Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Árkád, Family Center, Plaza – hol találunk akciós ajándékot?

Győr – Végigjártuk a megyeszékhely három legnagyobb bevásárlóközpontját, s tuti akciós karácsonyi ajándékokra vadásztunk. Ha valakinek még nincs elképzelése, mit tegyen a fa alá, nálunk olcsó ötletek közül válogathat kedvére.


A címben szereplő kissé idétlen kérdésünket rögtön meg is válaszolnánk: természetesen mindenhol.

Olyan időket élünk ugyanis, amikor nem egészen három héttel Jézuska előtt két bevásárlóközpontban is felfedeztünk 20 ezer forintos vásárlás esetén 50 százalékos kedvezményt.Vagyis ha valaki 20 ezer forintos kabátot meg tud venni, akkor idén "csak" 10 ezer forintot kell otthagyni a kasszánál.

No de, ne siessünk ennyire előre, menjünk szép sorba végig Győr legnagyobb bevásárlóközpontjain.

Family Center, az újdonság erejével ható

A 83-as főút már-már üzletdzsungelébe integrálódott új központ több jó kis boltot foglal magába. (Igaz, a hosszú soron azért még akad egy-két kiadóhely.)

A legmegérősebb ajánlatot egy textildiszkontban láttuk: itt 2300 forintért vesztegetnek kabátot, de kapni pulóvert is 1500-ért.

Egy cipőboltban megpillantottunk 5690 forintos, egészen tetszetős női csizmát – már amennyire ezt férfiszemmel meg tudjuk állapítani, persze – egy másikban minőségi sportcipőt 7990-ért. Utóbbi eredeti árából kereken 10 ezret engednek most el.

Győr első bevásárlóközpontja

Ha már a Family Centernél előbb a sportcipőknél hagytuk abba, kezdjük a Plazában is ezekkel a lábbelikkel.

Itt is kapni 4-6 vagy akár 8 ezer forintos engedménnyel futó- vagy teremcipőket. Más kérdés, hogy az itt látott cipők többsége így is 10 ezer forint felett ragadt.

A Plazában egy-két ruha- és szabadidőboltban észrevettünk 20 ezres felezést, mint ahogy ékszerkollekciót is húsz százalékos kedvezménnyel.

A műszaki cikkek terén annyira nem voltunk meghalva a kínálattól, de azért szemezgettünk 49 ezer forintért vesztegetett, kis képernyős LCD-tévével, illetve szinte fillérre pontosan ugyanannyi pénzért kínált mosógéppel.

Árkád, a legnagyobb "mamut" Győrben

A megyeszékhely legnagyobb bevásárlóközpontjában tucatával lehet vásárolni 30 ezer forint alatt 8 megapixeles digitális fényképezőgépet.

Az utóbbi esztendők egyik nagy slágere, a műholdas navigációs rendszer már 50 ezer forint alatt is kapható.

Az Árkádban főként a cipők akciósak; bőrcipők például 25 százalék kedvezménnyel kerülhetnek a fa alá.

Érdekesség, hogy az Árkádban egyelőre nem bökte ki a szemünket sok-sok árleszállítós plakát vagy molinó.

Lehet, hogy mi emlékszünk rosszul, de a nyári kánikulában sokkal több akciót kínáltak az Árkád üzletei. No majd januárban...

Nem huncutkodnak a 80 százalékos akciókkal?

Az egész évben lassan nonstoppá váló akciók láttán az emberben felvetődik: nem huncutkodnak a kereskedők a sok százalékos táblával?

"Sajnos, sok esetben az akciós terméken nem egyértelmű, hogy pontosan mennyibe is kerül. Gyakran az eladók sem tudják, hogy nem az akció százalékértékét kell feltüntetni, hanem a kifizetendő összeget" – nyilatkozta Pőczéné Sáhó Márta, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársa.

"A másik hiba, hogy sokszor nem tűntetik fel egyértelműen, mennyibe kerülnek az árucikkek. Holott a termékeket minden esetben be kell árazni" – folytatta Pőczéné Sáhó Márta.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az akciós terméket minden esetben el kell különíteni, nehogy a vásárlók összekeverjék a többivel. Amennyiben az adott üzletben tábla jelzi, miszerint több áru akciós, akkor ki kell jelölni, hogy mely sornál kezdődik, s meddig tart a leárazás. Ha a butikban ezeket a feltételeket elmulasztják, a boltosok súlyos büntetésre számíthatnak.

Pőczéné Sáhó Márta szerint minden évben előfordulnak kisebb-nagyobb szabálytalanságok, hiányosságok, amiket elkerülni nem lehet. Mindenesetre az fejlődésnek mondható, hogy az utóbbi időben kirívó eset nem történt.Olvasóink írták

 • 5. elemér 2008. december 10. 08:45
  „Ki vásárol digitális fényképezögépet vagy műholdas navigációs rendszert a bevásárlóközpontban ?
  Ilyesmit fele áron, söt annál olcsóban árulnak a net-n. Nemkell se adót se postát fizetni az USA-ban és házhoz szállitják. Aki ezt Mo.-n ajándékban kapja az szintén nem fizet adót.”
 • 4. matriné 2008. december 09. 18:09
  „Akciós ajándékot? Miért kellene az ajándéknak még akciósnak is lenni? Hisz az ajándék ingyen van!”
 • 3. Nooormális? 2008. december 09. 17:30
  „Kedves Szeghalmi Balázs!

  A Kisalföld-nél nincsen lektor?
  Ez a "cikk" (iromány) ugyanis borzalmas. (legmegérősebb; nem voltunk meghalva a kínálattól)
  Remélem Ön nem újságíró, vagy csak "megérősen" kapott akciós fogalmazásgátlót? :)”
 • 2. IhászKároly 2008. december 09. 17:26
  „A méreg drága holmikon áthúzzák a régi árat, kint a tábla hogy "total sale meg eksön" és máris viszik mint a cukrot! Hogy mennyire jártunk jól azt nem tudni! Ugyanis az elvtársak szétverték a gyártó,nagyker,kisker vonalat,innen kezdve minden relativ.”
 • 1. kisördög 2008. december 09. 12:52
  „valszinüleg januárban lesz"ákció": ) elöbb nem hiszem ,most keményen fizetni kell az ajándékokért: ))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk csődjei: lesz ez még így se?

Győr-Moson-Sopron megye – A pénzügyi válság hatása valószínűleg hamarosan megmutatkozik a… Tovább olvasom