Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

DK: tisztázza a helyzetet a polgármester Győrben!

Quaestor-ügy. ˝Látni szeretnénk az ajánlatokat is, amit a város kapott. Ezek közérdekű információk, amit minden győrinek joga van látni˝ - fogalmazott Neupor Zsolt (DK).
˝A szabad pénzek felhasználásáról a vonatkozó rendelet szerint egyetlenegy személy dönt a győri városházán, mégpedig Borkai Zsolt polgármester. Az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen így tőle várjuk azt, hogy tisztázza a kialakult helyzetet, miszerint egymilliárd forint ragadt be a város pénzéből a Quaestoron keresztül vett állampapírral" – közölte Neupor Zsolt, a Demokratikus Koalíció győri önkormányzati képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón.

A politikus szerint válaszra vár, miért akkor és miért ott kötötte le a város pénzét Borkai Zsolt? ˝Látni szeretnénk az ajánlatokat is, amit a város kapott. Ezek közérdekű információk, amit minden győrinek joga van látni. Nem a köztisztviselők felelőssége, hogy elmondják ezt, hanem azé, aki döntött" – hangsúlyozta Neupor Zsolt, utalva arra, hogy az ügyletről a múlt héten dr. Lipovits Szilárd jegyző és dr. Csörgits Lajos aljegyző számolt be a sajtónak. A DK-s képviselő hozzátette: az ülésen javasolni fogják, hogy a szabad pénzek felhasználásáról a korábbi gyakorlathoz hasonlóan ne a polgármester döntsön, hanem a pénzügyi bizottság, amelybe a közgyűlés minden pártja delegál tagokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nagy igen a Partisegélyre Győrben

Szőlőcukrot, vizet kaphatnak, és egy jó beszélgetésben is részük lehet a bulizó fiataloknak a… Tovább olvasom