Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Albérletbe költöztetnék a hajléktalanokat

Uniós mintára albérletbe költöztetnék a hajléktalanokat Magyarországon is.
Lakhatási támogatást már most igényelhetnek a fedél nélküliek, az egy évre szóló támogatás mértéke jelenleg havonta maximum 8000 forint lehet. A szakértők szerint nagyobb esélyt nyújt a társadalomba való visszailleszkedésre a fedél nélkülieknek az albérlet-hozzájárulás, mint a hajléktalanszállók. A lakástulajdonosok többsége azonban azonnal nemet mond, ha meghallja, hogy leendő bérlői az utcáról jönnek, és ez bizony a munkakeresésnél is többnyire így van.

A szakemberek szerint a jelenlegi állami támogatás még a szállók fenntartásához sem elegendő. Göncz Kinga család ügyi és esélyegyenlőségi miniszter a napokban egy konferencián közölte, hogy jövőre várható a lakbér-támogatási rendszer elindítása. Sütő Csaba, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezető je a Kisalföld érdeklődésére el mondta: a lakhatási támogatást jelenleg is igénybe vehetik a fe dél nélküliek is, ám ezzel nem sokan élnek.

A segítség mérté kének összege idén változott, a jogszabály szerint ez pillanat nyilag havi 2500 és 8000 forint között van. A támogatás egy teljes évre igényelhető, aki most kér, már csak novemberre és decemberre kaphatja meg, visszamenőlegesen nem. Sütő Csabától megtudtuk: a hajléktalan szállón az utóbbi időben meg nőtt a forgalom, jelenleg 270 embert látnak el.

November 1-jétől április 30-ig a Stromfeld utcában további 60 fedél nélkülit tudnak befogadni. A győri szállóról egyébként az ott lakók 6–7 százalékának sikerül úgy kikerülnie, hogy jó irányba rendeződik az élete: albérletet s munkát talál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baross emlékét őrzik Ilavában

Győr állhatatosan ápolja és őrzi Baross Gábor emlékét, az eredmény pedig az egykori győri képviselő,… Tovább olvasom