Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz választási nagygyűlés Győrben - fotókkal, videókkal!

Győr - Öt órakor kezdődött a Fidesz választási nagygyűlése. Borkai Zsolt és Schmitt Pál után Orbán Viktor beszélt a színpadon, s leszögezte: márpedig belpolitikai választás lesz vasárnap. Sok-sok fotóval, több videóval!


18:25 - "Most múlik pontosan" 

Orbán Viktor befejezte a beszédét, a tömeg elindul a térről. Végszóra Kossuth-nóták szólalnak fel, majd a Quimby "Most múlik pontosan" című remek száma zárt a Csík együttes feldolgozásában. 


17:50 - "Az az igazság, hogy ez mégiscsak egy belpolitikai választás lesz"    

Orbán a szintén olimpiai bajnok polgármester egykori bravúros szöuli teljesítményével kezdi: "Egy olimpiai bajnok képében mindig a nagyszerű teljesítményekre képes magyar emberek nyilvánulnak meg" - mondta.Orbán Viktor a színpadon. Videó: Cseh Róbert.Ezt követően kisebb szurka-piszkát intézett a szlovákok felé is. Bár egyetlen szlovák politikus neve sem hangzott el, ahogy Szlovákiáé sem, de nyilvánvalóan rájuk gondolt, amikor azt mondta: "még mindig akadnak olyan országok Európa szívében, akik nem értik az Unió lényegét: azt, hogy egyre kevesebb szerepük van a határoknak".

Orbán az uniós ügyekről is szólt. A soproni Járóka Líviáról elmondta, hogy nem csak a magyar cigányságot, hanem az összes európai cigányt képviseli minden egyes felszólalásában az Európai Parlamentben.


Orbán Viktor. Fotó: Bertleff András

Ezután éles váltás következik: Orbán Viktor szó szerint kijelenti, hogy "akárhogyan is fogjuk meg a vasárnapi szavazást, az az igazság, hogy ez mégiscsak egy belpolitikai választás lesz".

Orbán több alkalommal is élcelődött a Bajnai-kormány teljesítményén. Szóba hozta, hogy "nagy szerénytelenségre vall, miszerint Bajnai ötven sikeres napként könyvelte el minap a kormányának tevékenységét".

"A vezető szocialista politikusok sikeresen elérték azt is, hogy közülük nem egyről az offshore jut az eszünkbe" - tette hozzá.

Orbán egyébként meglepően jó formában volt a színpadon - tán évek óta nem sziporkázott ennyire, sőt, nem egyszer még improvizált is.

Ezért a kis véleményért persze biztos megkapjuk a magunkét; mocskos Fidesz-szimpatizánsok leszünk, de hát múlt héten meg mocskos szocik voltunk: fő a változatosság.

17:50 - Zúg az István, a király

Schmitt Pál távozik a színpadról. Orbán Viktor színpadra lépése előtt Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze énekel néhány dalt a tömegnek. Zúg az István, a király is.


17:40 - Schmitt: "Nincs okom, hogy visszavegyem Borkai Zsolttól az aranyérmét"

Schmitt Pál az első színpadra lépő, aki komolyabban szól az uniós poltikáról.

"Érdekli az embereket a saját sorsuk, és az is érdekli az embereket, hogy merre vezet az Unió útja a jövőben" - mondta.

Ezután is az uniós politikáról beszélt Schmitt Pál, de ekkor belpolitikai elemek is be-becsúsznak.

"Öt éve zászlóshajók voltunk, most sereghajtók vagyunk Brüsszelben" - folytatta a Fidesz egyik vezető EP-képviselője.


Schmitt Pál és Orbán Viktor. Fotó: Bertleff András


Schmitt viccelődik is a színpadon: elmeséli, hogy 21 éve Szöulban ő adta át az aranyérmet Borkai Zsoltnak. Schmitt Pál szerint Borkai nagyon jól végzi a dolgát, nincs oka, hogy visszavegye az érmet.

"Olyan erős Magyarországra van szükség, mint amilyen erős Győr. Győr olyan város, ahol bárki bátran bekopoghat akár a polgármesterhez is, és bízhat abban, hogy becsülettel végzik ügyeit, foglalkoznak a problémáival" - teszi hozzá Schmitt Pál.


17:35 - Övék volt itt a tér

A Dunakapu térre ne is próbáljanak autóval behajtani: rendőrség vigyázza a révfalusi híd Rónai Jácint utca felőli végét is, már ott figyelmeztetik az autósokat, hogy másfelé menjenek.


További képekért kattintson ide! Fotók: Bertleff András


17:30 - Átlagemberek mondták el gondjukat-bajukat, Szakács pedig a megyei szocik Gyurcsány trónra emelését emlgette fel 

Néhány hétköznapi ember a színpadon. Átlagemberek, akik a hétköznapi gondjaikról szólnak. Egy autógyári munkás azt hangsúlyozza, a magyar munkások érdekeit képviselő kormányra van szükség. Egy megyei tanárnő a kiszámítható hazai oktatáspolitikát kérte számon a jelenlegi kormányon. "Ne bocsássanak el több pedagógust, ne zárjanak be több iskolát!" - zárja mondandóját.

