Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A templom elé teret terveznének

Öttevény - Pályázatot adott be az egyházközség a helyi templom felújítására, mert mintegy 13 millió forintot igényel az épület külső rendbetétele.


Szükség lenne a belső rekonstrukcióra is, főleg az épülethez később hozzátoldott oldalbejáró részén látszik, hogy megsüllyedt, repedezik. Winkler Zsolt plébános elmondta: nagy álmuk, hogy a templom főbejárata előtti részen félkör alakú teret alakítsanak ki, akkor a homlokzat látványa is nagyobb hangsúlyt kapna.

A lelkipásztor szerint a falunak, amelyet átszel a főút, nincs igazi központja, de ha megvalósul a tervük, ezt is pótolhatná. Kapcsolódhatna ahhoz a kisebb parkos területhez, ami a polgármesteri hivatal és a plébánia közti részen van.

A megálmodott térrel a falu központot, a templom homlokzatának látványa nagyobb hangsúlyt kapna.
A megálmodott térrel a falu központot, a templom homlokzatának látványa nagyobb hangsúlyt kapna.

A tervezett tér a templomudvar és az előkert falának lebontásával alakulna ki, a félköríves részén a 14 stáció ábrázolását helyeznék el. Itt körmenetet is tudnának tartani és más rendezvényeket a főút zajától védettebb részen.

Winkler Zsolt plébános
Winkler Zsolt plébános

A tervezett tér a templomudvar és az előkert falának lebontásával alakulna ki, a félköríves részén a 14 stáció ábrázolását helyeznék el.
Winkler Zsolt arról is beszélt, hogy legenda, szóbeszéd szerint – aminek nincs bizonyított alapja – egy évben épült az öttevényi és a szomszédos falu temploma, s azért lett a kunszigeti nagyobb, mert elcserélték a terveket. Az biztos, hogy a kunszigeti – ahol szintén a plébános látja el a lelkipásztori feladatokat – már nyert pályázati támogatást abból a forrásból, amiből az öttevényit is felújítanák. Viszont annak a templomnak az állaga jóval rosszabb.

Olvasóink írták

  • 2. 13.István 2010. március 14. 11:02
    „De korán keltél! Majd úgy szálsz mint a R.B.,todod fönn nem marad semmi ,még a daru is leszáll dögleni !
    Szép napot !”
  • 1. janika 2010. március 14. 05:42
    „Miért nem leszálló pályát,hát ha jön az Isten látogatóba!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok kedvenc áldozatai az idős emberek

Pénznyereményt, vízóra-ellenőrzést ígérnek, megannyi trükköt eszelnek ki, egy a közös bennük:… Tovább olvasom