Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Év végi roham az okmányirodában

A szokásosnál nagyobb rohamot kell állniuk a győri okmányiroda dolgozóinak, mert sokan az utolsó pillanatra hagyták az ügyintézést.
Nem pihennek az év utolsó napjaiban a győri okmányirodában dolgozók. A mai napon reggel nyolctól délig, hétfőn déltől délután ötig, kedden pedig szintén reggel nyolctól délig fogadják az ügyfeleket.

Az Árpád út 36. szám alatt (az OTP volt épületében) a vezetői engedéllyel, az épület Czuczor Gergely utca felőli oldalán a személyi igazolvánnyal, az útlevéllel, a lakcímbejelentéssel, a Honvéd ligeti irodákban a vállalkozással kapcsolatos ügyeiket intézhetik többek között a lakosok.

Az okmányiroda teljes kapacitással dolgozik, a gépjármű-átíratás miatt jelentkezők sorai azonban feltorlódtak. Tegnap a nyitáskor hetvenen kértek sorszámot, szinte az utolsó pillanatban még az idei áron akarják hivatalos ügyüket rendezni. A vagyonszerzési illeték változása kapcsán ugyanis a gépjárműtulajdon-átíratás díja is emelkedik, köbcentiméterenként 10-ről 13 forintra, tudtuk meg a győri városháza közigazgatási irodavezetőjétől, Nagyné Lá szló Edittől. Az útlevélkérelemmel azonban szerinte felesleges az embereknek kapkodniuk. Ugyan a média felhívta arra a figyelmet, hogy jövőre sokaknak jár le a külföldre utazáshoz szükséges okmányuk, de a meghosszabbítás díja nem emelkedik. Csupán a rendkívüli, azaz gyorsított eljárással készülő útlevelekért kell január elsejétől többet fizetni. Az ilyen ügyeket azonban 2003 elején is a közigazgatási hivatalok bonyolítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autistákért gyűjtöttek

Mind a két győri Lions-szervezet gyűjtésbe kezdett az ünnep előtt. Az Első Győri Lions Club a… Tovább olvasom