Az Európai Unió politikájáról eddig kevés szó esett. Nem mintha összefüggne, de a téren egyre több az ember.Szakács Imre nem kímélte a megyei szocikat. Videó: Cseh Róbert.Előttük Szakács Imre bokszolt be pár nagyot a megyei szociknak, többek közt azt mondta: "ők támogatták leginkább Gyurcsányt, de úgy veszem észre, erre most már egyre kevésbé büszkék".


17:15 - Borkai Zsolt rendszerváltásról beszélt és önkormányzati kampánypróbát tartott

Borkai Zsolt, Győr polgármester az első szónok. Szavaira figyel a tömeg, akik egyelőre a Dunakapu tér felét töltik meg. Borkai szól a Fidesz elsöprő erejű győzelméről Baranyában. Ahogy fogalmaz: Baranya fővárosában is megtörtént a rendszerváltás.Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Videó: Cseh Róbert.


"Mióta megnyertük az önkormányzati választást, Győr is felzárkózott a fejlődő városokhoz." - folytatja a polgármester, kiemeli a Barátság park és a Széchenyi tér beruházásait, valamint a Sziget-Révfalu híd megépítésének előkészületeit - szóval kicsit előrement az időben bő másfél évet is kampányolt. Vagy kampánypróbát tartott. 

Borkai Zsolt a színpadon. Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

160 hozzászólás
 • 160. Angel40 2009. június 08. 23:09
  „159. okostojas007 2009.06.08. 11:14

  Okostojás007!

  Mi van? Fáj az igazság?:D:D:D

  Memória zavarral küzdesz, kevered a szezont a fazonnal. Amit a 157. hsz-ban írtam az a valóság, a tiéddel szemben.
  A főnök pedig én vagyok.:D:D:D”
 • 159. okostojas007 2009. június 08. 11:14
  „na ilyen könyvelővel sem könyveltetnék
  olyan ügybuzgó aki még a főnöke lankadt
  fa...t is állóeszköznek könyvelné .....”
 • 158. georgbob 2009. június 07. 20:46
  „Az ilyen okostojás záptojások miatt rothad ez az ország...”
 • 157. Angel40 2009. június 05. 23:23
  „Okostojás007-nek!

  Mint könyveléssel és kereskedelemmel is foglalkozó vállalkozó igazolhatom, hogy állításod nem fedi a valóságot, magyarul :hazugság.

  A 2002-es MSZP kormányig volt 0%, 5%, 12%, 25% ÁFA. 12%-os Áfa volt többek között - melyek a legkényesebben érintik a választók(lakosság) pénzügyi helyzetét - az élelmiszereken, a gáz, távfűtés, áram, víz és csatornadíjon .!!!!!!
  A 12%-os Áfát pedig először 15%-ra emelték, majd 25%-ra egészen 2006-ig.
  2006-os választások előtt Gyurcsány azzal kampányolt, hogy csökkenteni fogják az ÁFÁ-t, ők az adócsökkentés kormánya lesznek. Na és mi lett belőle:
  A 25%-os Áfa-t 20%-ra csökkentették.
  2006-os választások után csökkentették a 25%-ról 20%-ra szinte minden termék és szolgáltatás Áfáját, tehát azt is, melyek a FIDESZ kormányzásával bezárólag 12%-kal voltak!!!!!!!!!!
  terhelve!!!
  Amit elvontak mint magánszemély adózótól: a 36%os és a 18%-os SZJA bevezetése miatt: a gyermekes és dolgozó!!! Szülők 1 és 2 gyermek esetén a gyermekenként járó adókedvezményt, a lakáshitelek törlesztéséhez kapcsolódó max 240 ezer forintos adókedvezményt, viszonylag elég alacsony jövedelemkorláthoz kötöttek különböző adókedvezményeket: többek között: pl. életbiztosítás 20%-os adókedvezményét, megynyirbálták évi 120 E Ftra és jöv.korláthoz kötötték a lakáshitelek utáni adókedvezményt,

