Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Beszakadt a jég alattuk: már kiengedték a srácokat a kórházból

Hétfőn délelőtt hazaengedték azt a két fiút a Petz-kórházból, akik alatt szombaton beszakadt az adyvárosi tó. A srácok jól vannak: még egy megfázást sem szedtek össze a veszélyes "kaland" során.

A kamaszoknak az ijedségen kívül látszólag nem esett bajuk, de a gyermekintenzív osztályon megfigyelés alatt tartották őket.

Két kamasz alatt szakadt be vasárnap délután a jég az adyvárosi tavon.

A parttól úgy tíz-tizenöt méterre bemerészkedtek a vékony jégre, annak ellenére, hogy a tavon nincs kijelölt korcsolyázóhely. A parton maradt harmadik társuk az arra közlekedők segítségét kérte, akik vontatóköteleiket összekötve mentették ki a nyakig érő, hideg vízből a fiúkat, még mielőtt a tűzoltók odaértek.

A kamaszoknak az ijedségen kívül látszólag nem esett bajuk, de a helyszínre érkező mentők a biztonság kedvéért mindkettőjüket a megyei kórházba szállították – tudtuk meg Sári Ákos tűzoltó századostól, a győri tűzoltóság szolgálatparancsnokától. A két fiút a gyermekintenzív osztályon tartották megfigyelés alatt.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Mankapunka 2010. február 23. 18:27
  „Sajnos vadnak születtünk,az utca nevelt.........................”
 • 24. anonim81 2010. február 23. 12:10
  „Mankapunka!

  Én felfogom,csupán a reakciód nem tetszik,és a humorod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mivel normális ember ilyennel nem viccel!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. Stendhal 2010. február 23. 11:42
  „Nem, itt nem a tábla a lényeg. Hanem az, hogy felnőtt emberek egymásnak ugranak olyan gyerekek miatt, akik felnőtt emberek mellett nevelkednek. Vagy nem felnőtt? Nem baj, inkább vitatkozzunk, mint verekedjünk...”
 • 22. Mankapunka 2010. február 23. 11:20
  „anonim

  Ott volt a mondatod végén a .........,és abból erre gondol az ember.

  Érdekes,mi is jártunk a Marcalon,és mégse volt gond,mert ennyi diősen is volt eszünk,nem úgy mint a mai gyereknek,hogy még olvasni nem tud,nem,hogy értelmezni dolgokat.

  Túra úrnak ott vannak a képei,milyen volt a tó. Vagy lehet meg akartak tanulni vizen járni?????????

  Mert mikor mi még jártunk a Marcal tóra,akkor nem volt kint a fürödni tilos tábla.Amióta kint van,én nem reckírozok.Adyvárosban is kint van. TÁBLA a lényeg,ha nem fogod fel.”
 • 21. anonim81 2010. február 23. 08:05
  „Mankapunka!

  Képzeld,én is Marcal-2n nőttem fel,és most adyvárosi vagyok!Itt hülyézni én nem hülyéztem,kikérem magamnak...mellesleg viccelődésnek ilyen eseteknél helye NINCS!
  Akinek bocsánatot kell kérni,az te vagy..és nem tőlem...!!!! Azt meg,hogy papázod magad érdekesnek találom,mert a megnyilvánulásaidból látszik,hogy nem lehetsz több 20-24 évesnél...
  Habár meg kell,hogy mondjam,hogy én 8 évesen sem viccelődtem,hasonló helyzetekben!!!!”
 • 20. Stendhal 2010. február 22. 22:35
  „Lenyűgöző, mennyi itt az okos ember. Akiket aztán moderálni is kell, mert annyira példamutatóak...
  Azt egy szülő el sem tudja képzelni, a gyereke mennyi marhaságot elkövet, akkor is ha figyelik, szeretik, mutatják a jó példát... hát még, ha nem. Mindegy. A GYEREK NEM AZÉRT LESZ HÜLYE, VAGY CSINÁL HÜLYESÉGET, MERT HÜLYE AKAR LENNI. Ez annál kicsit összetettebb. De aki mások kárán élcelődik-még ha mások hibáztak is-, az alatt előbb-utóbb beszakad majd a jég. Értsd: ugyanezt kapja vissza. És akkor majd azon moralizálunk itt, hogy vajon érdemel-e mást? Nem vennék rá mérget, hogy minden esetben okosabbak vagyunk a gyerekeinknél.”
 • 19. Mankapunka 2010. február 22. 22:34
  „hellboy

  Köszönöm,hogy jó magyarázatot adsz néhány gólyának,hogy a pár éves gyerek is tudja.

  zotya

  Azért van a jövedékiadó a termékeken,hogy valami jusson a "kórházukba" is.

