Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Befejeződött a Selmeci utca felújítása

Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között adták Győr Révfaluban a felújított Selmeci utcát. Az utca a '60-as években kezdett el kiépülni.

A felújítás előtti végső szerkezetét, műszaki paramétereit az 1980-as évek közműfejlesztései, házépítései után kapta. A felületi bevonattal ellátott burkolatok állaga, minőségi színvonala az akkori forgalom és a szakmai igények számára megfelelőnek számított.

A 30 éves burkolatok élettartalmát, műszaki állapotát a 2000-es években már csak kátyúzással lehetett szinten tartani, azonban a folyamatos foltozásos útfenntartás olyan költségeket ért el, hogy szükségessé vált az ilyen szerkezetű utcák teljes körű felújítása.

A Selmeci utcát két ütemben - egymást követő költségvetési évben tudta felújítani a város. A Hédervári út és Rozmaring utca közötti szakaszát 2009-ben építették át az útpálya szerkezet teljes cseréjével, a csapadékvíz elvezetés kiépítésével és burkolt padka létesítésével 25 millió forint értékben.

Az idei útfelújítási program szerint folytatódott a Selmeci utca felújítása a tavalyi ütemnek megfelelő műszaki paraméterekkel. A Rozmaring és Kertész utcák közötti szakasz augusztusban készült el.

A felújítás során nyolc fát ki kellett vágni, tizennyolcat azonban ültettek helyettük. Az építtető a város útkezelő szervezete.

A kivitelező a Magyar Aszfalt Kft. A bekerülési költség összesen: 45 millió forint. A szakemberek beépítettek 1044 méter szegélykő elemet, bedolgoztak 320 tonna aszfaltot és új aszfaltrétegű utat építtettek 230 méter hosszon.

Olvasóink írták

  • 1. tber 2010. szeptember 11. 20:01
    „Komoly teljesítmélny 230 méteres utca felújítása. KB 15 olyan utcát vagy helyet mondok Révfaluban ahová jobban kellet volna, ott ahol a vízelvezetés a nagy gond, vagy több ház van benne mint 10-20! Gratuláció!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesti vásár megyei kiállítókkal

Magyarországon a mai napig a legjelentősebb otthonteremtő vásár a Budapesti Nemzetközi Vásár. Tovább olvasom