérésére az érdeklődő középiskolások számára már több éve fotótanfolyamokat vezessen. Ezeken a foglalkozásokon a résztvevők megismerkednek a képkészítés gondolati felépítésével. Az eszköz használatának lehetőségeivel.

Szabó Béla fotóművész és a Városi Művészeti Múzeum együttműködése a nyár folyamán is folytatódik. Évek óta rendeznek közösen nyári fotótábort a múzeumban. Ennek időpontja 2011. augusztus 1-5.

Szabó Béla fontosnak tartja, hogy a középiskolás korosztály ismerkedjen meg a természetfényképezés alapjaival is. Az itt szerzett élményei alapján óvja, védje a környezetét, mutassa be fényképeivel. Erre szolgál immár ötödik éve a Bakonyban a Rómer Flóris nyomában- Pápateszéri Természetfotó Tábor. A Reflex Egyesület által menedzselt program során a résztevők az ország minden részéről érkeznek. A fotótábor időpontja 2011. augusztus 14-19.

Szük Ödön felvételein a Városi Művészeti Múzeum fotótanfolyamának résztevői az emberábrázolással ismerkednek a győri piacon.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősz Amy tárlata a Págisz ÁMK-ban

Megnyílt Győrött, a Págisz ÁMK-ban Ősz Amy festőművész Impressziók című kiállítása. A tárlatot F.… Tovább olvasom