Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Elektromos autó a Nádorvárosi köztemetőben

A győri temetők naponta 13 órán lesznek nyitva az ünnepi hétvégén. A rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel készül.Mindenszentek és halottak napja hétvégéjén idén is meghosszabbított nyitva tartással és egy új szolgáltatással állnak a látogató rendelkezésére a győri köztemetők – jelentették be sajtótájékoztatón hétfőn. A mozgásukban korlátozott és idős látogatók érdekében november 1. és 3. között naponta 11 órától 15 óráig hatszemélyes elektromos kisautó könnyíti meg a bejárattól távolabb lévő sírok megközelítését. A jármű a főbejárat melletti ravatalozó előtti térről indul folyamatosan és körjáratszerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon.


Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás


A győri temetők november 1. és 3. között reggel héttől este nyolc óráig lesznek nyitva. Az ünnep alatt a Nádorvárosi köztemetőben és a Szabadi úti Új köztemetőben héttől tíz óráig engedélyezett a gépkocsik behajtása a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. Ezen a pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt tíz és délután négy óra között a helyszínen sírhelyügyek is intézhetők

A kegyeleti ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel erősíti a temetők és környékük biztonságát, illetve segítik a járművek közlekedését. A Győrszol zrt. felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy értéket még rövid időre se hagyjon senki a sírokon, a kutak mellett, illetve a parkoló autókban.

A sajtótájékoztatón Somogyi Tivadar alpolgármester a temetőkben elvégzett munkákról beszélt. A Nádorvárosi köztemetőben megtörtént a főbejárat melletti kerítésszakasz kijavítása, a portaépület hőszigetelése, fűtési rendszerének átalakítása, ablakainak és tetőjének cseréje, a szerszámtároló és a régi bejárat melletti vizesblokk külső-belső felújítása. Emellett a régi ravatalozó új tetőfedést kapott. A Malomsori köztemetőben új vizesblokkot alakítottak ki, a Révfalusiban a gondnoki épület vízszigetelését oldották meg, valamint kifestették az épületet. A Szabadi úti temető bejáratánál a kerítésen fedőköveket helyeztek el a csapadékvíz elvezetésére. A Templom úti sírkertben a gondnoki épület tetőcseréjére, míg az Újvárosiban ugyancsak a gondnoki épület külső hőszigetelésére, vakolására, részleges belső felújítására, a tetőhéjazat cseréjére, illetve az ügyfélfogadóban padlócserére került sor. A Koroncói úti temetőben a területbővítéssel párhuzamosan a kerítést is meghosszabbították, előtetőt helyeztek a ravatalozó elé, murvás utakat építettek, valamint megtörtént a ravatalozó felújítása és a vizesblokk korszerűsítése.

Olvasóink írták

  • 1. gabodick 2013. október 29. 02:59
    „Szeretnék a magyar sajtóban magyarul helyesen megírt híreket olvasni !
    Mit jelent az, hogy: "A győri temetők naponta 13 órán lesznek nyitva az ünnepi hétvégén." ?
    Naponta a temetök elé kitesznek 13 órát, és azon lesznek nyitva a az ünnepnapok ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri temetők nyitva tartása

A győri köztemetők november 3-ig reggel 7 és este nyolc óra között tartanak nyitva. Tovább olvasom