Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Eperjes Károly vitatja a győri kulturális bizottság szavazását

Eperjes Károly vitatja a győri közgyűlés kulturális bizottságának szerdai szavazását, amellyel a testület 7:1 arányban vetélytársa, Forgács Péter győri színházigazgatóvá választását támogatta.
Ezt a nyilatkozatot a becsületem, becsületünk nevében kötelező megtennem.

A hírekben megjelentekkel ellentétben a pályázatom (pályázatunk) elbírálásának igazi aránya nem 7:1, hanem minimum 7:3, hiszen tudomásomra jutott, hogy a Győri Nemzeti Színház szakszervezetének és a közalkalmazotti tanácsa küldötteinek szavazatát megkaptuk, és Béres Attila, az Operett Színház főrendezője, nyíltan vállalva, pályázatunkra voksolt, azaz 2 voks+1 voks= 3 voks.

Sőt mi több! Igazán 6:3 az arány, hiszen Szikora János, rendező nem is szavazhatott volna, mert állandó munkahelyemnek (Új Színház) ő a művészeti vezetője, tehát érintett. Egyébként erre a meghallgatáson fel is hívtam az ő és mindannyiuk figyelmét.

Tehát a ténylegesen 6:3 arány úgy alakult ki , hogy a FIDESZ-KDNP által vezetett város két küldötte szavazatát nem az én, nem a mi pályázatunkra adta. (Szívük joga, lelkük rajta.)

Vajon Szőcs Géza államtitkár küldötte akkor kire, vagy hogy szavazott? Vagy talán baj, hogy nem vagyok „szabadgondolkodó"? Netán baj, hogy igyekszem egyetemesen élni, mert ugye, két úrnak nem szabad szolgálni?

Továbbá a tisztesség megkívánja, hogy itt említsem meg, hogy Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, az Előadóművészeti Tanács által korábban kijelölt kurátor, hivatalosan és tisztességesen közölte, hogy nem kíván szavazni, és távol tartja magát az üléstől is, hiszen testvérével, Oberfrank Péterrel együtt adtuk be a pályázatunkat.

Nem én (nem mi) ülünk fordítva a lovon! Csoda, hogy elvándorol a magyar?

Egyébiránt pályázatunk formailag hibátlan, jogi szakértővel átvizsgált, jóváhagyott.

Igaz: senki nem lehet próféta a saját hazájában, na de ennyire!

Tehát előbb ébresztő, és aztán hajrá!

Eperjes Károly

Veszprém, 2011-05-20, 15h 40.


Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Orfeusz 2011. május 25. 08:54
  „Eperjes alkalmatlan egy intézmény vezetésére. Veszprémben sem ő vezeti a színházat, hanem csak bele-bele szól.”
 • 45. Muki81 2011. május 23. 06:44
  „Forgács biztos valamelyik Fideszes rokona vagy üzlettársa. Szamóca ezért nem rúghatott labdába.”
 • 44. döndödöm 2011. május 22. 17:35
  „Primax az ig.széket a Forgácsnak ígérték,már jó régen.A pályáztatás formaságból kellett.
  Namost a Szamóca is pályázott,ez meg már gond.
  Azt sem tudják, hogyan nyírják.
  Hofi után szabadon: van sapkája, nincs sapkája, füstszűrőset szív, avagy nem...
  Áááá nem írta meg mennyit kér, kizárjuk a pályázatát.”
 • 43. Primax 2011. május 22. 13:28
  „42. kacsamanci !
  Eperjes nagy színész, nem ezzel "van a baj."
  A gond az, hogy képtelen elviselni a vereséget, pontosabban : nem igazán érti, hogy hűséges fideszesként miért nem ő lett a befutó...talán mást "ígértek" neki...ki tudja ?
  És ez már - nagy - baj.”
 • 42. kacsamanci 2011. május 22. 09:30
  „Érdekesnek találom, hogy mindenki Eperjes Károlyt fikázza..ez miért van? Forgács Péter miért lenne jobb igazgató? Csak mondjátok el mert nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a sok szakmabeli miért gondolja így a kommentekben. Meg arra is kíváncsi lennék hogy a titkos szavazás eredménye hogy kerülhetett nyilvánosságra...elég sok itt a sötét részlet ami azt igazolja hogy vmi VAN a háttérben...”
 • 41. döndödöm 2011. május 21. 18:55
  „Nos az is pitiáner szőrszálhasogatás, hogy kizárjuk, ne zárjuk, mert nem írta meg, mennyi fizut kér. Ha már egyszer a Forgácsé volt jobb. Vagy netán csak ennyivel volt jobb, hogy ő meg leírta?
  Tényleg a pályázatokat nem lehetne feltennil? Három évvel ezelőtt mind az öt olvasható volt.”
 • 40. öszödiböszme 2011. május 21. 17:51
  „Az szerintem meg qrvára mindegy nennyire kapunk ki. az évkönyvekben úgy is úgy szerepel.: bukta volt szamóca! A többi meg pitiáner szőrszál hasogatás. Ugye törpeführer fan?”
 • 39. döndödöm 2011. május 21. 15:47
  „Az a pitiáner, aki a 7:1-et leadta a sajtónak, nem Szamóca. Miért is volt erre szükség? Még egy épületes hazugság.”
 • 38. Black_Berry 2011. május 21. 14:49
  „Mióta nagy Vezérünk hatalmon van, a Szamóca mindent megkapott amit csak kigondolt (zsíros szerepek, pozíciók). Megkapta mindig jutalmát a "feltétel nélküli" minden fórumon szorgalmasan gyakorolt szekértolásért. Most csak annyi történt, hogy meglepődött, mert az elutasításhoz egyszerűen nincs hozzászokva. Inkább azon gondolkodna, hogy miként sikerült magából elismert színész helyett gusztustalanul elkötelezett kultúrharcost csinálnia. Bár utóbbi kétség kívül jobban kifizetődő.”
 • 37. öszödiböszme 2011. május 21. 14:29
  „Hogyan lett egy zseniális színészből, egy síró picsogó kisgyerek? A győriek nagy részének nem kell a szamóca által képviselt stílus. Az is érdekes a szamóca fanok, milyen személyeskedő hangvételt ütnek meg. Pld alfonz és társai.”
 • 36. kefas 2011. május 21. 13:22
  „Egyáltalán nem volt kár levélért. Csak egy újabb rohadt hazugságot tárt föl amivel tele van ez az egész ország.
  Az itteni hozzászólók úgy tűnik ebben szeretnek hemperegi. Egyébként meg maradjunk a tényeknél. Szamóca bizonyított színészként és vezetőként is.
  "Eperjes Károly lapunknak elmondta: ,,Csak mellesleg mondom, szakmai pályázatom lényegében megegyezett azzal, amelyet szegény Bujtor Istvánnal - Isten nyugosztalja - Veszprémben adtunk be. Annak az lett a következménye, hogy egy év alatt mínusz hetvenmillió forintból hatvankétmillió pluszt hoztunk ki a színház költségvetésében, úgy, hogy ezt a közönség is élvezte. Ezt igazolja, hogy a nézőszám három év alatt csaknem megduplázódott." Hozzátette: az utolsó évi mérleg plusz százhuszonhatmillió forintot mutatott, és kétszer is megnyerték a vidéki színházak találkozóját, mégpedig mindkétszer magyar darabbal - előbb az Édes Annával, majd a Régimódi történettel. ,,Nos, ehhez hasonló minőséget szerettünk volna Győrött is megcélozni, kiegészítve az opera és a többi zenés műfaj monstre fejlesztésével, szorosan együttműködve a méltán híres balett-társulattal" - vázolta elképzeléseit Eperjes Károly."”
 • 35. nyekkmacsek 2011. május 21. 12:40
  „..remélem, ezen úgy megsértődik, hogy mongóliáig meg sem áll.., viszlát, Szamóca !!!!!!!!!”
 • 34. Accra 2011. május 21. 12:01
  „Szamóca, kár volt a levélért, csak a sértődöttség látszik benne.”
 • 33. amalfi 2011. május 21. 11:28
  „Szamóca jó színész, de ez a nyilatkozata is azt bizonyítja, alkalmatlan színházigazgatónak.”
 • 32. máris 2011. május 21. 10:51
  „Nem nyert, és punktum !
  Próbáljon belenyugodni, bármennyire is szerette volna !
  Szavazás volt, nem rá szavaztak !
  Mindig balhéznak a vesztesek, ha maguktól el vannak szállva ? Vajon miért ?
  Korrupt világunkban, kételkedő akadékoskodó, pozíció harc megy országszerte !!!”
 • 31. kivagyokén 2011. május 21. 10:41
  „....hogy a FIDESZ-KDNP által vezetett város két küldötte szavazatát nem az én, nem a mi pályázatunkra adta. (Szívük joga, lelkük rajta.).........

