Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Balázs-uszoda: kint van a vízből

A győri Balázs Béla Általános Művelődési Központ tanuszodáját, amelyet 12 millió forintból újítottak fel, a hétvégén adták át. A beruházás befejezésével megszűntek a statikai problémák, az uszoda – mondhatjuk így – kikerült a mély vízből.
A győri Balázs Béla ÁMK tanuszodáját az intézménnyel együtt építették tizenhét évvel ezelőtt. A tizenegyszer hét és fél méteres medence és a vízgépészeti berendezések idővel elkoptak, statikai problémák is jelentkeztek, a fiúöltöző alatt pedig a talajt kimosta az esővíz. A felújítást teljes egészében a győri önkormányzat állta: a gépészeti berendezések (csövek, vízszivattyú) 8,9 millió forintba kerültek; a medencetér rekonstrukciója 1,4, a fiúöltöző felújítása pedig 2,7 millióból jött ki. Ebben az összegben már benne van három ablak cseréje is, amelyet a közeljövőben végeznek el, s amellyel – ha utánaszámolnak – 13 millióra
egészül ki az összeg. A felújított uszoda 500 diák sportolását biztosítja, de ugyanígy helyet ad a búvároktatásra, illetve a baba-mama úszásra jelentkezőknek.

Folytatás 50 méteren?

A szombati átadáson Angeli István, az ÁMK igazgatója utalt az eredeti elképzelésre, amelyben a tanmedence mellett – az intézmény udvarán – egy 50 méteres medence is szerepelt.
Balogh József polgármester ígéretet tett arra, megvizsgálják, hogy a mostani felújítás miként lehet az „előszobája egy nagyobb beruházásnak".

Többfunkciós intézményeké a jövő

Az átadás lehetőséget adott arra is, hogy a Balázs Béla ÁMK jövőjéről szó essen. Két évvel ezelőtt az intézmény megszűnése sokáig téma volt a győri közgyűlésben, most azonban nincs erről szó. Angeli, aki a közelmúltban az ÁMK-k országos találkozóján vett részt, általános megállapításként leszögezte: a többfunkciós intézményeké a jövő. A „Balázst" illetően a felnőttképzést említette elsőként, de meghatározó szerepet kaphatna a helyi médiaközpont/hírügynökség is, amelyről korábban szintén szó volt, mostanában azonban keveset hallani róla.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeminárium: milyen a hatékony hirdetés?

A szeminárium résztvevői a tanúk rá, a Lapcom Kiadó Kft., ígéretéhez híven, valóban megkönnyítette a… Tovább olvasom