Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csövi, a híres győri aligátorteknős jó pénzt hozott az állatkertnek - fotók

Ha nem is közvetlenül, de ˝meghálálta˝ az elmúlt években a gondoskodást Csövi, az egyik győri csatornából három éve kifogott aligátorteknős. Közel 140 ezer forintos támogatást hozott az állatkertnek, s örökbefogadói a jövőben sem feledkeznek meg róla.
Nem kis döbbenetet okozott három évvel ezelőtt, amikor az adyvárosi tónál a csatornát tisztító szakembereknek egy közel félméteres, tízkilós aligátorteknőssel találták szembe magukat. A veszélyes, Amerikában honos ragadozó teknőst valószínűleg megunta és a tóba engedte egykori tulajdonosa.

Miután a búvárok kifogták, a győri állatkertbe került, s annak ellenére, hogy sem a jószág külseje, sem rendkívül agresszív természete nem túl vonzó – az ember ujját is könnyedén leharapja – rögtön több örökbefogadója is akadt. 

Először a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal munkatársai, majd az adyvárosi Tópart Pizzéria „vette a nevére" az időközben Csövinek elnevezett hím teknőst – ha már az étterem melletti tóból került elő. Az utóbbi támogatói kapcsolat azóta is tart, az aligátorteknős azóta szinte a pizzéria kabalaállata lett.
Csövi, az aligátorteknős meghálálja a győri állatkert gondoskodását. Fotó: H. Baranyai Edina
Az örökbefogadáskor az állatkert támogatására felajánlott 30 ezer forint mellett az étlapra is felkerült a Csöviről elnevezett pizza, amelynek minden eladott darabja után 50 forintot félretettek az állatkert támogatására. Az „aligátor pizza" kapós lett, több mint kétezer darab fogyott belőle, az elmúlt két évben így összegyűlt összeget, 101 600 forintot kedden adták át ünnepélyesen a Xantus János állatkertnek. Ezt megfejelték a pizzéria vendégei által felajánlott további 37 ezer forinttal, így a két év elteltével szép kis summa gyűlt össze. Sőt, az örökbefogadási szerződést újabb egy évre meghosszabbították, így a gyümölcsöző kapcsolat még nem ér véget.

A győri állatkertnek egyébként valamennyi lakója örökbefogadható – természetesen csak virtuálisan, az állatok a vadasparkban maradnak –, már ötezer forintos felajánlástól. A   nevelőszülőknek minden évben „szülői értekezletet" rendeznek, az örökbefogadásra felajánlott összeget pedig az állat körülményeinek javítására, az állatkert fejlesztésére fordítják.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bilincsbe vert férfit vezettek a rendőrök a győri Baross úton - videó

Bilincsbe vert férfit vezettek a rendőrök a győri Baross úton - videó
Olvasónk készített felvételt arról, ahogy rendőrök bilincsben vezetnek egy fiatalembert a Baross… Tovább olvasom