Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Egy este a Színes Térben az iszapkárosultakért - képek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az elsők közt nyújtottak jobbot az iszapkatasztrófa áldozatainak, így például a Dankó-telep családjainak.

A devecseri Fláre Együttes két tagjának, az Orsós-testvérpárnak is elvitte a házát a vörösiszap, - ő jártak Győrben, a Győr Pláza Színes Terében és gyűjtöttek az övéikért.

Döbbenten hallgatták a fiatalok szombaton este az Orsós-testvérpár: Ervin és Tibor beszámolóját az október 4-én történtekről. A hatvanas években épült Dankó telepre ugyanis nyakig érően tört be a vörösiszap és vitt mindent, amit ért, így a hátak többsége teljesen lakhatatlanná és életveszélyessé vált.


A devecseri Fláre együttes két tagjának: Orsós Ervinnek és Tibornak is elvitte a telepen a házát az iszap, muzsikustársaikkal szombaton este ők koncerteztek a szeretetszolgálat Színes Terében.
A devecseri Fláre együttes két tagjának: Orsós Ervinnek és Tibornak is elvitte a telepen a házát az iszap, muzsikustársaikkal szombaton este ők koncerteztek a szeretetszolgálat Színes Terében.A felnőttek, így a testvérpár is ösztönösen cselekedett, is a gyerekeket mentették és sokan ma ennek köszönhetik az életüket.

A devecseri Fláre két tagjának és a többi életmentőnek sokan most mondanak köszönetet. Többüknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bérel hat hónapra lakást, ám ami bizonyos: sokuknak szinte teljesen újra kell építeniük nemcsak a házukat, de az életüket is.Magukért és ezekért az emberekért is járja az országot a devecseri Fláre és a csornai Romungro Fiúk, akik remélik, ebben a szorult helyzetben is sikerül a tervük, adni tudnak másoknak.

Ruhaneműjük, használati eszközük van, de bútorra, készpénzre folyamatosan nagy szükségük lenne az újjáépítéshez, ezt az adományozók akár a devecseri plébánián, a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton vagy a Karitászon keresztül tudják eljuttatni a rászorulóknak.Gasztonyi Eszter, a szeretetszolgálat munkatársa elmondta, a csornai Romungro Fiúk tagjai a Színes Tér fiataljainak már többször muzsikáltak, bemutatták az autentikus cigány zenét, művészetet, másrészt a civil szervezet fontosnak tartotta, hogy itt helyben is halljanak arról, miként folyik az újjáépítés, hol tartanak most, miként lehet bekapcsolódni a karitatív munkába.

Ilyen módon minden plusz információ nemcsak fontos, de a leghitelesebb is lehet.
 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki a győri Kodály Zoltán úton szombat este - fotók

Információnk szerint nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók az egyik 10 emeletes paneltömbhöz szombat… Tovább olvasom