Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bemutatkozott a Móra Ferenc Szakközépiskola

Bemutató órákon és informatív beszélgetéseken mutatta meg az érdeklődő nyolcadikosoknak és szüleiknek a következő tanévben indítandó képzéseit a Móra Ferenc Szakközépiskola.
Az intézmény kiadványszerkesztő és sport-szakközépiskolai osztályokat indít 2014-ben.

Mindkét osztály a 9-12. évfolyamon a szakközépiskolai érettségi vizsgára készít fel. Az érettségi vizsgát tett tanulók a 13. évfolyamon továbbtanulhatnak az iskola szervezésében, hogy OKJ vizsgát tegyenek, a Kiadványszerkesztő (OKJ 54 213 02) és a Sportedző (OKJ 54 83 02) szakképzésen vagy jelentkezhetnek felsőoktatási intézménybe.

A kiadványszerkesztő osztály az iskola kommunikációs-médiás hagyományait folytatja. Ide olyan diákokat várnak, akik szeretnék megtanulni a kiadványok megtervezésének alapjait, akiket érdekel az arculattervezés, a honlapok és nyomtatott kiadványok megalkotása. Ennek érdekében a szakmai órákon nyomdai, tipográfiai, színtani alapismeretekkel gazdagodnak, megtanulják a képkezelő programok használatát, jártasságot – az iskolai újság szerkesztése révén – gyakorlatot is szereznek az újságszerkesztés formai és tartalmi vonatkozásában.

Bemutatkozott a Móra Ferenc Szakközépiskola


Az intézmény célja, hogy jól képzett médiatermékek készítésére alkalmas szakembereket bocsásson ki, akik jó eséllyel indulnak a munkaerőpiacon.

A sport-szakközépiskolai osztály az élsportra készít fel úgy, hogy közben sportszakmai alapozást is végez, hiszen az ide beiratkozók testnevelés-elméletet, egészségtant, sportági ismereteket, sporttörténetet, anatómiát, sportpszichológiát is tanulnak, hogy sportedzőként is tudják kamatoztatni tudásukat. Mindemellett a MOB sportiskolai programjának rendszerében felülképzéseken és az egyesületekben végzett edzéseken vesznek részt a választott sportágban.

Ebbe az osztályba azokat a sportolni szerető diákokat várják, akik a sportot, testnevelést hivatásul szeretnék választani.

A felvételi vizsga részleteiről és iskola felépítéséről a honlapon lehet tájékozódni: www.moraferenciskola.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betemették a hatalmas krátert az Árpád úton - fotók

Csőtörés miatt kellett az aszfaltot közel tíz méter hosszan felbontani a belvárosi utcában. Tovább olvasom