Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Átszervezés az áramszolgáltatónál

Létszámcsökkentéssel járó szervezeti átalakításba kezd a győri székhelyű Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. (ÉDÁSZ) tulajdonosi viszonyainak megváltozása nyomán.
illusztráció
A budapesti székhelyű E. ON Hungária Energetikai Rt., a német E. ON Energie AG magyarországi leányvállalata még áprilisban tett nyilvános vételi ajánlatot az ÉDÁSZ valamennyi törzsrészvényére. Az ajánlattevő és az azt elfogadó részvényes, a korábban 27,69 százaléknyi ÉDÁSZ-papírral rendelkező francia EdF International között azonban a részvényátruházási szerződés csak a napokban, november 14-én jött létre. Az egyezséghez ugyanis szükség volt arra, hogy a Magyar Energia Hivatal és a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezze a hat megyében – többek közt a Kisalföldön is – szolgáltató cég felvásárlását, azaz az E. ON Rt. és az ÉDÁSZ összefonódását.

Húzóerő lehet

A nyilvános vételi ajánlat eredményeképpen az ÉDÁSZ alaptőkéjének 89,14 százalékát képviselő részvénycsomagot szerezte meg a német E. ON áramszolgáltató. Így az ÉDÁSZ az E. ON magyarországi vállalatcsoportjába integrálódik. Csatlakozik a Dél-dunántúli Áramszolgáltató Rt.-hez, a Tiszántúli Áramszolgáltató Rt.-hez, a Debreceni Erőműhöz és a Közép-dunántúli Gázszolgáltatóhoz, ezek ugyanis szintén a bajor áramszolgáltató többségi tulajdonában vannak, tudtuk meg Künszler Béla vezérigazgatótól.
Az ÉDÁSZ vezérigazgatója azt is elmondta, hogy az erőforrások minél jobb kiaknázása és a fogyasztók érdekeit is szolgáló költségmegtakarítás miatt az E. ON egységes irányítási forma kialakítására törekszik cégeinél. Ezért van szükség az ÉDÁSZ-nál szervezeti átalakításra. Programját most kezdik el kidolgozni, így a vezető pontos adatokat nem tudott felsorolni. Csak azt mondta el, hogy az átszervezés személyi kérdéseket, munkaköröket is érint, azaz várhatóan létszámcsökkentéssel jár, és fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az integrálódás folyamatosan, mintegy 1,5–2 év alatt valósul meg.

 „ Az energiai ötös fogatnak az ÉDÁSZ valószínűleg jelentős húzóerőt ad, mert 900 ezer fogyasztóval áll kapcsolatban és tavaly 103,9 milliárd forint konszolidált árbevételt, mintegy 5,6 milliárd forint adózott nyereséget produkált."

                                                                          Künszler Béla
                                                                         vezérigazgató

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étteremben füstmentesen

A füstmentes szórakozás érdekében évente kétszer a dohányzást az étteremből száműző bált szerveznek… Tovább olvasom