Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ausztriából Győrbe hozzák a menekülteket - Rendőrök az autópályán - fotók

40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából Magyarországra egy osztrák-magyar egyezmény alapján.


21. 40 - Csütörtökön délelőtt 48 menekültet vett át a rendőrség az ausztriai kollégáktól egy 1996-os, Magyarország és Ausztria között kötött megállapodásnak megfelelően.

A menekültek egy ideig Hegyeshalomnál várakoztak. Az illegális határátlépőket a rendőrök Ausztria területén fogták el.

A határrendészek a külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították, majd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal részére átadták őket - tájékoztatta a kisalfold.hu-t a rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei sajtóosztálya.

19. 20. - Az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába közlekedő járművet állították meg a rendőrök. Olvasó-tudósítónk szerint szír állampolgárokat szállítottak.

Rendőri ellenőrzés az M1-esen. Fotó: olvasó-tudósító


17. 59. - Tíz-tizenöt - nőket és férfiakat - vártak a rendőrök csütörtökön délután a győri vasútállomáson. A helyszínre érkezett egy szállítójármű is.

Menekültek Győrben
Menekültek Győrben


Korábban:

Az M1 Híradó tudósítója korábban arról számolt be, hogy 100-120, Németországból visszatoloncolt migráns várakozik a hegyeshalmi határnál, hogy Győrbe szállítsák őket.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azonban a hirado.hu-nak elmondta: csütörtökön 40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából Magyarországra busszal egy osztrák-magyar egyezmény alapján.

40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából. Fotó: hirdao.hu
40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából. Fotó: hirdao.hu


Hozzátette: ebben semmi különös nincs, naponta ugyanis több tucat embert szállítanak vissza így a szomszéd országból.

Elmondta azt is, a visszaküldeni szánt migránsokat Hegyeshalomnál, a határ osztrák oldalán egy "kontaktponton" gyűjtik össze, ezért láthatott itt nagyobb tömeget az újságíró.

Naponta akár két alkalommal is indulhat egyébként vissza ilyen busz Magyarországra. A rendszerint az osztrák határ és Bécs közt elfogott bevándorlókat azután küldik vissza, hogy meghallgatták őket, és bizonyítható, hogy tőlünk érkeztek Ausztriába - tudósít a hiradó.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenő árbevétellel zárta a fél évet a Rába

Az idei év fordulópont a vállalat életében: eladósodottságuk eddig nem látott mértékben csökkent. Tovább olvasom