Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Az ünnepség közben bevetésre vonult a pannonhalmi esetkocsi

Még át sem vágták a szalagot, de az ünnepség közben már ki kellett vonulnia egy beteghez a pannonhalmi esetkocsinak.
A régóta várt fejlesztés ünnepélyes átadásán a mentőszolgálat vezérkara és Székely Tamás egészségügyi miniszter is részt vett.

Göndöcs Zsigmond, az OMSZ főigazgatója hangsúlyozta: a térségi ellátás „fehér foltja" már tíz évvel ezelőtt eltűnt, de a személyzettel és felszereléssel ellátott, 24 órás szolgálat minőségi ugrást jelent a 18 település számára.

Fotók: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Pirinyó 2010. március 15. 15:20
  „Ma meghalt egy ember Veszprémvarsányban az utcán.
  Korábbi hírekben arról lehetett hallani,hogy most aztán időben kiér a segítség pl:Romándra akár 8 perc alatt.
  Ma közel fél óra volt ez
  Erről ennyit.”
 • 21. MTT 2010. március 10. 09:22
  „Zs104- remélem, Te érted, -mivel páran nem - hogy Nektek kívánok a munkátokhoz jó egészséget!”
 • 20. noboldo 2010. március 09. 23:36
  „moderálva off”
 • 19. szj 2010. március 09. 22:38
  „Sajnos ezek a diplomás aktatológatok nem veszik tudomásul, hogy szükség van egy korszerű megbizható m.autóra.Hiába van egy jól összeszokott csapat, ha nincs egy megbizható felszerelés. Pedig a PANNONALMI MENTŐCSAPAT egyjól képzett emberséges csapat!! Dehát a kormány megint becsapta a bakonyaljai embereket, mert új korszerű felszereltségű autót ígért, erreföl tízéves harc után valaki kitalálta, hogy ide jó lesz ez a tartalékautó is! Így aztán majd csönd lesz! Megérdemelt sikerdij a zsebben! Veszprémvarsányi mentőállomás is majd igy lesz szerintem. tévedek bocsánat. Idén már sok minden nem várható. Jön a választás, az elörébb való. Megy az összevisszaság, m.állómás meg nem épül. Marad a jó isteni szerencse, remény, várakozás, hogy legyen p.halmán m.autó, mert ha nincs akkor vagy itt a földön, vagy a menyországban folytatja az ember a pályafutását.”
 • 18. Akimegmondjahatudja 2010. március 09. 17:54
  „T. Pirinyó!

  Kicsit hadd javítsam ki az észrevételét a fénytechnikával kapcsolatban! Azok nem villanócsöves Elektrisek hanem forgótükrös Hellák (típust sajna nem tudom....)! A baj csak az velük, hogy annyira kicsik, hogy bizonyos szögekből szemlélve az autót, nem is látszanak! Ezeket a villogókat a Hella kiegészítő (legfőképpen hátsó) fénynek találta ki. Az újabb esetkocsikon már csak hátra kerültek hál´Isten ilyen fények, mert előre Federal Signal fényhidakat szerelnek!
  Egyébként van a kocsiban Elektris gyártmány, méghozzá a hanggenerátor, Eriston 100, ha minden igaz! Ezzel a generátorral és egy Federal Signal hangsugárzóval egyébként tekintélyt parancsoló hangja van, sokkal jobb mint a FedSig fényhídnak!! Hogy valami pozitívumot is említsünk a kocsiról!!”
 • 17. Pirinyó 2010. március 09. 16:11
  „Most nézem komolyabban a képsorozatot hát az a villanócsöves elektris kéklámpa elég gyenge a tetején!
  Legalább Hella KL 700 elkelne rá annak van fényereje de ennek nagy nulla.
  Erről ennyit”
 • 16. noboldo 2010. március 09. 15:11
  „<moderálva off>”
 • 15. szila 2010. március 09. 14:51
  „Mit ígért 1 évvel ezelőtt az Eü. Miniszter ? Egy 24 órás szolgálatban vonuló Esetkocsi beszerzését ( ami egy új felszerelt kocsi ) és a dolgozók bér és egyébb járulékköltségére havi + két millió forintot.
  Mi valósult meg: a győri megyei tartalék Eset mentőgépkocsi állt szolgálatba Pannonhalmán a tartalék felszereléssel. Mit biztosított a Minisztérium : a fejlesztett mentődolgozók bérét, az OMSZ egyetértésével.
  Pannonhalmán a 24 órás KIM kocsi óraszámában az Eset kocsi vonul, a KIM kocsi megkapta a nappalos mgk-i
  10 órás vonulási idejét. Így 17.00 után és a két hétvégi pihenőnapon, csak Esetkocsi üzemel.
  Ami a Kistérség sürgősségi ellátásához kevés. Talán akkor elég lenne, ha már átadták volna az új építésű Veszprémvarsányi két Mentőgépkocsis Mentőállomást, aminek ígérete, lassan már serdülő korba lép.
  De addig a megye szélén levő települések lakosai, csak a szerencséjükben és a Jó Istenben bízhatnak, meg persze a pannonhalmi Mentőállomás esetleg bent levő kocsijában, hogy időben megkapják ók, vagy rokonaik a megfelelő sürgősségi ellátást. Én magam is nyugodtabb lennék, ha Pannonhalmán egy 24 órás Eset és egy 24 órás KIM kocsi üzemelne. De ehhez az ígéreteket be kellett volna tartani, egy valóságos fejlesztéssel.”
 • 14. szila 2010. március 09. 14:26
  „T. MIT. Lehet, hogy kissé elszaladtam a téma mellett. De itt csak egy dolognak lehet gratulálni, a Pannonhalmi Mentőállomás dolgozóinak, akik nehéz körülmények között is megállták a helyüket.”
 • 13. MTT 2010. március 09. 14:14
  „T.szila, a cikk címe: "Az ünnepség közben bevetésre vonult a pannonhalmi esetkocsi"- Ön szerint kinek és mihez gratuláltam?”
 • 12. Akimegmondjahatudja 2010. március 09. 12:20
  „Tisztelt Mankapunka és Pirinyó!!

