Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Egynapos önkéntes munka a vörösiszap-károsultakért

Az egész ország egy emberként áll a kolontári és a devecseri állampolgárok mellé, mindenki próbál segíteni, ahol tud, ki-ki lehetőségeihez mérten. A Széchenyi István Egyetem egyik hallgatója a kármentesítéshez vár jelentkezőket.
Hennel Tivadar, a győri egyetem harmadéves hallgatója így szól minden segíteni szándékozóhoz:

"Október 23-án, szombaton egynapos önkéntes munkára hívlak benneteket Devecserbe a vörösiszap-katasztrófa kármentesítési munkálataihoz!

Az egész napos program során az iszappal elöntött porták, kertek megtisztításában segédkezünk majd: takarítunk, iszapot lapátolunk és a helyieknek segítünk. A munka változatos: kemény, nehéz fizikai és könnyű, lányok által is végezhető feladat is bőven akad. Védőfelszerelést a helyszínen kapunk, amivel – ha betartjuk az előírásokat – teljesen biztonságosan végezhető a munka.

Meleg ebédet és vacsorát is kapunk, a helyszínen több csoport is főz az önkénteseknek. Emellett ásványvíz, frissítők, kávé, meleg tea is rendelkezésre áll. A ruházatról: mindenképpen olyan kényelmes ruhában gyere, amit nem sajnálsz, ha véletlen piros lesz!

A dózerolásra váró házakat is ki kell üríteni
A dózerolásra váró házakat is ki kell üríteni

Az utazáshoz a Széchenyi István Egyetem a Kisalföld Volánnal különjáratot biztosít. Indulás szombat reggel 6:30-kor az egyetem parkolójából, érkezés este 19-20 óra között. Rossz idő esetén is megyünk segíteni!"

A mentési munkálatokban természetesen nem csak az egyetem hallgatói vehetnek részt: mindenkit várnak október 23-án, aki szeretne segíteni.

További részleteket ide kattintva olvashatnak.

Olvasóink írták

 • 5. véleményem 2010. október 20. 22:26
  „Tiszteletre méltó hozzáállás, egy kicsit bizonytalan logisztikával. Úgy gondolom a vállalás helyszíne nem olyan fontos, mint maga a szándék, a jóindulat ! Félek, hogy a helyszínen nem tudtok segíteni! Talán valamilyen máshol végzett munka ellenértékét kellene elvinni, és átadni bárkinek, aki számotokra hiteles. Jártam ott, és úgy gondolom, hogy senkit nem találtok, aki valóban értelmes feladat kiadására képes. A folyamatban lévő, felelősségteljes munkákba bekapcsolódni nagyon nehéz!”
 • 4. Mankapunka 2010. október 20. 22:06
  „Nem tudom,minek mentek iszapot lapátolni. Ott csak a munkagépekkel kell a szemetet összeszedni,aztán talajcsere,

  Akinek meg annyi esze van,hogy egy olyan házban akar lakni,aminek az alapja szarrá van iszaposodva,meg a srác mutatta a talajvíz szintjét,hát onnan lécelni kell.

  Inkább abban segítsetek nekik,hogy egy szép városba,Győrbe jöjjenek egy jobb élet reményében,és itt kérjenek lakást maguknak.

  Halálsiralom,ott nem szabad semmit sem csinálni,a menthető értékekkel lépni kell,ha kedves az életed.”
 • 3. Hedon 2010. október 20. 21:22
  „A lényeg hogy a debreceni stadionra 10 Mrd a judapesti BKV-re pedig 100 Mrd-ra
  azonnal volt pénz.
  Itt meg megy a gazsulázás a segítségért. Én is küldtem és a Magvassyban
  is dobtam egy ezrest (tudom nem sok) de ennek így semmi értelme.

  A z újjáépítésre bőven van pénz csak el kell venni onnét ami most nem sürgős!”
 • 2. janika 2010. október 20. 21:21
  „Az iszapot gondatlanul termelők és tárolók meg sunyin röhögnek a markukba. A Gyár tulajdonosai meg számolgatják a milliárdjaikat és tervezgetik hol nyaraljanak jövőre. Ők sérthetetlenek, hisz ott a hatalom ahol a pénz van ebben az országban!”
 • 1. szocdem 2010. október 20. 12:49
  „Pontosabban: olyan ruhában menj amit utánna simán ki is dobsz, mert ez a mocsok semmyilen mosással nem távolítható el belőlle.
  Dolgoztam vele...

  egyébként szép a felajánlás, csak azt nem értem hogy miért nem az állam bontóbrigádja teszi ezt, egyáltalán miért vannak helyszinen károsultka, akiket helyben kell segiteni.. Már mindnek laknia kellene valahol - de nem az iszap közepén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őseink nyomán

Aradi Katalin selyemfestő, nemezkészítő, művészetterapeuta
vagyok. Nyolc évvel ezelőtt kezdtem… Tovább olvasom