  anonim

  Na ki a hülye,még mindig én??????????? Itt lakok Marcal 2-n,és járok a lakótelepek között,úgyhogy tudom mire írtam,amit írtam,
  LEHET BOCSÁNATOT KÉRNI A PAPÁTÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. Túrabakancs 2010. február 22. 22:23
  „http://www.mgya.org/web/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=17&Itemid=56
  Ezen az oldalon megnézhetőek a mentés idején készült képek a tóról. Mivel jég már alig volt a tavon, tényleg nem voltak normálisak a fiatalok. Lehet hogy fogadásból miatt hősködtek?”
 • 17. tosa2 2010. február 22. 17:41
  „6. l2. az eszed lenne annyi,mint amilyen hossszú a neved”
 • 16. zotya975 2010. február 22. 17:31
  „Idézem.:"a többit meg majd az állampolgár kifizeti az adójából" Ezt fejezzük be légysz?! Amíg a bagósokat, alkoholistákat, drogosokat ingyen kezelik pölö az én adómból is addíg talán nem kéne feszegetni kinek a pénzéből mentettek ki két gyereket. Másrészt meg ugye mint előttem is írták senki nem tudja mit hoz a jövő. Amúgy én is ott laktam közel 10 évig, és miután jópárszor végignéztük ahogy húzták ki a tóból a belefulladt embereket eszünkbe sem jutott rámenni szülői felügyelet nélkül a jégre.”
 • 15. Agent 2010. február 22. 14:45
  „Ehh, hányszor beszakadtunk fiatalabb korunkban....leginkább a duna holtágba, szerencsére megúsztuk, persze csináltunk ennél sokkal durvább és életveszélyesebb mutatványokat is gimnázium alatt, le sem írom:) Mégsem érzem úgy, hogy indulnom kellene valami eldugott helyre mélyen szégyellni magamat:)”
 • 14. hellboy780917 2010. február 22. 13:18
  „ugyan nem tudom hány évesek voltak, de ha kamasznak írták őket akkor biztos nem kettőésfél... márpedig az én kettősésfél éves fiam tudja, mondja, miért nem lehet már szánkózni... konkrétan, hogy túl meleg van ahhoz, hogy a hó-jég megmaradjon. nem tudom, hogy az a két iq-ninja mit gondolt, de remélem megköszönték az önzetlen segítőknek, hogy saját marhaságukból kimentették, ami a biztos halál is lehetett volna...”
 • 13. Bucak 2010. február 22. 12:06
  „A párom vitte a vontatókötelet, kocsival mentünk és láttuk hogy a vízbe vannak.
  A busz megállóba akik voltak se mentőt se segítséget nem hívtak. Több ember segítségre szükség volt , hogy segítsünk nekik kijutni. Tényleg nem szabadot volna rámenni a jégre, de két élet volt akik bajban voltak.
  Fél óráig még én is remegtem az ijedtségtől, mert a fiúk fal fehérek voltak és kijönni egyedül nem tudtak.
  A fürdő sóról csak annyit ha az Ön gyereke, rokona, ismerőse lett volna a vízbe akkor is ezt mondaná?
  Nem meggondolatlanul dobálózni kell a szavakkal hanem elgondolkodni. Fiatalok voltak, de attól még bajban!”
 • 12. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 22. 12:04
  „#3Mankapunka:De az is lehet, hogy csak a halakat akarták megetetni :)))”
 • 11. anonim81 2010. február 22. 11:07
  „Jah..és még annyi,hogy hála istennek még vannak segítőkész emberek,és nem mindenkiből a rosszindulat árad!Én személy szerint örülök,hogy a gyerekeknek nem esett nagyobb baja,és volt ki a segítségükre ment még időben!”
 • 10. anonim81 2010. február 22. 11:05
  „Mankapunka!

  Gyerekekről van szó,és ez az eset tragédiával is végződhetett volna!Vastag bőr van a képeden,hogy fürdősóval viccelődsz... <moderálva>”
 • 9. Béla59 2010. február 22. 10:54
  „Erre az esetre mondják´:(hülyegyerek kérsz csokit?)
  Olvasni kellene tudniuk, több helyen ki van írva a tilalom és ez nem csak a fürdésre vonatkozik. Hol van a szölői felelősség?- a többit meg majd az állampolgár kifizeti az adójából.”
 • 8. MTT 2010. február 22. 08:23
  „Nyilván még a szüleik sem tudták, hogy a gyerekeik a jégre fognak menni, -nem gondoljátok? A "mi időnkben" sem mondtunk el mindent otthon, csak így pár X távlatából visszagondolva, akkor is, bármelyikünkkel megeshetett volna ilyen, vagy hasonló "gyerekes" dolog. SZERENCSÉRE MEGÚSZTÁK ÉS EZ A FONTOS.”
 • 7. megmindiggyöri 2010. február 22. 08:16
  „1. Ebben a hírben van pozitívum is: kimentették őket. Remélem, megköszönik az arra közlekedőknek.
  2. Szerintem nem ijedség, hanem ijedTség.”
 • 6. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 22. 07:28
  „moderálva”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitől emelkedik a nyugdíjas nyugdíja?

˝Nyugdíj mellett egyéni vállalkozó vagyok. A 2009-es adóbevallásomban szereplő jövedelmem, amely… Tovább olvasom