Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Adományok a győri gyermekotthonnak

50 kisgyerek arcára csaltak mosolyt a helyi áruház dolgozói.

A METRO 50. születésnapja alkalmából indított karitatív programja keretében édességeket, gyümölcsöket és használati tárgyakat adományozott a győri Anya, Csecsemő és Gyermekotthon részére.

A győri METRO, a Metro 50 éves születésnapja alkalmából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltségével együttműködve jelentős felajánlással támogatta a győri Anya, Csecsemő és Gyermekotthont. Az intézmény közel 60 éve működik, korábban csak csecsemőotthon volt, de napjainkban 18 éves korig lát el gyerekeket. Jelenleg 50 gyerekről gondoskodik, ezért minden adomány nagy segítség számukra. Az áruház dolgozói számos használati tárgyat például szőnyeget, pohárkészletet, valamint háztartási eszközöket (tányérokat, bögréket, evőeszközöket) adtak át a gyerekeknek és az intézmény vezetőinek. Édességből és gyümölcsből is bőven jutott az otthon lakóinak. Az átadásra szeptember 15-én, hétfőn délután került sor a gyermekotthonban.


Várnai Viktória intézményigazgató elmondta: "A gyerekeknek mindig nagy öröm, ha ajándékot kapnak, hiszen ilyenkor nemcsak pusztán a tárgyaknak örülnek, hanem annak is, hogy valaki érkezik az otthonba, foglalkozik velük, gondol rájuk. Mi pedig, akik igazgatjuk a gyermekotthont, külön hálásak vagyunk, hiszen minden adomány segíti az intézmény fenntartását."


Behon István a győri Metro áruház igazgatója elmondta: hogy a" METRO 50. születésnapja alkalmából karitatív programot indított el a METRO, melynek keretében nem csak Győrben, hanem országszerte segíti a rászorulókat: a szombathelyi METRO a Gencsapáti Gyermekotthont támogatta, a debreceniek a Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal működtek együtt, míg a szegedi METRO többek között véradást szervezett. Ezen kívül számos más városban tervezik a helyi METRO dolgozói az adománygyűjtést, a hátrányos helyzetűek megsegítését. A karitatív programban a helyi áruház dolgozói is aktívan részt vesznek, így már számos alkalommal segítettek egy-egy óvoda, iskola, gyermekotthon felújítási munkálatainak elvégzésében."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási trójai faló jött Győrbe - Miért? - videó, fotók

Tiltakozásul az EU-USA szabadkereskedelmi tárgyalások ellen. Környezetvédők a Megyeháza téren. Tovább olvasom