Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bemutatták a díjat nyert alkotókat

A Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatán díjat nyert győri alkotókat mutatták be a városházi sajtótájékoztatón, valamint ismertették a Zechmeister Károly-emléknap programját.

Sikerrel szerepelt a Magyar Kézművességért Alapítvány ˝betlehemi jászol˝ országos pályázatán Nagy Jenőné Crovato Éva gobelinszövő és Tóth János fafaragó népi iparművész. Pénteken a városházán Ottófi Rudolf alpolgármester mutatta be és a város ajándékával jutalmazta a díjazott győri alkotókat. Alkotásaikat is megtekinthették a sajtó munkatársai, így azt az aprólékos munkával – 25 ezer öltéssel – készült betlehemi jelenetet, illetve azt a fekete diófából áttört technikával faragott, a háromkirályokat megörökítő fali szekrényt, amelyeket Budapesten, a Vajdahunyadvárban rendezett kiállításon láthatott a nagyközönség.

A Zechmeister Károly halálának 100. évfordulójára szervezett február 4-i emléknap programját Bana József, a városi levéltár igazgatója ismertette.

Győr leghosszabb szolgálati időt ˝eltöltött˝, városházépítő polgármesteréről díszközgyűléssel emlékeznek. Előadások hangzanak el a Zechmeister család történetéről, a ˝legnagyobb polgármester˝ életéről, munkásságáról, dunántúli városok polgárosodási folyamatáról, fejlődéséről, a Zechmeister korabeli Győr polgárságáról. Január 28-án 12 órakor megkoszorúzzák Zechmeister Károly síremlékét a győri köztemetőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjak a Magyar Kultúra Napján

A megyei közgyűlés pénteken, a Magyar Kultúra Napján öt díjazottnak adta át a… Tovább olvasom