Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Életfogytiglan: két élet egy lakásért

Örkénypuszta–Győr - A nem jogerős ítélet szerint legkorábban harminc év múlva szabadulhat a bőnyi kettős gyilkossággal vádolt F. Attila. A bíróság megállapítása szerint a most huszonhét éves férfi azért ölte meg három éve az M. házaspárt, hogy megszerezze örkénypusztai lakásukat.

F. Attila igazi „bírópukkasztó": miután nyolc ügyvédet „fogyasztott el" az eljárás alatt – közülük egyet a tanács elnöke tiltott el az ügytől –, bejelentette, hogy perben és haragban áll a bíróval, keresetét azonban a felsőbb fórumon nem fogadták el...

A kifogásokról megállapították, hogy F. Attila szándéka semmi másra nem irányul, mint az eljárás elhúzására. Márpedig hozzá kell tenni azt is, hogy az óra igencsak ketyegett, mivel ítélethozatal nélkül legfeljebb három évig lehet valakit előzetes letartóztatásban tartani, s nála ez szeptember 1-jén lejárt volna. Az törvénykezési szünet jövő kedden kezdődik, így azt lehet mondani, hogy a huszonhat tárgyalási napot felölelt bizonyítási eljárásra az utolsó pillanatban tett pontot a megyei bíróság. Utána ugyanis lekerült volna a bilincs a tegnap életfogytiglanra ítélt férfi kezéről, igaz, ő azt állítja, hogy nem szökött volna meg, de a bíróság nem kockáztatott.


Bilicsben: F. Attila továbbra is tagadja tettét, szerinte Igor és Andrej volt az elkövető. Fotó: K.CS.
Bilicsben: F. Attila továbbra is tagadja tettét, szerinte Igor és Andrej volt az elkövető. Fotó: K.CS.

Az ezzel kapcsolatos beadvány és végzés felolvasása után állt fel a nagyszámú hallgatóság és hangzottak el a sorsdöntő szavak: életfogytig tartó fegyházbüntetés, amelyből legkorábban harminc év múlva szabadulhat a férfi, aki akkor ötvennégy éves lesz, ha az ítélet jogerőre emelkedik. Ő továbbra is felmentését kéri védőjével együtt az előre kitervelt, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés vádja alól. A bíróság két év letöltendő börtönre ítélte a férfi korábbi élettársát is, aki a vád szerint később értesült a szörnyű bűncselekményről, viszont segített eltüntetni a nyomokat és jelentős kárt okozó csalást követett el, hogy a lakást az ő nevükre írja át a földhivatal.

Az ítélet indoklásában elhangzott:
igen alaposan tervelte ki a gyilkosságot az elítélt, aki Ács és Győr között járva kiszemelte a Bőny hétvégi házas övezetében lévő, eladásra kínált házat.

Hosszas eljárás során bizonyították be, hogy egy fillérje sem volt, adósságokban úszott, rendszeresen fizetési előlegeket vett fel, ennek ellenére ismerőseit milliós vagyonról szóló történetekkel szórakoztatta. A pénzt állítólag „a kályha mögött rejtegette", s a táskáról készült fényképet gyakran mutogatta is. Mint utóbb kiderült, ez már iszonyú tettének előkészületéhez tartozott, minthogy valójában nem volt pénze sem a kályha mögött, sem a párna alatt, sem a bankban. Miután tárgyalt a német–magyar házaspárral, először egy győri ügyvédhez fordult, aki annak rendje-módja szerint jelen akart lenni a pénz átadásakor. Ám csak F. Attila tudta, hogy ez kizárt, mivel nincs neki tíz-, de még egymilliója sem.

