Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A Rába a Városréti dróthálóról: `védjük az értékeinket´

A Rába többek közt az illetéktelen szemétlerakást akarja megakadályozni a több tízmillió forintért kialakított kerítéssel. A Városréten több kisgyermekes család él, a vállalat állítása szerint az ő biztonságukat szintén szolgálja a drótháló.


A kisalfold.hu kedden számolt be arról, hogy a Városrét közvetlen szomszédságában a saját területét teljesen elkerítette dróthálóval a Rába Járműipari Holding Nyrt.

Az itt élők közül többen sérelmezték a lépést, ahogyan tömören megfogalmazták: "nem akarunk gettóban élni".

Napilapunk az írás megjelenése előtt másfél héttel megkereste és kérdéseket küldött a Rába kommunikációs munkatársának, illetve lehetőséget biztosított arra, hogy a vállalat is kifejtse álláspontját. A Rába a témában most csütörtökön küldte el reagálását.


Fotókon a dróthálós kerítés

Többek közt a zugszemétlerakás megakadályozása érdekében húzták fel a kerítést 

"A Városréti lakásokat nem a Rába értékesítette, így az ingatlanértékesítéskor elhangzott ígéreteket nem rajtunk kell számon kérni. Jelenleg valóban van jogvita az ingatlanfejlesztő cég és a Rába között a Városréti utak tekintetében.

Az érintett területek ma is a Rába tulajdonát képezik, melyeket jelenleg ellenszolgáltatás nélkül használnak az ott lakók. Ennek ellenére a használatot nem korlátozzuk. Ráadásul a terület csapadékvízmentesítését is a vállalatunk végzi, éves szinten több millió forintért.

Mint bárki más, a Rába is védi, illetve őrzi a tulajdonában lévő értékeit. Ezért tisztítottuk meg a területet az ott elhelyezett szeméttől, hulladéktól. A vállalat az illetéktelen személyek kizárása, és további szemétlerakás megakadályozása érdekében kerítette körbe az ingatlanját, több tízmillió forintért.

"Összességében az egész lakóterület biztonságosabbá vált"

A kerítés megépítését indokolta továbbá az is, hogy az ingatlanunk környezetében lévő lakóépületekben nagyon sok kisgyermekes család él, így a balesetek megelőzhetők. Összességében az egész lakóterület biztonságosabbá vált.

Ugyanakkor magántulajdonunk esetleges megrongálása azonnali rendőrségi feljelentést von maga után" - tájékoztatott Alasztics Melinda, a Rába Járműipari Holding Nyrt. kommunikációs munkatársa.     

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi 2014: íme, a győri Széchenyi István Egyetem ponthatárai!

Idén 5%-kal több "felvételt nyert" értesítést kapnak a győri Széchenyi István Egyetemre pályázók. Tovább olvasom