Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Érdekvédelem és élhetőbb élet

Győr - Értelmi sérült fiatalok munkáiból nyílt kiállítás a megyeháza aulájában, a legszebb alkotásokat díjazták. Az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesülete (ÉSSE) éves közgyűlésén elhangzott: a szervezet célja a sérültséggel élők érdekvédelmén túl egy élhetőbb, színvonalasabb élet kialakítása.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a közgyűlés résztvevőit és hasznos tanácskozást kívánt azzal, hogy a megye nemcsak bentlakásos otthonai működtetésével, de számos program, tevékenység támogatásával próbál jobbot nyújtani a fogyatékossággal élőknek. Horváth Balázs, a csornai fogyatékosok napközi otthonának tagja citeramuzsikával készült. Az ÉSSE többéves támogatásáért a megye emlékérmét vette át Dénesné Hanis Ildikó, a Wolf-Chio munkatársa, dr. Tóth Zsoltné, a Zita cukrászda vezetője, valamint dr. Andréka György, a Xantus-állatkert igazgatója. A szervezetet idén a Szerencsejáték Zrt. is támogatta. Dr. Csőzik László, a társaság észak-dunántúli területi igazgatója elmondta: a legnagyobb mecenatúrát bonyolító cég mindig is fontosnak tartotta az egészségüggyel és a fiatalokkal kapcsolatos szektor támogatását, így került látókörükbe az ÉSSE, s a tagoknak 150 ezer forint értékben múlt év végén sportszereket vásároltak.

Az 59 éves Tolnai Anikó, a győri értelmi fogyatékosok napközi otthonának lakója Dőry Dóra terápiás munkatárs kíséretében gyönyörködött a sérültséggel élők alkotásaiban. Fotó: Harcsás Judit
Az 59 éves Tolnai Anikó, a győri értelmi fogyatékosok napközi otthonának lakója Dőry Dóra terápiás munkatárs kíséretében gyönyörködött a sérültséggel élők alkotásaiban. Fotó: Harcsás Judit

A tisztújító közgyűlést a közhasznúsági jelentés elfogadásával folytatták. Tóth Jánosné elnök kiemelte, az érdekvédelem mellett ma is fontos a társadalom felé történő nyitás, a sérültséggel élők foglalkoztatása, életük komfortosabbá tétele.

Ahogyan a többi civil szervezet, úgy az értelmileg sérültek és segítőik megyei egyesülete (ÉSSE) is nagyrészt a személyi jövedelemadó egy százalékából és a támogatásokból, pályázatokból tartja fenn magát. Idei programjukban kirándulást, gyermeknapot, nyári táborozást, a Fővárosi Nagycirkuszba való látogatást terveznek, de természetesen működtetik a jogi és a családokra szabott, személyes tanácsadást is, ami hiánypótló. Számlaszámuk: OTP 11737007-20719157, adószámuk: 18980196-1-08.
Tel.: 96/526-900, 126-os mellék, 20/579-3610.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Jancsó az elnök

Győr - Tizenkilenc és fél milliárd forintos nettó forgalom mellett… Tovább olvasom