Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Barokk bál pálinkával

Győr - Barokk tüzes pálinkával fogadták a tizenhatodik alkalommal megrendezett barokk bál résztvevőit szombaton este a győri Zichy-palotában. A nemes szeszes ital az éjszaka folyamán is kulcsszerepet játszott, a Győri Likőrgyár Zrt. ugyanis hat-hatféle pálinkát és likőrt kínált az uraknak és a hölgyeknek. A jó hangulat persze nem csak ezért volt garantált.
Idén 95 vendég érkezett a hagyományos mulatságra, döntő többségük korhű ruhákba beöltözve.

Így tett Borkai Zsolt, a megyeszékhely polgármestere is. Az est ezúttal nemcsak a barokk, hanem a reneszánsz korról is szólt. Ennek megfelelően a Győri Nemzeti Színház művészei nyitányként a Rómeó és Júlia táncjelenetét adták elő. Utána az operaházi borlovagok adtak műsort.

A vendégsereg reneszánsz és barokk táncokat járt egész éjjel. Fotók: Bertleff András

A vendégsereg egész éjjel a Musica Historica régi zenéjére tanulhatta a reneszánsz és a barokk táncokat, Kovács Gábor útmutatásával. Aki akarta, emellett egy jósnő szolgáltatását is igénybe vehette, vagy éppen a rulettasztalhoz is odaülhetett.

A bál hajnali négy óráig tartott. Egyfajta ráadásként tegnap délután rendezték meg az ugyancsak hagyományos gyerek barokk bált a Zichy-palotában.

A bál szervezői a legapróbb részletekig igyekeztek visszaidézni a barokk kort, így a felszolgálók is korhű ruhákba öltöztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV hallgat, Elvira jól van

A MÁV illetékesei nem tudtak semmilyen konkrétumot mondani arra vonatkozóan, hányan sztrájkolnak… Tovább olvasom