Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Fogadnak a színészekre - Kinek szól leghangosabban majd a TAPS?

Alig indult el a Kisalföld TAPS (Tehetséges Alkotók Publikum Sikere) - díj, máris fogadásokat kezdtek el kötni a lehetséges befutókra.
Úgy tudjuk, nem csak a baráti társaságok, de maguk az érintett intézmények dolgozói is részt vesznek ezeken az egy-két üveg borról szóló fogadásokban.

SZAVAZZ ITT >>
Mivel a szavazás tisztaságát a kisalfold.hu olnline rendszere garantálja, így nyugodtan lehet tippelgetni, vajon melyik kategóriának ki lesz a győztese? Pontosabban ki lesz a közönség kedvence 2012-ben. (Írja meg tippjét kommentjében! Szerezzen jó perceket azoknak, akik izgulnak azon, szereti-e őket a publikum.)

A soproni színház kimarad a szavazásból, de ez egyáltalán nem érthetetlen. Sopronnak alapvetően nincs önálló társulata. A fővárosban bepróbált darabokat a fővárosi színészek hozzák el megyénk második legnagyobb városába. Beszéltünk a fenntartó képviselőjével, mint elmondta üdvözölik, hogy elindul a TAPS-díj, jövőre már szeretnének Sopronból is jelölteket adni a szavazáshoz. Bízunk benne, így lesz!
Addig azonban itt vannak a győriek!

Kik lesznek a közönség kedvencei? Bábszínház, filharmonia, balett és a színház. Összesen tizenkét kategória, ide értve a produkciókat is. A jelöltek nyilván izgulnak, mert bár őket egy szakmai kuratórium kiemelte a többiek közül, de a befutó mégis csak egy lesz az ezerfejű cézár, a közönség szerint.

A TAPS lesz a győri Oscar-díj? - tették fel néhányan a kérdést, amikor a Kisalföld csapata nekilátott a szervezésnek. A válasz ma egyértelmű: dunsztunk sincs róla.

Azt azonban tudjuk, hogy megyénkben sok olyan színész, táncos, zenész dolgozik, aki megérdemli, hogy a közönség a szokottnál kicsivel még hangosabban üsse össze a kezét. Ünnepelve azt, hogy egy évadon keresztül olyat adott nekünk, amit soha nem lehet elveszíteni: művészi élményt!

A TAPS-díjra május 20-ig lehet szavazni

Díjátadó gála Május 24-én 16 órakor a Győri nemzeti Színházban.
A szavazók között a résztvevő művészeti intézmények jóvoltából 80 darab belépő, a Kisalföld felajánlásában 20 darab Kút című verslemez talál majd gazdára.

Reményeink szerint jó pár igazi színházi relikvia is kikerül a kelléktárakból és szavazóink között lel új „otthonra".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélygócok: hol történik a legtöbb baleset Győrben?

A Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén kilenc halálos baleset követelt áldozatokat, s 112 súlyos baleset után kellett mentőket hívni tavaly. Tovább olvasom