Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Az MSZP szerint előre hirdettek befutót

Győr - Bohózat, zene nélküli színjáték volt, ami a győri önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának ülésén történt – hangzott el az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gergely Zoltán szóvivő elmondta: a szakmai bizottság szerda délután hallgatta meg a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatói tisztségére kiírt pályázat három indulóját.
A szakemberek tiszte volt véleményezni a pályázókat, javaslatot tenni a szakbizottságnak, míg a végső döntést a közgyűlés hozza meg.
Az oktatási, kulturális és sportbizottság csütörtökön ült össze, ám mielőtt maga is meghallgatta volna a pályázókat, a megbeszélésre már írásos határozati javaslattal érkezett.

Ebben az volt olvasható, hogy a közgyűlésnek a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatói tisztségének betöltésére öt évre Füke Gézát – fideszes önkormányzati képviselőt – bízzák meg. Gergely Zoltán szerint a Győri Nemzeti Színház új igazgatójának kinevezésével kezdődött szerencsétlennek tartott lépések a megyeszékhely kulturális életében tovább folytatódnak.

A tanú című filmet idézve úgy vélte, hogy a filharmónia igazgatói posztjára pályázók meghallgatása és a bizottsági ülés előtt már előre győztest hirdettek, csupán a szavazati arány volt kérdéses.

* * *
A sajtótájékoztatón elhangzottakra a Fidesz győri elnöksége azonnal reagált. Emlékeztetnek arra, hogy Gergely Zoltán semmifajta panaszt nem emelt akkor, amikor a szocialista többségű közgyűlés a szakmai javaslatok ellenére Kun András MSZP-s megyei elnök, majd alpolgármester feleségét választotta meg kétszer is iskolaigazgatónak.

Olvasóink írták

 • 16. Noir 2008. június 09. 02:53
  „Az MSZP korábbi ízléstelensége nem legitimálja a Fidesz jelenlegi ízléstelenségeit. Kultúrált országokban nem a politikai hovatartozás hanem a teljeítmény a meghatározó.”
 • 15. joco1 2008. június 08. 15:35
  „Valaki: bocsi elöbb rosszul irtam: a korábbi reagálasaid alaján Te nem valoszinüleg, hanem ténylegessen SZÉLSŐJOBBOS vagy.Nálad még Wittner is baloldali”
 • 14. joco1 2008. június 08. 15:32
  „Valaki: ja Hozzád képest(valoszinü szélsöjobbos lehetsz) lehet baloldalinak nevezni a fideszt(tényleg sok ott a volt MSZMP-s föfunkcis ).Haver itt nem a müvészetröl "beszélgettünk".Érted? Ha ugy egyben nem tudtad megérteni mit irtam ,probáld meg szo-ta-gol-va olvasni”
 • 13. Valaki 2008. június 08. 14:23
  „12. hozzászólás joco1

