Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Félig befejezett beruházás a Szent István úton?

Befejeződtek az iparkamara melletti társasházak körüli felújítások, a lakók azonban elégedetlenek az eredménnyel. Az első ütemre tervezett munkálatoknak csak egy része valósult meg, a Szent István út 14/B és 16/B közötti területhez forráshiány miatt már nem nyúlt az útkezelő szervezet.
"Ez kirakatpolitika, a terveknek csak a látványos része, a 14/A és a 16/A közötti bekötőút renoválása valósult meg. Ez valóban szép lett, a házak közötti területen azonban rosszabb a helyzet, mint a beruházás előtt" – reagált az ott lakó Vajda Jánosné korábbi cikkünkre (Megújult a kamara környéki lakókörnyezet – Kisalföld, 2011. 05. 05.).

– A tervekben ígértek a 14/B és a 16/B között nem valósultak meg, sőt, a meglévő aszfaltot is felmarták, s helyére murvát szórtak, ami folyamatosan besüllyed a sok autótól. A lépcsőházhoz vezető utat lekeskenyítették, így a parkoló járművek mellett nehezen fér el még egy, s a szűk hely miatt a személygépkocsik kereke gyakran súrolja az éles, befejezetlen szegélyt. A munkagépek feltörték a csatornafedelet, így az most balesetveszélyes, bármikor beszakadhat – sorolta a problémákat Ábrahám Zoltánné. Vajda Jánosné az út rossz állagát, a sok gödröt és a csapadékvíz-elvezetés megoldatlanságát sérelmezi, mint mondta: esők után mindenütt áll a víz, ami megnehezíti a gyalogosok és az autóval közlekedők életét.

– A beruházás megkezdése előtt lakossági fórumon ismerhettük meg a terveket. Tudtuk, hogy a házak környezetének teljes felújítása három ütemben valósul meg, de a Szent István út 14/B és 16/B közötti terület elvileg az első részhez tartozott. Úgy tudtuk, hogy erre 100 millió forint áll rendelkezésre, ám végül csak 70 milliót költöttek a munkálatokra – mondta Kovács Tibor, a 14/B közös képviselője.

Annak, hogy az első ütem nem valósult meg teljes mértékben, forráshiány az oka. Az útkezelő szervezet műszaki vezetője, Máthé-Tóth Péter tájékoztatása szerint: „A terv szerinti első ütemtől eltérően csökkentett műszaki tartalommal fejeztük be az építkezést a költségek figyelembevételével. A tavaly befejezett munka következő ütemű folytatására készülve a Szent István út 14., 16. és 18. számú épületeknél a csapadékvíz-csatorna záróidomainak helyét – ideiglenesen – aszfalt helyett murvával állítottuk helyre. A költségek figyelembevételével idén nem várható folytatás, ezért az aszfaltozást elvégezzük."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion akadt el a győri belvárosban

Nem tudott befordulni egy pótkocsis kamion Győrben a Czuczor-Kisfaludy kereszteződésben, így majdnem… Tovább olvasom