Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A városháza alig bírja a díszfényeket

A győri városháza villamos rendszerének sürgős felújítására több mint 200 millió forint kellene. Már az ünnepi díszkivilágítás is megterhelte.
Egymillió forintos, tűzoltás jellegű beavatkozásra volt szükség a győri városháza villamos hálózatában novemberben, mert a rendszer a szakemberek szerint nem bírta volna el a műemlék épület ablakai és erkélye, valamint a tér két fenyőfája karácsonyi díszkivilágítását. Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldnek ezzel érzékeltette, miért szükséges a következő években felújítani a teljes hálózatot.

A politikus további példával is szolgált: a tornyos ház olyannyira leélt, hogy ha a képviselő-testület tagjai egyszerre akarnának laptopot konnektorba dugni az ülésteremben, azonnal zárlatos lenne a rendszer. Nincs olyan szakember sem, aki meg merné kockáztatni pluszlámpák, neoncsövek felhelyezését bármely helyiségbe.

A közgyűlés jövő héten tárgyalja azt az előterjesztést, amely ha zöld utat kap, elméletileg megoldódik a probléma. Azért csak elméletileg, mert februárban a város idei költségvetésébe is bekerült 94 millió 989 ezer forint, amit aztán egy újabb döntéssel júliusban 25 millió 411 ezerrel csökkentettek. Ebből eddig csupán a villamos és gépészeti felújítás, a belső vízellátás, valamint a homlokzati nyílászárók korszerűsítésének lehetőségét vizsgálták.

Az elkészült tervekből kiderült, hogy – tavaszi árszinten – 360 millió forintot emésztenének fel ezek a munkálatok. Ennyi pénze erre a célra jelenleg nincs az önkormányzatnak, és 2007-ben sem lesz. Németh Zoltán előterjesztésében azt javasolja, hogy jövőre azt az 55 millió forintot költsék el, ami az idei előirányzatból még megmaradt. Ez a legégetőbb, nem túl látványos tennivalókra lesz elég.

A villamossági felújítás második üteméhez további 160 millió forint kellene, aminek előteremtésére a 2008-as költségvetésben nyílik némi esély. A pénzből kiépítenék a városháza tűzjelző rendszerét is, ami teljesen hiányzik. Emellett a teljes rendszert annyira modernizálnák, hogy ha valaki egyszer azt tervezné, hogy klimatizálja a dísztermet, megtehesse – most ugyanis még kiverné vele a biztosítékot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kudarcba fulladt a tervezett marcalvárosi karácsonyvárás

A Győri Nők Független Szervezete megannyi sikeres akció után az idei decemberre egyebek között… Tovább olvasom