Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Becsomagolt az Esélyek Háza

Megszűnt a Győr-Moson-Sopron Megyei Esélyegyenlőségi Iroda. Egyelőre semmi hír a további munkához szükséges forrásokat és működtetőt biztosító minisztériumi pályázatról.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Esélyegyenlőségi Iroda, közismert nevén az Esélyek Háza 2006 óta működik Győrben, a feltételeket évről évre minisztériumi pályázat teremtette elő. A folyamatosság tavaly szakadt meg először, míg a napokban az újabb – hatmillió forinttal támogatott – öt hónapos munka is lezárult és a házat be kellett zárni. Új pályázatot még nem írt ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, így jó időre megint parkolópályára kényszerül a feladat és a ház nyolc munkatársa.

– Becsomagoltunk és végleg kiürítettük a Petőfi művelődési házban bérelt irodát – mondta a Kisalföldnek csalódottan Pinezich M. Petra és Farkas-Kulin Fruzsina, az Esélyek Háza tanácsadói, aztán a Kisalföld kérésére kiemeltek néhányat az elmúlt öt hónap történéseiből.

– Mintegy ezer-ezerötszáz embert mozgattak meg megyeszerte a rendezvényeink. Célunk, hogy az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tagjaként a diszkriminációt elszenvedett vagy azzal fenyegetett társadalmi rétegek támogatását elősegítsük. A kistérségek színei és a női torna tizenhárom héten át futott, a hagyományok útján havi rendszerességgel működött. Drámapedagógiai foglalkozássorozatot rendeztünk, valamint élménytábort hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A kistérségi tanácsadói napokkal több megyei városban bemutatkoztunk. A ház adott otthont az egyenlő bánásmód hatóság heti tanácsadásának is. A futó programok most mind megszakadtak, és hiába terveznénk tovább, nem lehet, mert nem tudjuk, mikor folytathatjuk.

A zárórendezvényünk, ahol jórészt fogyatékossággal élők léptek fel a győri plázában, nagy sikert aratott, sokan odajöttek megkérdezni, hogyan támogathatnák a házat.

– A bizonytalanság ellenére optimizmussal tekintünk előre, reméljük, az igényeket látja a minisztérium és nem lesz kérdéses, hogy megfelelő módon és időben reagálva, az Esélyek Házának erejét megőrizve a továbbiakban is fenn fogja tartani – mondta dr. Rácz Sándor, az Esélyek Házát mostanáig működtető társadalmi egyesülések megyei szövetségének elnöke megerősítve: amint megjelenik a kiírás, újra megpályázzák a feladatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomból az intenzívre: mentőhelikopter szállította Győrbe

Életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította a győri kórházba azt az 54 éves férfit, akit… Tovább olvasom