Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Akadémiai nap tizenhatodszor

Szekeres Tamás rektor „az egyetemi szférába és a nemzetközi egyetemi térbe" integrálódást jelölte meg hétfőn intézménye legfontosabb célkitűzésének az akadémiai nap megnyitóján.

Az egyetem és az Universitas – Győr Alapítvány a tizenhatodik alkalommal rendezte meg az akadémiai napot – amelyet hagyományosan minden évben Széchenyi István születésnapján tartanak. Az intézmény hangversenytermében, az egykori zsinagóga épületében zajlott ünnepi ülésen a rektor bejelentette: az egyetem szenátusa következő ülésén tárgyalja az intézmény új, a minőség jegyében készülő stratégiáját.

Az akadémiai nap rendezvénysorozata is az győri egyetem tudományos teljesítményét, a gazdasággal kialakított kapcsolatát volt hivatott bemutatni. A délutáni programba kilenc zenei, szakmai, tudományos rendezvényt iktattak.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina

A délelőtti díszközgyűlésen a doktorok avatása után habilitációs és honosított doktori okleveleket adtak át. Köszöntötték az egyetem új professor emeritusát – dr. Bakonyi István nyugalmazott egyetemi tanár –, illetve egyetemi magántanárát – dr. Dézsi Csaba András kardiológus – személyében. Köszöntötték Szabó Miklós Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes Művészt, a Győri Leánykar alapítóját, karnagyát, aki elbúcsúzott az együttestől és a győri egyetemtől. Pro Universitate Díjban részesítették dr. Czinege Imrét, az egyetem első rektorát, illetve Borsodi László ügyvezető igazgatót.

A rektor miniszteri kitüntetéseket is átadott: a felsőoktatásban oktatóként eltöltött több mint 25 év elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott dr. Bikás Ernő főiskolai docen, dr. Bakonyi István egyetemi tanár, Barsiné Pálmai Éva egyetemi adjunktus, dr. Csonka Béla egyetemi adjunktus, dr. Halbritter Ernő egyetemi docens, dr. Hirkó Bálint docens, Lászlóné Pozsgai Anna egyetemi adjunktus, Márkus Julianna főkönyvtáros, Petróczky Ferenc egyetemi adjunktus, Puskás László egyetemi adjunktus, dr. Standeisky István főiskolai docens és Tátrainé dr. Körmendy E. Katalin főiskolai docens.

Olvasóink írták

 • 3. Jandex 2009. szeptember 25. 20:05
  „Dr.Horváth
  Csak neked,csak most Dr.Jandex,OK?!”
 • 2. Dr.Horváth 2009. szeptember 25. 08:19
  „Jandex: kicsit olvass utána, mielőtt hülyeségeket írsz...”
 • 1. Jandex 2009. szeptember 22. 17:19
  „Érdekes ahogy vonzódnak a zsinagógához! :))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pajzán poénok a nyugdíjasok versenyén

"...miután végzett, maradt még egy picit pihenni az asszony ágyában, amikor egyszer csak nyílik az ajtó, és belép a szobába a felesége..." Tovább olvasom