Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Együttműködési megállapodás a megye és az ipartestületek között

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást.
A felek korábban, 1995-ben aláírt szerződésének újrafogalmazását, aktualizálását az időközben – mind a közigazgatásban, mind a gazdasági életben – bekövetkezett jelentős változások indokolták.


Az együttműködés legfontosabb elemei:
- települési (megyei) marketing munka támogatása (pl. községprojekt bemutatók, kézműves bemutató, vásár, kihalófélben levő szakmák újraindításának kezdeményezése, stb. );
- a területfejlesztési programok és ágazati szakmai programok kidolgozása;
- hazai és határon átnyúló pályázatok benyújtásában való együttműködés;
- a területi információs rendszer (TeIR) használata;
- a gazdaságfejlesztés és területfejlesztés területén az eurégiós együttműködési lehetőségek felkutatása;
- egymás kiadványainak kiajánlása.

A szerződéskötés kapcsán Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta a munkahelyteremtés és –megtartás fontosságát, valamint a határon átnyúló tevékenység lehetőségét.

Winkler Károly, az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének alelnöke szerint a magyar iparosok a világon bárhol megtalálják és megállják a helyüket. Segítséget számukra az jelenthet, ha a tevékenységükhöz kapcsolódó adminisztratív terheket, bürokratikus akadályokat csökkenteni lehetne.

Pongrácz László köszöntőjében kiemelte a helyi iparosok ismertségében, jó hírében rejlő lehetőségeket, a helyi, vidéki értékek védelmének fontosságát. A minőségi szolgáltatás és termék előállítás, a kétkezi munka becsületének visszaállítása, megőrzése a társadalom egészének érdeke.


Az aláíró felek megerősítették szándékukat, miszerint a megye településein dolgozó helyi vállalkozásokat segítik gazdasági tevékenységek feltárásában, pályázatokhoz való hozzájuttatásban. A helyi ipartestületek a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.

A felek az együttműködésük során hozzájárulnak a kézműipar több évszázados hagyományainak, értékeinek megőrzéséhez is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségkutató, kisebbségi nap a győri Kossuth iskolában - képgaléria

"Fekete csillag" címmel minden érdeklődő kis- és nagyobb diák bemutatkozhatott a Városközponti… Tovább olvasom