  Hogy nem sok a 270 000 km egy ilyen autónak? Tény és való, hogy ha kenyeret, könyvet vagy zöldséget szállítanak vele akkor nem sok!! És itt nem akarom lebecsülni a kenyeresek, zöldségesek és könyvszállítók munkáját, csak ez esetben teljesen más igénybevételnek van kitéve!! Turbódízel motorral szerelt autó ez (314 CDI) tehát nagyon nem kedveli, ha hidegen hajkurásszák, márpedig mentőként nem szólnak a gépésznek riasztás előtt negyed órával, hogy légyszi menj ki és röffentsd el hadd melegedjen, mert 15 perc múlva valaki rosszul lesz, vagy összetöri magát!! (lehet, hogy Sentineleket és látóembereket is kellene EU-s pályázati pénzekből rendszeresíteni, beleférne az ökörség kategóriába amikre költik az EU-s pályázati pénzeket!!!) Ezekben az autókban könnyen megoldható lenne az úgynevezett elektromos motorfűtés, ami arra hivatott, hogy állandó kb 60 fokon tartsa a vizet és az olajat!! (kb 70 000 ft-os beruházás...és 2 órás szervízmunka/autó) Dehát, mint tudjuk ez nagyoooooon sok pénz....csak arról feletkeznek meg a kedves miniszter meg államtitkár meg főnök meg mittudoménmég milyen titulusú sok fölösleges ember, hogy addig amíg BKV-éknál repkednek a végkielégítések meg kenőpénzek mobilos dobozban, addig egy végkielégítés nagyságrendű összegből például felépült egy légimentőbázis....és 80 millába kerül kb. 4 jól felszerelt eset/rohamkocsi, ami ugye mint tudjuk az új SI mértékenység szerint kb. 5mobilosdoboz!!!
  Visszatérve eme csodálatos gépjárműre amiről az írás zengedezik, hát tetszik nem tetszik ez egy nagy kalap xar(feltéve ha nem újították fel kívül-belül teljesen, habár ennek, ismerve a körülményeket, kevesebb az esélye, mint, hogy egy UFOnauta az elkövetkezendő éjszaka szexuálisan zaklatná a kedves olvasót!!!) Ez az autó megszolgálta már a megszolgálni valóját és most csodát várunk tőle, menni nem nagyon akaródzik neki, váltója pocsék, betegtere leélt(volt ha fel nem újították)!! Szóval 100 szónak is egy a vége, szenzációs fejlesztés amit házon belül megoldottak ingyen, vagy minimális ráfordítással, pedig tisztelt Hölgyeim és Uraim egy új rohamkocsi(teljesen felszerelve) alig kerül többe, mint 1mobilosdoboz!!!”
 • 11. Zs104 2010. március 09. 12:09
  „A kocsi valóban sok vihart megért, a defibrillátor használt, de kifogástalan állapotban van, megbízhatóan működik. A kocsi egyéb felszerelése viszont vadonat új, a legtöbb még használva sem volt. Reméljük mielőbb egy új autón dolgozhatunk, addig is a kollégáim nevében ígérhetem, hogy szaktudásunk és tapasztalatunk legjavát adva segítünk az arra rászorulóknak.”
 • 10. szila 2010. március 09. 08:47
  „MIT ! Csak azon gondolkodtam, hogy mihez gratulál ? A fejlesztések rövid határidős üteméhez ? Vagy a fejlesztésben érintett felelősök gyors munkatempójához ?
  Vagy a nagyszerű átadási ünnepséghez, ahol egy használt autót, részben használt felszereléssel adtak át ?
  Vagy a Kistérség sürgősségi ellátásának, hiba nélküli megszervezéséért ? Esetleg a Veszprémvarsányi Mentőállomás felépítésének gyors űteméért, ami már lassan serdülő korban van ?
