Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Akadálymentes a vidéki buszpályaudvar Győrben

A szegélykövek helyreállításával együtt a munkálatok körülbelül 2 millió forintba kerültek.

Az utóbbi hetekben csaknem teljesen elkészült a vidéki buszpályaudvar akadálymentesítése. A szegélykövek helyreállításával együtt a munkálatok körülbelül 2 millió forintba kerültek.

– A győri vidéki buszpályaudvaron részben teljesen sikerült megoldani az akadálymentesítést, a felszálló peronoknál.

Mivel rendelet írja elő, és mi is fontosnak tartjuk, az előírásokat, ezért minden felszállásra alkalmas peront akadálymentesítettünk a mozgásban korlátozott utasaink megsegítésére – mondta érdeklődésünkre Bognár László, a Kisalföld Volán Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgató helyettese.

A munkálatok azonban még nem fejeződtek be, körülbelül két hetet kell még várni az utolsó simításokra.

– Teljes egészében még nincs kész az akadálymentesítés, jelenleg két helyen van még szükség simításra. A szegélykövek helyreállításával együtt a munkálatok körülbelül 2 millió forintba kerültek – tudtuk meg Mánik Pétertől, a Kisalföld Volán műszaki igazgató-helyettesétől.

Olvasóink írták

 • 6. orion1 2011. szeptember 22. 19:58
  „Amivel én járok, az jobbra dől a kézifék behúzása után, kb 20 cm mélyre süllyed, 1 m rampát lehet kihajtani belőle, ........ de arra kerekesszékes fel nem száll, mert még így is írtó meredek. Egyszer próbáltuk a pályaudvaron egy kolléga buszára feltuszkolni az akkumulátor-kerekesszékes gyereket, de ahol megtörik a rámpa/padlózat, ott leért a kocsi alja.”
 • 5. mozart 2011. szeptember 07. 10:38
  „Egy nagy kalap tojást nem ér az egész: hogy száll fel mozgássérült a buszokra? Van pár alacsony padlós, de a 80% nem olyan...”
 • 4. mir 2011. szeptember 07. 08:48
  „pontosítok. Az utasteremről és az épületről beszéltem + azért be vannak fedve a peronok de tényleg baromi szűk a hely a buszoknak.”
 • 3. bn 2011. szeptember 07. 08:20
  „Pont azt akartam mondani, mint a 2. hozzászóló: A Sz.fehérvárit nem szabad másolni, és nem is lesz. Annyiban jobb a fehárvári, hogy új. De másban nem. Csúcsidőben kell megnézni, hogy hogyan próbálnak a buszok azon a szűk helyen elmenni egymás mellett.”
 • 2. kispao 2011. szeptember 07. 07:45
  „A fehérvári távolsági buszpályaudvar sajnos egy rakás sz@r. Remélem soha senki nem akarja lemásolni.”
 • 1. mir 2011. szeptember 07. 07:36
  „Inkább egy új pályaudvart kéne építeniük mert a mostani katasztrofális. Meg lehet nézni pl a fehérvárit és tanulmányozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamossíneket raktak le Győrben - Újvárosban kezdték el építeni a pályát

Egy legenda szerint, az első világháború előtt a mai 1-es busz vonalára tervezték a villamost. Már a síneket is elkezdték lefektetni, ám a pályát nem tudták befejezni a háború miatt. Tovább olvasom