Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Angliába repülő fogorvosok

Merőben új, rendkívül látványos kampánnyal csábítják fogorvosi kezelésre az angol pácienseket hazánkba: a magyar fogorvosok egy költöztethető rendelővel körbeutazzák a Brit-szigeteket, s így vizsgálják meg a betegeket. Az egészségturizmusra specializálódott vállalkozás egyik menedzsere öttevényi.

A Vasárnapi Kisalföld szinte napra pontosan három éve írt arról az angol kezdeményezésről (Porcelánhéj és esztétikus tömés, 2005. szeptember 4.), mely a szigetországról csábít pácienseket fogorvosi kezelésre Magyarországra, többek közt Győrbe és Mosonmagyaróvárra. A Hungarian Dental-Travel mottója tömören összefoglalja a lényeget: „ha egy brit állampolgárnak fogbeültetésre, porcelánhéjra, koronára vagy hídra van szüksége, több pénzt takaríthat meg Magyarországon, mint amennyibe az utazás és a szállás kerül". A nem mindennapi vállalkozás ötletgazdája és egyik menedzsere, Varga Cecília öttevényi származású, s a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett anno.

 Felvételünkön az öttevényi Varga Cecília és Chris Hall mutatják be, milyen szép körülmények között zajlik majd a mobil konzultáció.
Felvételünkön az öttevényi Varga Cecília és Chris Hall mutatják be, milyen szép körülmények között zajlik majd a mobil konzultáció.


Amikor házhoz megy a doki

Noha az utóbbi években az egészségügyi turizmus szegmensén az egyik piacvezető szolgáltatását hozták létre a Brit-szigeteken Cecíliáék, nem ülnek a babérjaikon, s egy merőben új, rendkívül látványos kampányt találtak ki a betegek Magyarországra hozására.
„Bár sok, főként angol pácienst sikerült megnyernünk az utóbbi években, nem titok, hogy a szigetországban még mindig többen ódzkodnak a kelet-európai, azon belül a magyarországi fogászati beavatkozásoktól. Mi ellenben úgy gondoljuk, hogy a hazai kollegák világszínvonalon teljesítenek, s ezt igyekszünk bemutatni helyben" – kezdte a Vasárnapinak Varga Cecília.
„Ennek megfelelően a magyar fogorvosokat meghívjuk Angliába, ahol mobil fogorvosi állomáson megnézik az angol pácienseket, majd megbeszélik a beteg érdekében szükséges beavatkozásokat. Indokolt esetben a kezelésre Magyarországon kerül sor, de az szintén újdonság, hogy éves ellenőrzésre nem kell visszarepülni hazánkba. Vagyis a magyar fogorvos kontrollra gyakorlatilag újból házhoz jön" – folytatta az öttevényi menedzser.

Az első fecske Mosonmagyaróvárról

A promóciós túra – amely többek közt érinti Lincolnt, Manchestert, Liverpoolt, Glasgowt és Londont – szeptember 4-én kezdődött. A körutat finoman fogalmazva is felkapta az angol média; a legnagyobb újságoktól (köztük testvérlapunk, a Daily Mail) kezdve a legnézettebb angol tévéállomásig, a BBC-ig foglalkoztak a „repülő magyar fogorvosokkal". Ráadásul az első mobilkonzultációt egy Mosonmagyaróváron, a Happy Dent-nél praktizáló, német fogorvos Dr. Frank Kannmann tartotta.
„Nem csupán kiváló orvosokat biztosítunk, de a mobilfelszerelésünk is egyedülálló. A nemzetközi piac legmodernebb eszközeit rendeltük meg; speciális, könnyűszerkezetű fogorvosi széket és hordozható röntgengépet az USA-ból, biztonsági röntgensugár gátat Japánból. A mobilirodát eredetileg Kínából terveztük behozatni, de végül is olyan nottinghami céggel szállítattuk, aki a vészhelyzeti és hadseregi operációs műtőket is készíti" – zárta szavait Chris Hall, a vállalkozás igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr és az ő pálinkája

Győr - A Négy Évszak Fesztivál őszi programsorozatának nyitányaként a Széchenyi tér az ország minden… Tovább olvasom