Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Felszámolóbiztos: az Integrál már nem áll taplra

Nem lát esélyt az Integrál-H Zrt. talpra állítására - nyilatkozta az MTI-nek Mógor Zoltán, a felszámolást végző Mátraholding Gazdasági tanácsadó Zrt. felszámolóbiztosa.
A felszámolás alatt álló győri építőipari vállalkozásnak hozzávetőleg 4 milliárd forint tartozásállománya van. Mintegy fele arányban banki tartozás teszi ki a felszámolás alatt álló győri építőipari vállalkozás tartozásállományát, míg a másik rész a dolgozók elmaradt bére, valamint alvállalkozóknak, beszállítóknak tartozik a cég - mondta Mógor Zoltán.

Az Integrál Hexa Zrt. fizetésképtelenségét idén júliusban mondta ki a Győri Ítélőtábla, azt követően, hogy többen is felszámolási eljárást kezdeményeztek az építőipari nagyvállalat ellen. Jelenleg semmiféle tevékenységet nem folytat az Integrál-H, mindössze az őrzés és az adminisztráció maradt meg a cégnél.

A felszámolóbiztos elmondta, hogy a dolgozókat a korábbi vezetés leépítette, elmaradt járandóságukat várhatóan központi forrásból és később a társaság vagyontárgyainak értékesítéséből befolyó bevételekből kapják meg. Egyelőre nem ismert, hogy mekkora vagyona van a cégnek, annak értékelése jelenleg folyik.

Ugyanígy a győri vállalkozás kintlévőségeiről sincs még pontos képe a felszámolónak, mivel sok a vitatott tétel. A felszámolóbiztos szerint az Integrál-H-nak egy nagy beruházási projektje maradt félbe, egy alsópáhoki szálloda beruházás. (Tavaly év végén a cég korábbi vezetője úgy nyilatkozott, hogy ötcsillagos, 294 szobás wellness hotel és élményfürdő épületegyüttese megépítését kezdték meg saját beruházásban Alsópáhok és Hévíz határában. A 14 milliárdos projektnél akkorra mintegy 2 milliárdos önerős beruházást végeztek el. A további építéshez elengedhetetlen lett volna az azonnali banki hitel, azt viszont nem kapták meg.)

Az Integrál-H a társaság vezetésének ugyancsak korábbi közlése szerint 2008-ban 9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, az idei évre pedig 13 milliárdos, ugyancsak konszolidált árbevételt tervezett, 600 milliós adózás előtti eredménnyel.

Az elmúlt időszakban fővállalkozóként olyan ipari nagyberuházások építőmesteri munkáit végezte az Integrál-H, mint az Audi győri üzeme vagy a VAW alumíniumtechnika győri üzemcsarnoka, legutóbb pedig a Győri ETO stadionjának generálkivitelezőjeként dolgoztak.

Olvasóink írták

 • 10. mikvannak 2009. szeptember 14. 19:59
  „Talán a többi magyar cég külön 1 fokkal sem csak még kenünk jobbra is meg balra is amíg lehet.”
 • 9. kolombela 2009. szeptember 14. 15:31
  „Magyarországon már töbször bebizonyosodott, hogy az, aki több száz milliót, vagy több miilliárd Forintot különböző trükkökkel egyszerűen lenyúl, annak semmi bántódása nem esik. Miért pont Imre István úr lenne a kivétel? Az, hogy több száz család áll a tönk szélén, az senkit nem érdekel, Imrével az élen”
 • 8. incanto 2009. szeptember 14. 10:45
  „Ha én megszivatott alvállalkozója lennék, nem kímélném. Küldeném a verőembert.
  Egyébként az lenne tisztességes, ha Imre úr bekerülne a börtönbe a kopasz kancigányok közé, még a pénz is előkerülne szerintem a kijutás fejében.”
 • 7. jani61 2009. szeptember 14. 10:02
  „88. leggazdagabb magyarnak könnyű úgy lenni, hogy sok céget és családot tett és tesz tönkre.
  Az ilyenek miért nem felelnek a vagyonukkal?
  Az okos fia tud kitől tanulni. Ő az idén több cégnek lett a tulajdonosa.
  Mit ad Isten? Az egyik benn van az egyetem bővítésében is.”
 • 6. sRacz 2009. szeptember 14. 00:51
  „Ede bácsi szegény forog a sírjában... :(”
 • 5. p.pablowsky 2009. szeptember 13. 22:10
  „Azért érdekes, hogy legutóbb még nem ekkora tartozásról szóltak az információk.
  Mindenesetre nekem ebből az jön le, hogy az alvállalkozók ráfáznak, mert először a bank és az apeh jut a pénzéhez, aztán ha marad akkor a dolgozók is kapnak valamit. Az alvállalkozóknak már nem fog jutni semmi.
  Persze a felszámolót se hagyjuk ki a sorból, hisz ő is szép summát fog zsebre tenni még mindenki előtt.”
 • 4. tricse 2009. szeptember 13. 21:52
  „Én sem állok már talpra úgyhogy számoljanak fel aztán elégítsék ki a közüzemi szolgáltatóimat! Ja hogy én nem milliárdokkal tartozom,tehát jön a legális "verőember"? Ez gáz!”
 • 3. Gab2000 2009. szeptember 13. 20:04
  „Én meg azt várom , hogy szokás szerint mikor nem lehet majd a cikkhez hozzászólni, mert amikor a hozzászólók majd kényes ügyekben szólnak hozzá megy a telefon és megszűnik a hozzá szólás lehetősége.”
 • 2. Primax 2009. szeptember 13. 19:56
  „"...2008-ban 9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, az idei évre pedig 13 milliárdos, ugyancsak konszolidált árbevételt tervezett, 600 milliós adózás előtti eredménnyel."
  Nem értem.
  Ha megfeszülök, akkor sem értem.
  a)
  Vagy ennyire dilettáns - volt - a cégvezetés ?
  b)
  Vagy..... ?
  Majd kiderül.
  Ha kiderül...”
 • 1. Jandex 2009. szeptember 13. 16:10
  „Na,így kell kimenteni az utolsó fillérig a vagyont egy vállalkozásból!!! Kíváncsian várom mi lesz imre úr következő vállalkozása?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros ütközött egy autónak Ménfőcsanakon

Baleset történt Ménfőcsanakon szombaton délután. Egy személyt kórházba szállítottak. Tovább olvasom