Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Avatási kampány a hajrában

Győr-Moson-Sopron - Ahogy közeleg az európai parlamenti választás, úgy nő a szalagátvágások száma a megyében. A politológus szerint ezeknek biztosan van hatásuk, csak azt nem tudni, mennyi.
A beruházások jelentős része valahogyan mindig kampányidőszakban készül el, vagy akkor fognak neki a megvalósításának. Így van ez a június 7-i európai parlamenti választások előtt is, igaz, a szalagátvágások és az egyéb ünnepélyes események száma alatta marad az országgyűlési voksolások előtt megszokottnak.

A megyében május 22-én tették le a kapuvári Lumniczer Sándor-kórház angiológiai rehabilitációs központjának alapkövét. A fejlesztésre 750 millió forintos európai uniós támogatás jut, így Hámori György fideszes polgármester mellett Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő is megjelent az ünnepségen.

Sopron mellett Sopronpusztán néhány nappal korábban tették le az 1989-es Páneurópai Pikniknek emléket állító Melocco Miklós-alkotás, az Áttörés alapkövét. Az eseményen a fideszes politikusok közül jelen volt Szájer József európai parlamenti képviselő és Fodor Tamás soproni polgármester.

Győrben Molnár Csaba MSZP-s kancelláriaminiszter, városi országgyűlési képviselő a múlt pénteken adta át a forgalomnak a 14-es főúton lévő Széchenyi hidat, miután elkészült a felújítás első üteme.
Ma a likócsi Audi-körforgalmat avatja fel Borkai Zsolt győri polgármesterrel együtt. Utóbbi politikus kedden a Városház téren vágott át nemzetiszínű szalagot a másfél hónappal korábban átszabott belvárosi közlekedési rendet „ünnepelve".

Molnár Csaba kancelláriaminiszter múlt pénteken a győri Széchenyi híd felújításának első ütemét (Fotó: Krizsán Csaba)...
Molnár Csaba kancelláriaminiszter múlt pénteken a győri Széchenyi híd felújításának első ütemét (Fotó: Krizsán Csaba)...


...Borkai Zsolt győri polgármester kedden a belvárosi közlekedési fejlesztéseket adta át (Fotó: H. Baranyai Edina).
...Borkai Zsolt győri polgármester kedden a belvárosi közlekedési fejlesztéseket adta át (Fotó: H. Baranyai Edina).

„Eddig senki nem vizsgálta, hogy az ünnepélyes avatások mennyi pluszvoksot jelenthetnek egy-egy választáson, de valószínűnek tartom, hogy ez nem is mérhető pontosan. Hatásuk azonban biztosan van, mert az ilyen ünnepségek helyben nagy nyilvánosságot kapnak" – fogalmazott a Kisalföld kérdésére Juhász Attila, a Political Capital Institute kutatási igazgatója. A politológus az EP-választás szempontjából nagyobb jelentőséget az európai uniós fejlesztéseknek tulajdonít. Ennek indokaként azt hozta fel, hogy az ilyen beruházások révén a kormány és az MSZP eredményeket tud felmutatni, míg az ellenzék vitát kezdeményezhet arról, hogy a brüsszeli támogatás mennyire hasznosult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ: a társadalmi béke záloga

Győr - Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő is kampányolt… Tovább olvasom