Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Fidesz: Szakács Imre a megyei közgyűlési elnökjelölt

A Fidesz országos választmánya szombati budapesti ülésén döntött a megyei közgyűlési elnökjelöltek személyéről. Megyénkben Szakács Imre a befutó.


A döntés szerint Bács-Kiskunban Bányai Gábor, Baranyában Hargitai János, Békésben Farkas Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplénben Mengyi Roland, Csongrádban Magyar Anna, Fejérben Vargha Tamás, Győr-Moson-Sopronban Szakács Imre, Hajdú-Biharban Rácz Róbert, Hevesben Horváth László, Jász-Nagykun-Szolnokban Kovács Sándor, Komárom-Esztergomban Popovics György, Nógrádban Becsó Zsolt, Pest megyében Szűcs Lajos, Somogyban Gelencsér Attila, Szabolcs-Szatmár-Beregben Seszták Oszkár, Tolnában Puskás Imre, Vasban Kovács Ferenc, Veszprémben Lasztovicza Jenő, Zalában pedig Manninger Jenő lesz a Fidesz-KDNP megyei közgyűlési elnökjelöltje az őszi önkormányzati választáson.

Olvasóink írták

 • 10. kőmarad 2010. július 17. 15:56
  „Életük végéig pénzelné a volt államfőket a Fidesz

  A volt államfőknek járó juttatások időbeli korlátját törölné el az a törvénymódosítás, amelyet pénteken nyújtott be a parlamentnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
  Az Országgyűlés honlapján közzétett jogszabálytervezet szerint a módosításnak kettős célja van: egyrészt a volt köztársasági elnöknek járó juttatások időbeli korlátjának eltörlésével a törvény megteremti annak a lehetőségét, hogy a volt államfő tapasztalataival, ismereteivel és nemzetközi kapcsolatrendszerével élete végéig aktívan tudja az ország érdekeit szolgálni. Másrészt lehetővé teszi azt is, hogy a volt köztársasági elnök feladatának ellátásához szükséges pénzügyi feltételeknek a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetésén belül történő biztosításával, a mindenkori kormánytól függetlenül tudja ellátni feladatait.
  A javaslat rögzíti, hogy a volt köztársasági elnököt lakáshasználati jog illeti meg, amelynek biztosításáról a Köztársasági Elnöki Hivatal gondoskodik. Ezt követően a volt köztársasági elnököt megillető lakás fenntartásáról is a hivatalnak kell gondoskodnia. A rendelkezés értelmében, amennyiben a volt köztársasági elnök a tisztségét legalább két éven át betöltötte, nincs időbeli korláthoz kötve a volt köztársasági elnök gépkocsihasználati joga.
  Az indítvány tartalmazza, hogy ha a volt köztársasági elnök a tisztségét legalább két éven át betöltötte, a kétfős titkárság alkalmazását sem kötnék időbeli korláthoz.
  Kitérnek arra is, hogy a törvénymódosításnak nem célja a volt miniszterelnök tekintetében a törvény alapján neki járó juttatásokra vonatkozó időbeli korlátok eltörlése. A rendelkezés értelmében a volt miniszterelnököt változatlan ideig illeti meg a kétfős titkárság alkalmazása, valamint a személygépkocsi-használat. Az indítvány rögzíti azt is, hogy a Magyar Köztársaság költségvetéséről szóló törvény a Köztársasági Elnökség fejezeten belül egy külön címben határozza meg egyrészről a volt köztársasági elnök juttatásaihoz szükséges keretet, másrészről azt a pénzügyi keretet, amelynek felhasználásáról a volt köztársasági elnök rendelkezni jogosult.
  Az indítvány szerint a volt elnököknek járó juttatások nem csupán az aktív elnöki szerep joggal kijáró utólagos elismerését szolgálják, hanem hivatali idejük lejártával megváltozott feladataiknak ellátását is segítik. E feladatokat a mandátum lejártától eltelt idő önmagában nem korlátozza.”
 • 9. igazszó 2010. július 15. 22:23
  „Pedig egy gennygóccal kevesebb lett volna a városban!”
 • 8. PaPa 2010. július 13. 07:34
  „Ezek is úgyan olyan megélhetési politikusok mint az MSZP-sek. Egyik kutya a másik ebb.”
 • 7. helikon 2010. július 11. 11:38
  „Nevetséges a Szakács jelölése.
  Miért kell egy poitikusnak több jó fizető munkahely? + több helyről költségtérítés.
  Szakács Úr vélhetően a megyei szolgálati gépkocsival jár bp-re, de jár neki az utiköltség.
  Vélhetően több mobiltelefon előfizetése lehet a központi költségvetés terhére.
  Egyszerre több telefonon képes beszélni.
  Vagy országgyülési képviselő, vagy pm, vagy akármi, de egy seggel nem lehet több lovat megülni.
  További vicc, miszerint a MVÉB elnöke is egyben, és a titkára meg egy nyugdíjas katona:)))
  Fidesz!!! ?imden állampolgárnak CSAK 1 (AZAZ EGY) munkahelye legyen, tisztességes fizetésért.

  Amíg pozició harcos pártkatonák uralkodnak, nem lesz szebb jövő!”
 • 6. piteam 2010. július 11. 04:47
  „Ezt a pasit is bebetonozták egy életre, ide még jó, máshol már úgy sem !”
 • 5. iq 2010. július 10. 17:31
  „Csak a hit hű elvtárs ásitozik a parlamentben is meg a közgyülésen is ,a Parlamenti közvetitést nézed fel fog tünni hogy felválva szédelegnek be vagy szakács vagy borkai, mikor hátul pásztáz a kamera majd meglátod!”
 • 4. győrinagyi 2010. július 10. 17:10
  „Az biztos,hogy sok kiváló, többdiplomás közgazdász stb. van, de ilyen hithű elvtárs nem sok!”
 • 3. iq 2010. július 10. 16:49
  „Nincs más valaki? Nevetséges mintha nem létezne más mint szakács? Győrben rengeteg a kiváló közgazdász két három diplomával nyelv tudással .”
 • 2. Morrison 2010. július 10. 15:28
  „még egy meglepi...nem tudnak megújulni..ez kell nekünk..hiteles Imre”
 • 1. Mankapunka 2010. július 10. 15:24
  „Szuper!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb: népszerű a Rába-parti meccsnézés

Győr - Sokan töltötték szabadidejüket a Rába-parti szurkolói vb-teraszon, átlagosan naponta 2500-an. Tovább olvasom