Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Csaknem megölték a hajléktalan férfit Győrben, javítóba vitték a tiniket - fotók, videó

Nem a 15-16 éves tiniken múlt, hogy túlélte Tóth Péter a verést, illetve a hasát és a mellkasát ért hét késszúrást. A fiatalokat börtön helyett javítóintézetbe vitték.
15.30 - Javítóba vitték a tiniket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását. Indoklásában kitért arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, utalt a korábbi bűncselekmények elkövetésére, amik szintén a 15 és 16 éves kamaszokhoz fűződnek.  A két gyanúsított  - bár az általuk elkövetett bűncselekmény súlya nagyon nagy - , koruk miatt nem börtönbe, hanem javítóintézetbe kerülnek. A győri bíróságról egyenesen odaszállították őket. 
Csaknem megölték a hajléktalan férfit Győrben, javítóba vitték a tiniket. Fotók: M. M.
 


13.27 - Letartóztatási indítvány a fiatalokra
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a két fiatalkorú fiúnak, akik vasárnap hajnalban megvertek és megkéseltek egy hajléktalant Győrben.
 
Az indítvány szerint a két fiatal ittas állapotban ment oda a padon fekvő 53 éves hajléktalan férfihoz, akit arra szólítottak fel, hogy álljon fel és pakoljon ki. Ugyanakkor minderre időt sem hagyva bántalmazni kezdték a sértettet: ütötték, rugdalták, majd földre kerülését követően taposták is őt. A fiatalabb, 15 éves fiú elővette a nála lévő zsebkést is, amellyel hét helyen megszúrta a sértettet. A szúrások a sértett mell- és hasüregébe hatoltak.
 
A bántalmazásnak egy járókelő vetett véget, aki rákiáltott a fiatalokra. Az elkövetők ezt követően a sértett értékeivel együtt elszaladtak a helyszínről. A sértett életveszélyes állapotban került kórházba.
 
Az ügyészség indítványának indokai szerint tartani lehet attól, hogy az elkövetők - szabadlábon hagyásuk esetén – tanúkat félemlítenének meg, illetőleg újabb bűncselekményt követnének el. Emellett megállapítható, hogy egyikükkel szemben korábbi eljárások is folyamatban vannak. Mindezek miatt az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt  - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Takács Péter  főügyész.

Korábban írtuk:

Csaknem megölték a tinik a hajléktalan férfit Győrben

Sorsszerű vagy sem, de Tóth Péter akkor vált hajléktalanná, amikor későbbi támadói megszülettek. A férfi tizenhat éve él Győrben, válása után még dolgozni érkezett Győrszentivánra a szomszédos megyéből; a munka nem jött össze akkor, ő azonban maradt a városban, úgy is, hogy nem volt aztán hajléka. Sok éve Adyvárosban, a Kék Diszkont melletti parkban él, eddig békén hagyták. Egyszer, évekkel ezelőtt dobálták meg suhancok kővel, más atrocitás nem érte. Egy héttel ezelőttig.
Tóth Péter a sebészeten lábadozik, túl van az életveszélyen, de látszik, mennyire brutálisan elverték támadói. Fotó: Mészáros Mátyás
Tóth Péter a sebészeten lábadozik, túl van az életveszélyen, de látszik, mennyire brutálisan elverték támadói. Fotó: Mészáros Mátyás

 
 „Másodszor támadtak meg" – mondja a szubintenzív osztályról épp csak kikerült Tóth Péter, akinek testéből még most is csövek lógnak ki, így még napokig kórházi ápolásra szorul a győri Petz-kórház sebészetén. Tizenöt és tizenhat éves támadója másodjára csaknem halálra verte és késelte.

 Október első napjaiban állítása szerint ugyanez a két fiú támadta meg, mint most. „Csak akkor nem késeltek meg" – mondja rezignáltan a kórházi ágyán, hozzátéve, hogy „elvitték a táskámat; vagyis mindenemet". Az első támadás után is kórházba került a hajléktalan, de akkor a sebeit ellátták, s az intézmény a kincstári darabokból fel is ruházta a legszükségesebbekkel: kapott váltás ruhát, amikor hazaengedték. 

Kézenfekvő a kérdés, de a válasz is, hogy miért tért ugyanoda vissza, ahol egyszer már megtámadták, s ahonnan az elkövetők kereket tudtak oldani: mert hajléktalanként ez a park az otthona. A verés után visszatért tehát a padjához, ahol október 8-án hajnalban arra eszmélt, hogy a két kamasz egyike a nyakát fogja és fojtogatja, a másik pedig késsel a hasába és a mellkasába döf. 

„Azt kiabálták: »Pakolj ki!«, de mondtam nekik, mit, hisz már mindenemet elvittétek? Nem tudom, mennyire voltak maguknál, amikor megtámadtak. Nem nagyon emlékszem az ezt követően történtekre. Amit találtak, azt megint csak elvitték: például az asztmagyógyszeremet. Legutóbb két nő hívott segítséget hozzám, most úgy tudom, egy férfi szólt a rendőröknek. Köszönöm nekik, az utóbbi az életemet mentette meg."

 Azonnali műtét várt a sérültre – erősítette meg prof. Oláh Attila, a győri sebészeti osztály vezetője, a kórház orvos igazgatója. A beteg életveszélyben volt, nem kérdés, hogy a gyors és szakszerű ellátás mentette meg az életét. Hét(!) szúrás volt a testén, ebből kettő behatolt a mellüregbe, egy pedig többszörös bélsérülést okozott. A maradék négy szúrás deréktájon és ágyékon érte a férfit, akit két órán át operáltak. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye szerint október 8-án a hajnali órákban érkezett hozzájuk a bejelentés: „A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy vasból készült szemetes- edénnyel és később ököllel bántalmazták a padon fekvő sértettet, majd egy késsel többször megszúrták a férfit. A mentők a sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást követően másnap beazonosítottak és elfogtak két fiatalkorú fiút, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak."

A 15 és 16 éves kamaszokról annyit tudtunk meg, hogy iskolába járnak, de nem ott fogták el őket. Győrben élnek, így az előállításuk is ott történt meg egy nappal az eset után. A gyanú emberölési kísérlet, tettüket beismerték. Ellenük kezdeményezik az előzetes letartóztatás elrendelését is, úgy tudjuk, a mai napon dönt erről a bíróság.

 „Hogy meg tudnék-e nekik bocsátani? – kérdez vissza Tóth Péter. – Nekem is vannak gyerekeim, két lányom, de ilyenre azt hiszem, nincs bocsánat; akkor sem, ha gyerekek tették."
Brutális eset Tatabányán is

A szintén fiatalkorú (az elkövetéskor 15 éves) M. A. április 30-án Tatabányán, egy park melletti buszmegállóban – a gyanú szerint – olyan brutálisan megvert egy 45 éves hajléktalant, hogy az áldozata a helyszínen életét vesztette. A gyilkos tini itt még nem állt le, ugyanis néhány órával később egy 57 éves hajléktalannak is nekitámadt, őt ismét olyan erővel bántalmazta, hogy szintén a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított a bántalmazást követően az elhunyt egy pár cipőjét magához vette és azzal távozott a helyszínről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busznak ütközött Győrben, majd elhajtott az autós - fotó

Busznak ütközött Győrben, majd elhajtott az autós - fotó
A rendőrség szemtanúkat keres, de nem csak ebben az esetben: másik két sofőr is parkoló autónak… Tovább olvasom