Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Eltévedt kerékpáros tekert az M1-es autópályán Győr felé

A rendőrök kísérték le, saját biztonsága érdekében.A bringás már a nagyszentjánosi kijárat előtt tekert, csupán két kilométert kellett volna megtennie, hogy korrigálja tévedését és elhagyja a sztrádát. Ám a 98-as kilométernél a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság autópályás járőrei mellé értek és ők vezették ki a lehajtónál.

A főkapitányság szóvivője, Léber Gabriella tájékoztatása szerint a rendőrséget a sztrádán haladó autósok értesítették a balesetveszélyes helyzetről, hogy egy kerékpáros teker a leállósávban.

Miután a járőrök kivezették a sztrádáról a férfit, elmondta, hogy Győrbe tartott, de eltévesztette az utat és az 1-es számú főúton helyett véletlenül az autópályára hajtott fel. Miután már fent volt a sztrádán, hiába tudta, hogy szabálytalanul közlekedik és le is akart térni róla a nagyszentjánosi lehajtónál.

A rendőrök, miután a kerékpárost biztonsággal lekísérték az autópályáról, némi emlékeztetőül helyszíni bírsággal büntették.

Január 2-án számoltunk be arról, hogy csaknem 50 kilométeren át, Győrszentivántól Hegyeshalomig száguldott a forgalommal szemben egy Peugeot az M1-esen az előző napon. A vezető a rendőrök jelzésére sem állt meg, üldözését követően elfogták a zavart viselkedésű férfit.


Korábban írtuk:

Az autópályán kerékpározott egy győri férfi 2014. január 5-én. Győr felé közlekedett. Állampolgárok szóltak a rendőröknek a balesetveszélyes és szabálytalan helyzetről. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a 98. km szelvényben megtalálták a biciklist.

A férfi elmondta, hogy Győrbe tartott és eltévesztette az utat. Az 1. számú főúton akart eljutni Győr-Moson-Sopron megye székhelyére, de véletlenül az autópályára hajtott fel. Tudta, hogy szabálytalanul közlekedik a sztrádán és le is akart térni a nagyszentjánosi lehajtónál. A kerékpárost a rendőrök helyszíni bírsággal sújtották, majd biztonsága érdekében lekísérték az autópályáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a főcsapot, ömlött a gáz a győri Bercsényi ligetben

A gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem történt robbanás Győrben, a Bercsényi ligetben hétfőn. Tovább olvasom