Talált azonban egy dunaújvárosi ügyvédet, akinek közreműködésével egy balkanyart csinált. A szerződés aláírásának megbeszélt napján felhívta a házaspárt, hogy sajnálatosan utazniuk kell. Az irodában megegyeztek arról, hogy aláírják a szerződést az ügyvéd előtt, az eladók adnak egy elismervényt, s azt akkor küldik vissza aláírva Dunaújvárosba, ha megkapták a tízmilliót. A megállapodás értelmében harminc napon belül semmissé vált volna a szerződés, ha nem fizetnek a fiatalok. Nem mondhatni, hogy szokványos procedúra, de nyilván senki nem gyaníthatta, hogy mire megy ki a dolog. Miután hazaértek Bőnyre, F. Attila Ácsra vitte élettársát, majd visszatért a házaspárhoz éjnek évadján. A hatvankilenc éves férfit azzal az ürüggyel ugrasztotta ki az ágyból, hogy náluk felejtette a kulcscsomóját. Ám amikor a szerencsétlen M. megfordult, egy ácsszekercével sújtott a fejére és végül zsineggel fojtotta meg áldozatát. Utána ugyanezt tette a zajra kitámolygó német asszonnyal is. Holttestüket Győrságra vitte, volt nevelőanyja házának udvarára. Ott egy kútba dobta az elhunytak földi maradványait és építési törmeléket szórt rájuk.

Ezután mondta el mindezt élettársának, aki – bár nyilván elborzadt és pánikba esett – innentől pártolta a tett eltussolását, s ami még rosszabb, segédkezett abban is, hogy a ház az ő nevükre kerüljön. Tudott tehát arról is, hogy F. Attila ráhamisította a meggyilkolt férfi nevét az elismervényre (néhai felesége valóban aláírta, mivel programja volt Németországban, s nem akart visszajönni harminc napon belül). Azonban már tudjuk: sem ő nem jutott el hazájába, sem férje nem írhatott már alá semmit. M.-éket eltűntnek nyilvánították, a fiatalok pedig azonnal beköltöztek a lakásba, jóllehet a földhivatal véglegesen nem jegyezte be őket.

Augusztus végén fogták el F. Attilát, aki először tagadott, később beismerésben volt, majd ismét újabb és újabb történetekkel állt elő.
Ezek közül talán a „legirodalmibb" a két sötét alak, Igor és Andrej esete, akiket meg kívánt nevezni, végül mégsem nevezett meg. Állítólag ők jöttek el június 25-én Örkénypusztára, átadtak F. Attilának egy 2,2 millió forintos kölcsönt, majd bementek a lakásba, lemészárolták a bent lakókat, holttestüket Győrságra vitték. Őt különös módon életben hagyták – hívta fel erre a figyelmet a bíró –, majd ismeretlen helyre távoztak a tízmilliós vételárral. Könnyen lehet, hogy oda mentek vissza, ahonnan jöttek: a képzelet világába.

Nemcsak az ügyvéd, de az ügyész is fellebbezett, így az ítélőtábla akár tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélheti az elborzasztó tettel vádolt F. Attilát.