  Minjárt elsírom magamat!
  Kedves Szamóca, esetleg valakimegígérte Neked, hogy rád fognak szavazni?! Vagy ez lenne a fizettség hűséges szolgálataidért? Ha igen, akkor úgyis megkapod, ne félj.
  Legközelebb, ügyelj rá, egyedül indulj a versenyben, és TUTI, hogy nyerni fogsz.

  Az ilyen megnyilvánulásokkal pedig szerintem, lejáratod magadat emberileg.
  Hagyd, hogy a művészialakításaidért tiszteljenek az emberek”
 • 30. okostojas007 2011. május 21. 10:38
  „egyszer már volt 6 : 3 .....
  de ezt most 3 : 6 ....”
 • 29. Nikóca 2011. május 21. 09:40
  „"A hírekben megjelentekkel ellentétben a pályázatom (pályázatunk) elbírálásának igazi aránya nem 7:1, hanem minimum 7:3, hiszen tudomásomra jutott, hogy a Győri Nemzeti Színház szakszervezetének és a közalkalmazotti tanácsa küldötteinek szavazatát megkaptuk, és Béres Attila, az Operett Színház főrendezője, nyíltan vállalva, pályázatunkra voksolt, azaz 2 voks+1 voks= 3 voks."
  > Lehet én vok a hülye..., de ezt nem úgy kell számolni, hogy a 7ből jön le az a másik kettő voks, tehát 5:3?? (Azaz 4:3, ha a Szikorás bekezdést is figyelembe vesszük.) Az arány változhat, de a szavazatszám, nem. Nem?”
 • 28. Nikóca 2011. május 21. 09:23
  „kacsamanci, végre, hogy felvilágosítasz: mindkettő színész. Ezt hogy nem látta eddig senki? :) Bár vezetői feladatokat is mindkettő látott már el..., amit szintén nem lát senki?”
 • 27. xy55 2011. május 21. 09:00
  „Kedves <moderálva> 17./alfonz53!A jó szinészből miért is következik,hogy jó igazgató is lenne?Ezek szerint igazuk volt a komenistáknak az ötvenes évkben,amikor a jó és párthű melósokból csináltak gyárigazgatót?Vagy jó volt az elmúlt 8 évben,amikor pártszimpátia alapján neveztek ki valakit dirinek? Egyébként tök igaz az a vélemény,hogy nagyon kispályás dolog volt Szamóca levele.”
46 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igyál csapvizet Fekete Dáviddal és SP-vel - Guinness-rekordra készül Győr - videó

Június 8-án a Széchenyi téren csapvíz fogyasztási Guinness-rekord születhet Fekete Dávid és SP részvételével. A rendezvényt támogatja Borkai Zsolt győri polgármester is. Tovább olvasom