Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A válságban is fejlesztenek

Győr - Miközben hetek óta szinte csak üzembezárásokról hallani a gazdasági világválság nyomán, Győrben csütörtökön új üzemcsarnokot avatott a Calderys Magyarország Kft. Igaz, nem csak kapacitásbővítés miatt volt rá szükség.
A kilencszáz négyzetméteres gyártócsarnokot márciusban kezdte építeni a tűzálló, előre formázott betonidomokat gyártó nemzetközi vállalat gyárvárosi telepén.

Huszonegy év után avattak új csarnokot, akkor jött létre – az elsők között vegyes vállalat formájában – a magyarországi cég, s a két évtized alatt számos hazai nagyberuházásban működött közre. Többek között a Mol számos veszélyeshulladék-égetőjének és csőkemencéjének felújításában, a TVK és a Dunaferr létesítményeinek rekonstrukciójában, valamint a váci, a lábatlani és a beremendi cementgyárak modernizálásában.

Új gyártócsarnokban: A győri üzemben évente 30–40 ezer darab előre formázott betonidom készül.
Új gyártócsarnokban: A győri üzemben évente 30–40 ezer darab előre formázott betonidom készül.

A Calderys győri gyárában évente 5–6 ezer tonna monolitikus tűzálló betont és 30–40 ezer előre formázott idomot gyártanak, s a tegnap átadott győri üzemcsarnoknak köszönhetően az idomgyártó kapacitás évi 500 tonnáról ezer tonnára nő. Nem csak ez indokolta azonban a bővítést.

– Joggal vetődhet fel a kérdés mindenkiben: hogy lehet, hogy ebben a válságos időszakban fejlesztünk, de az új csarnok építését nemcsak a kapacitás bővítése, hanem a hatékonyság fokozása is indokolta. A technológia modernizálására – egy zárt gyártási lánc létrehozására – a jelenlegi helyzetben is szükség van, s a munkavédelmi, környezetvédelmi szempontok is ezt indokolták – mondta a megnyitón Mucsi Sándor ügyvezető igazgató, aki bízik abban, hogy a vállalat kétszáznál is több hazai partnere a jövőben is garantálja a fejlődést. Az új csarnok építésénél egyébként arra is figyeltek, hogy a lehető legkevésbé zavarják a környéken lakókat, s most már minimális zajterhelés mellett folyhat a gyártás az üzemben.

Olvasóink írták

  • 1. k 2008. november 21. 18:21
    „Sok sikert az új üzemcsarnokhoz a Calderys Magyarország Kft.-nek !
    Legalább teremtenek munkahelyeket ebben a nehéz időszakban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az antológia az utókornak is hiteles üzenet

Győr - „Napkeltétől napnyugtáig" címmel sorban a harmadik antológia jelent meg a… Tovább olvasom