Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Azonos irányban - Együttműködési megállapodás a GYSEV és a Széchenyi Egyetem között

Az elméleti és gyakorlati képzést is segíti az az együttműködési megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt. kötött a Széchenyi István Egyetemmel.


A vasúttársaság és a győri felsőoktatási intézmény megegyezése értelmében a közlekedésmérnöki szakon gyakorlat-centrikusabb lesz az oktatás, emellett közös pályázatok segíthetik a hallgatók képzését.

A GYSEV Zrt. hosszú évek óta alkalmaz a Széchenyi István Egyetemen végzett hallgatókat. Elsősorban mérnöki, azon belül a közlekedésmérnöki diplomával rendelkező diákok kezdhették meg munkájukat a soproni székhelyű vasúttársaságnál.

A GYSEV és a Széchenyi Egyetem együttműködési megállapodása értelmében a felsőoktatási intézményben folyó képzést olyan elemekkel bővítik, amelyek a valódi, hasznosítható gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak.

A vasúttársaság vállalja, hogy szakemberei részt vesznek a képzés tartalmának kialakításában, amely igazodik a munkaerőpiac igényeihez. A GYSEV segítséget nyújt a diplomatervek és szakdolgozatok konzultálásában és elbírálásában, emellett gyakorlati helyeket biztosít a hallgatóknak, a vasút napi működésben pedig felhasználja az oktatói kar tudásbázisát.

A Széchenyi Egyetem feladata, hogy kidolgozza a munkaerő piaci igényeknek megfelelő oktatási programokat. Az oktatási intézmény lehetőséget biztosít arra, hogy a vasúttársaság szakemberei a képzésben, ill. záróvizsga-bizottságokban részt vegyenek.

„A Széchenyi Egyetemhez hasonlóan korábban a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel is kötöttünk megállapodást, hiszen társaságunk számára kiemelten fontos, hogy biztosítsuk a mérnöki, ill. közgazdász állomány minőségi utánpótlását. A célunk, hogy a végzős hallgatók azonnal hasznosítható, elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a GYSEV-nél is tudnak alkalmazni" – mondta a megállapodás kapcsán Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld-fehér füstben az ETO-stadion! - videó

Priskin bombagólt lőtt! Nyálas sz... induló helyett zúgott az "Egy csapat van csak nyugaton". 1000-1200 ETO-szurkoló végig skandálta a meccset. Tovább olvasom