  De az is lehet, hogy annak a 18 000 lakosnak kellene gratulálni, akik szótlanul tűrik a sürgősségi betegellátás hiányainak az elszenvedését.
  De az is lehet, hogy a Mentődolgozók szép egyenruháikért kellene gratulálni, még akkor is ha egy ilyen ruha kihordási határideje 6 év. Még szerencse, hogy nincsenek kitéve szélsőséges helyzeteknek és így nem használódik el olyan hamar a munkaruha......
  Az biztos, hogy nagyon szép az a külső máz, amivel ezt az egész dolgot ellátták. Csak az nem mindegy, hogy mi van alatta. De hát úgy is mindegy, mert mindenhol van szóvivő, aki nyilatkozhat ( a dolgozó nem, vajon miért ? ), így biztos, hogy minden szép és jó a külvilág felé.”
 • 9. MTT 2010. március 09. 07:10
  „Munkájukhoz jó egészséget kívánok!”
 • 8. szila 2010. március 09. 06:10
  „Kedves Uraim !
  Ebben az Országban egy Mentőállomás átfutási ideje 15 év egy Esetkocsié 10 év, még akkor is ha nem új hanem használt az épület és a kocsi.
  A baj csak az, hogy az illetékesek amennyit adtak az egyik kezükkel, majdnem annyit elvettek a másikkal.
  Miért mondom ezt ? Azért mert Pannonhalmán ez fejlesztésnek volt beállítva. Az is volt minőségi fejlesztés.
  Csak akkor Pannonhalmán egy 24 órás Esetkocsinak, egy 24 órás KIM kocsinak és egy 10 órás nappalos mentőgépkocsinak kellene üzemelnie.
  De elvettek egy 24 órás KIM kocsit és helyette a kocsi 10 órában üzemel. Így 17.00-után és szombat, vasárnap csak az Esetkocsi üzemel.
  Hát ennyit a fejlesztésről. Hol van a Kistérség mentési biztonsága ? Miért nincs egy 24 órás Eset és egy 24 órás KIM kocsi az Állomáson ? Biztos azért , mert az ésszerű lenne.”
 • 7. Pirinyó 2010. március 09. 04:15
  „Nem kell aggódni a futott 270 ezer kilóméter miatt.
  Egy Mercedesben az semmi 1 milliót elmegy a motorja.”
 • 6. Mankapunka 2010. március 08. 22:58
  „noboldo
  Tény és való,hogy használt minden,de több mint a semmi.
  270 000 meg nem is sok egy ilyen autóban,csak mellékesen.”
 • 5. noboldo 2010. március 08. 19:07
  „270 ezer kilométert futott, használt defibrillátorral felszerelt esetkocsit adott át ünnepélyesen az egészségügyi miniszter Pannonhalmán. A Győr melletti kisvárosban 10 éve várnak egy korszerűen felszerelt rohammentőre???????????????????????????????????????
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=312170”
 • 4. Mankapunka 2010. március 08. 16:59
  „Nem fanyalgok,csak ezek a patkányok rontják mindig a levegőt.
  sokkal jobb a megszokott ismerősi légkör,nincs a környéken olyan személy,akire netán vigyázni kell.”
 • 3. mauz 2010. március 08. 16:45
  „Nem kell mindjárt fanyalogni... Már az is baj, ha átadnak egy mentőállomást?

  Örüljetek, ez "a szeretet ünnepe ez a május elseje, ilyenkor szeretni kell egymást az embereknek" (Oláh Dzsínó: majális)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív sziget a legkisebb településen is

Az új hulladékgyűjtési rendszerhez szükséges szelektív gyűjtősziget a 111 vidéki településen március… Tovább olvasom