A szörnyű bűncselekmény részleteiről 2005 szeptemberében számoltunk be.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. raffy2 2008. szeptember 02. 21:49
  „azt nem értem,hogy az adófizető embereknek miért kell még ezeket a gyilkosokat is eltartani,holott a pénzünk máshol sokkal jobb helyre is kerülhetne,minthogy a wellnes szállodát fizessük ezeknek az elvetemült állatoknak.”
 • 28. nagy mama 2008. július 30. 16:31
  „....hát igen,van akinek igazat adok,az előttem szólókból.....hálálért halál járna...így lenne igazságos!...na de nem adnék,csak egy egyszerű injekciót....legalább annyi kínt és szenvedést okoznék,mint amennyit okozott...meg kellene hogy érezze ugyanúgy..mint ahogy az áldozatok...nem ám,még a társadalom becsületes emberei dolgoznak rájuk,hogy nekik ezután semmire se legyen gondjuk........hát hol itt az igazság kérem szépen???????????nagyon de nagyon sehol sincs ebben az országban:):):)”
 • 27. manóci 2008. július 16. 14:45
  „No problem MSz. Csáó”
 • 26. MSz 2008. július 16. 14:42
  „bocs”
 • 25. manóci 2008. július 16. 14:39
  „Senki pártán nem állok. Félreértesz, mert NEM félek bajod lesz-e vagy nem, mondhatni teszek rá, csak tudod a stílusod...”
 • 24. MSz 2008. július 16. 14:35
  „Akkor meg minek szólsz bele h ki mit ír meg mit nem, és különben is te melyik párton álsz. hogy ennyire félsz h nekem bajom lehet bármiből is.”
 • 23. manóci 2008. július 16. 14:24
  „Miért fontos ki vagyok?”
 • 22. MSzq 2008. július 16. 14:18
  „ki vagy te?”
 • 21. manóci 2008. július 16. 14:08
  „"Fasz törödsz te vele!" Hhmm, ez az, ami téged jellemez. No comment! Inkább tartottad volna meg magadnak, mert ahogy mást nem, úgy engem sem érdekel a trágár dumád!”
 • 20. MSz 2008. július 16. 12:48
  „Manóci , igen akkor olvasd már el h más mit írt, szted másnak nem lehet, fasz törödsz te vele!”
 • 19. MSz 2008. július 16. 12:47
  „Manóci nekem ugyan nem !”
 • 18. manóci 2008. július 16. 09:16
  „MSz.! A szavakkal óvatosan, főleg akkor, ha ott voltál a tárgyaláson. Én ott voltam. Még bajod lehet belőle...”
 • 17. MSz 2008. július 14. 17:34
  „Sappy mert akkor esetleg tudnod kellene h az életfogytiglani fegyház büntetés annyit takar h mondjuk 30 év aztán jó magaviseletért kiengedig mondjuk 25 év után, illetve az életfogytiglani szabadságvesztés (halálbüntetés) tudod élete végéig tart!”
 • 16. MSz 2008. július 14. 17:30
  „Sappy ja és bocs még inkább azt is odaírom még mielőtt belekavarodnál h az életfogytiglani halálbüntetés tudom h nincsen Magyarországon de az azt jelenti h életfogytiglani szabadságvesztést kap, de sztem te nem voltál ott a tárgyaláson vagy mégis???????”
 • 15. MSz 2008. július 14. 17:26
  „Sappynek üzenem hogy bocs ha neked mindegy h életfogytiglani halálbüntetés vagy életfogytiglani fegyház büntetést kap egy ilyen köcsög!űHa nem lettem volna elég érthető h mit írtam!Bocs!”
 • 14. ginger 2008. július 14. 10:03
  „Már megint életfigytiglan???
  Halálért halál, ... mert megit mi jön ezeket az embernek nem nevezhető gyilkosokat , az állampolgárok pénzén etetjük, lakást biztosítunk, konditerem, mosunk utánuk, könyvtár, TV szoba.

  Hát polgártársak érdemes bűnözni hát nem ????

  Gondoljunk bele jön a tél ha nem fizeted a rezsit mert miből?? akkor jön a kikapcsolási értesítő, de milyen gyorsan intézkednek.

  viszont kik a bőrtönökben a meleget élvezik valahol azt nekünk az adózó polgároknak kell fizetni. Szuper börtönöket hoznak létre, pl. Veszprém Van itt igazság? Kár hogy eltörölték a kőfejtőket, dolgoztatni kellene ezeket, nem pedig olyan körülményeket biztosítani, melyet saját maguknak nem tudtak megteremteni.

  Nincs olyan büntetés ami vissza tartaná a bűnözőt, keményebb itélet hozatalra lenne szükség.
  A két házaspárt egy családtól vették el!!!!!!!”
 • 13. Ziva 2008. július 12. 09:40
  „Hát csak kapja meg a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést,legalább "öröklakást" kap.Hátha ez kellett neki kapja csak meg.”
 • 12. LAZA 2008. július 11. 19:04
  „Tényleg itt nagyon sok minden dolgon el kéne már gondolkodni és nem nekünk hanem a törvényalkotóknak.Milyen igazságszolgáltatás lehet egy országban ahol egy ilyen .........majdnem szabadlábra kerülhetett.Ez lenne a liberális törvénykezés ez a bünőzők szabadsága!
  Nem szól másról,hogy ebben az országban bármit bármikor büntetlenül meg lehet tenni.Ha jól olvasom egy hét hiányzott ahhoz,hogy szabadlábra kerüljön ez a.............. (Mindenki gondolja oda amit elképzelt.)
  Beköltözött az ifjú pár a szép újonnan megszerzett lakásba aztán gyerekeket nemzettek és boldogan éltek amig meg nem haltak.”
 • 11. pusztító 2008. július 11. 15:03
  „mert én vagyok a rambó!”
 • 10. MIért 2008. július 11. 15:02
  „Pusztító, miért akarsz egy egész családot lemészárolni egyikük miatt?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától három forinttal kerül többe a benzin

Emeli bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj… Tovább olvasom