  Bal oldali a fidesz, te kis gyurcsányi-klón, ennyit illene tudnod! :)))
  Nektek fogalmatok sincs az igazi kultúráról és művészetről, de azért csak hadováljatok tovább! :))))”
 • 12. joco1 2008. június 08. 13:49
  „mz/x:igazad van nyert a fidesz:de haver ha a szinházigazgató "választás", kövéri megoldása (kijelölése)már a jobboldalnak(Ne-felejcs stb) sem tetsző, hát akkor hol a gond?Nálatok fiuk, készül már a "narancsuralom",Csak hát elöbb-utobb az "egyzászló" alá tömörült pártok összefognak veszni a"koncon". A jo példát már a györi "egyzászlos" eleitje megmutatta.Példákat, leváltásokat, lemondásokat azt gondolom Te jobban ismered mint én aki baloldali vagyok.”
 • 11. mz/x 2008. június 08. 11:53
  „Kedves Gergely Zoltán!
  Kérdésem:hogy értelmezzem ezt a mondatát "a Győri Nemzeti Színház új igazgatójának kinevezésével kezdődött szerencsétlennek tartott lépések a megyeszékhely kulturális életében tovább folytatódnak."
  A színház új igazgatója még nem is állt munkába.
  Ki tartja szerencsétlennek ezt a lépést?
  Tessék szíves mondani egy olyan vezetőt a Balogh érából aki nem baloldali érzelmű?
  Miért csodálokzik itt bárki is?? 2006-ban megnyert egy választást a Fidesz.Emiatt többségbe kerültek a közgyűlésben.Ergo az ő akaratuk érvényesül.Ennyire egyszerű a képlet.
  A kulturális élet pedig jobb lesz mint eddig, mert jó kezekbe kerül végre a vezetés!”
 • 10. Valaki 2008. június 08. 11:17
  „Élvtárs, nem kéne ennyit vinnyognotok a hatalom után.”
 • 9. Börönd Ödön 2008. június 08. 10:02
  „Mostantól 2000 éven át, bármit megtehet a FITYESZ, mert a Kun elvtársék akkor ott és úgy! Bizony ám, nincs itt mivel foglakozni. Akinek nem tetszik, menjen el a Baross útra bazseválni!
  Győrszentivánon a Váciban is bevált az iskolában a recept. Mindenki el van ragadtatva! Akinek nem teccik, annak majd újra és lassan megmagyarázzák, hogy a Kun elvtársék is, nem egyszer, kétszer is szakmai javaslatok ellenére...! Ott olyan sikeres volt a választás, hogy a kiszemelt személy egyszerre két teljes állást is betölt. Ilyet a Kunék nem tettek, de szerintem gondoltak rá! Itt egyszerre kettő, mivel 2*1=1*2”
 • 8. joco1 2008. június 07. 13:51
  „Valaki: hát érdekes egy reagálás! kb 3-4 szavas "reagálásokat " leadni, melyben csak a maszop, komcsi szavak szerepelnek. De te legalább nem használsz ocsmány szavakat.”
 • 7. Valaki 2008. június 07. 13:09
  „6. joco1

  Igazad van, ezért is klónoznak benneteket a komcsik! :))”
 • 6. joco1 2008. június 07. 09:39
  „Megkezdödött a "N(p)arancsuralmi rendszer".Volt már egyszer "telefonregiszter"csere, most lesz majd még "mélyebb". Fiuk/lányok javaslom mindenki lépjen be a fideszbe, és naponta legalább "félorás"(szabadfideszes)lapszemlén vegyen részt.Csak ugy emlékeztetöül: a vezér szavait felállva és tapsolva illik majd(és már most is) fogadni. A leendő vezér/király mindig igazat mond. Aki ellene van azt fel kell jelenteni a helyi fideszirodák már fogadják-söt már korábban regisztrálták a "nem szimpatizálokat"”
 • 5. bagaméri 2008. június 06. 21:34
  „Remélem ez a Füke Géza legalább kisdobos volt-hogy valami kapcsolata is legyen a zenével.”
 • 4. Belinea 2008. június 06. 20:39
  „"HAZUDSZ POLITIKUS !"
  Ez egy emlékezetes mondat a "Miniszter félrelép " című remek filmből.
  Sajnos igaz......”
 • 3. Valaki 2008. június 06. 10:36
  „Mit lehet tudni Füke Gézáról? A maszopot már ismerjük.”
 • 2. Tabornok 2008. június 06. 09:43
  „"Emlékeztetnek arra, hogy Gergely Zoltán semmifajta panaszt nem emelt akkor, amikor a szocialista többségű közgyűlés a szakmai javaslatok ellenére Kun András MSZP-s megyei elnök, majd alpolgármester feleségét választotta meg kétszer is iskolaigazgatónak."
  Igaza van a FIDESZ-nek. Ettől lesz jó szakmai szempontból a filharmónia új igazgatója. Csodás!
  Az egyik 19, a másik egy híjján 20. A FIDESZ itt is megmutatta, hogy nincs különbség köztük.
  Éljen a párt!!
  Melyik?”
 • 1. nane 2008. június 06. 09:25
  „Mit kell ezen csodálkozni! Szinte minden pályázat előre leosztott. Már amelyik hely pénzről,hatalomról szól./tisztelet a kivételnek./Esetleg ezeket a szavakat mint: ellenőrzés,igazságosság,feddhetetlenség,szabályosság,sokat kéne ismételgetni a köz szerplőinek.Hátha egyszer meg is értik, mi a jelentésük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új településrész épülhet

Győrság - Új településrész épülhet ki hamarosan Győrságon, miután az önkormányzat több mint… Tovább olvasom