  Meg is látszik, hogy lehet emberek százezreit félrevezetni!:(:(
  Ez a baloldal szerencséje, hogy olyan szavazói vannak, mint egy elefánt, nehezen tanulnak és gyorsan felejtenek.:):):), okostojások!”
 • 156. georgbob 2009. június 05. 22:52
  „Látom 2002-től nem fog az agyatok...így van ez, <moderálva>...
  Most mennyi a gáz tojás??? 110 Ft/m3??? vagy több is???
  Mennyi lesz az áfa:25%???
  Mennyi a kamatadó elvtárs???”
 • 155. okostojas007 2009. június 05. 22:22
  „te bob ......<moderálva> .......
  1999- ben az áfa 12 ről 15 - re változott
  az szja elvonás 65 - ről 95 % ra emelkedett ezért akkor az önkormányzatok
  a tízszeresére emelték az építmény adót ....................
  1998, - ban agáz kb. 18. ft/ m3 2002.- re 42 .- ft / m3.............”
 • 154. georgbob 2009. június 05. 22:15
  „Még kimaradt:
  1, különadó
  2, kamatadó
  3, teljesítményadó (nekem a súlyadó kétszerese)
  .
  .
  .”
 • 153. georgbob 2009. június 05. 22:12
  „Záptojás.. sorold az áfa mértékét, a benzin árát, a lakáskölcsön után járó visszatérítést...és mond meg ki van most kormányon...idióták...”
 • 152. okostojas007 2009. június 05. 21:36
  „Tökfej BOBgeorg - ha 2001- ben dolgoztál volna akkor 40 % volt amit most 36
  egyet találhatsz ki volt akkor kormányon ......................”
 • 151. georgbob 2009. június 05. 21:04
  „Milyen neonáci nézetekről beszélsz ..........!!! Inkább arról hablatyoljatok valamit, hogy egynehány kormánypolitikus miért cipruson adózik a millárdjai után, engem meg lehúznak 36%-kal, a többi kizsebelésről nem is beszélve... Vasárnap végetek lesz remélem örök időkre!!!”
 • 150. dr73 2009. június 05. 20:56
  „Miért?Mi fog változni? Hm?”
 • 149. FűzfaVessző 2009. június 05. 20:43
  „Puffogó viperák !
  Vasárnap este,hogy fogtok" puffogni"huszonkét óra után?

  F.V.”
 • 148. Zaraki_Kenpachi 2009. június 05. 18:50
  „Van egy divat, miszerint, aki nem osztja az Orbán féle neonáci nézeteket, az biztos a másik oldal. Valahogy kísértetiesen emlékeztet arra a rasszista megjegyzésre, hogy az ember színe fehér, illetve a németeknél, hogy mindenki más állat. Érdekes, hogy a folyékony trágyalével töltött agyú emberek mennyire képesek itt egy orbán segget nyalni és az ostobaságaikat írni.

  Nem ismerek be semmi olyat, ami nem igaz :) Tudjátok tisztelt fideszesek érdekes módon a régi átkos rendszer módszereit alkalmazzátok, amit annyira szidtok: írd alá és életben maradsz. Oda szartok, ahol ettetek. Névben mások vagytok, de a kommunista irányvonal bennetek él tovább, csak már nem veszitek észre.”
 • 147. okostojas007 2009. június 05. 18:34
  „valaki azt hallotta hogy az összes cigányt fogják képviselni
  azokat is akik 15-20 milliós szlovák rendszámú autókkal furikáznak győrben..................”
 • 146. akinemfél 2009. június 05. 17:11
  „Zaraki - Ne szégyeld ! Ird alá,hogy az MSZP vagy a Jobbik tagja vagy ! Vállald be ! Talán szégyelned kell ? Miért ragaszkodik a hatalomhoz az MSZP így 7 év megszorítás és hanyatlás után ? Ugyan mit akarhatnak a hatalommal ? Csak nem....”
 • 145. ákimáki 2009. június 05. 16:51
  „<moderálva>”
 • 144. Zaraki_Kenpachi 2009. június 05. 15:46
  „<moderálva>”
 • 143. AHA. 2009. június 05. 12:18
  „Azért vannak megszorítások,mert 7 évig csak loptatok LOPTATOK L O P T A T O K!

  IGEN! IGEN! IGEN!

  Már sokan vagytok börtönben, de lesztek még többen is!

  IGEN! IGEN! IGEN!”
 • 142. Zaraki_Kenpachi 2009. június 05. 12:15
  „AHA, azért vannak a megszorítások mert:

  - a politikusok 20 év alatt kiárusították az országot
  - mert a te komáid is ugyanúgy az embereket nyúzták és nyúzzák meg, mint akiket szidtok
  - ugyanúgy ellopta az összes politikus a vagyont, mint az elmúlt 7 évben az mszp.

  Ha elszámoltatást akar a fidesz, akkor a vezérkara is nyugodtan börtönbe vonulhat azokkal, akik ő szerintük felelősek. De jobban tenné az összes Orbán hívő és maga az Orbán, ha pofáját behúzva vinnyogva a sarokba vonul, mert uszításon kívül és az üres dumához, beszédhez, amit anno Hitler is tartott több helyen, máshoz nem ért. Csak annak a szájával és nevével beszélte, aki erre felkérte, én nem kértem rá, hogy a nevemben dumáljon és nem is fogom. És csak a beteg szellemi fogyatékosoknak, mint AHA nem jut el a naracsködös agyáig az, hogy mennyire hataloméhes az ő ura és parancsolója, és ha nyert le lesz szava az összes ember ugyanúgy.

  Ez kb annyi, mintha valaki kimegy a kocsmából az ingyen sörért tüntetni”
 • 141. AHA. 2009. június 05. 10:13
  „Azért vannak megszorítások,mert 7 évig csak loptatok LOPTATOK L O P T A T O K!

  IGEN! IGEN! IGEN!

  Már sokan vagytok börtönben, de lesztek még többen is!

  IGEN! IGEN! IGEN!”
160 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Avatási kampány a hajrában

Győr-Moson-Sopron - Ahogy közeleg az európai parlamenti választás, úgy nő a szalagátvágások száma a… Tovább olvasom