Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A MÁV hallgat, Elvira jól van

A MÁV illetékesei nem tudtak semmilyen konkrétumot mondani arra vonatkozóan, hányan sztrájkolnak közülük, s milyen fennakadás várható a közlekedésben - eközben az elvira.hu oldalon minden figyelmeztetés és felhívás nélkül közlik az aktuális menetrendet.
A helyzet hasonló a pénteki sztrájkhoz, abban legalábbis , hogy a győri vasutasok központi utasítást vagy nyilatkozatot nem kaptak a szakszervezettől, így vasárnapig nem tudtak semmilyen konkrétumot mondani arra vonatkozóan, hányan sztrájkolnak közülük, s milyen fennakadás várható a közlekedésben.

Minden rendben - a menetrendből ez derül ki

A MÁV internetes oldalán továbbra sem jelzi semmi, hogy sztrájk lesz – elvileg minden vonat menetrend szerint indul hétfőn... 

Bár legutóbb is kevesen sztrájkoltak Győrben (mindössze ketten), de a többi állomás miatt a vonatok közlekedése akadozott.  

Olvasóink írták

 • 12. NEO 2008. február 05. 04:48
  „GASKÓ KÖNNYEN VAN SOKK SZERENCSÉTLEN MEG HOLNAP AZ UTCÁN EZ NEM SZTÁJK EZ GASKÓ POLITIKÁJA ..”
 • 11. nonem 2008. február 04. 23:05
  „Ne szabad elfelejteni, hogy a GYSEV nem csak személyszállítással foglalkozik....
  Más: tényleg abszurd amit Gaskó a havi egymillás fizetésért tesz! Még nem elég a közfelháborodás!!
  Egy ilyen közfeladatot ellátó szolgáltatás, mint a vasúti személyszállítás - nem lenne szabad a sztrájkot megengedni. Csak a tárgyalás és kompromisszum- addig nem jöhetnek ki a megbeszélésről, amíg meg nem állapodnak. (előtte érdemes konditerembe járni, hogy legyen erőnlét).
  Amit ez a 10 ezer főt képviselő szakszervezet tesz és követel nem más csak csalán verése más f*val. Ha nincs trövényes lehetőség a pénz-mármint a 250 eft kifizetésére, akkor ne érveljen azzal, hogy az a MÁV vezetésének a feladata, hogy megoldja!”
 • 10. colomano 2008. február 04. 15:00
  „A MÁV példát vehetne a GYSEV-ről. Lassan már évtizedek óta nyereséges...”
 • 9. and 2008. február 04. 14:12
  „Az országban a vasutasok 10,4%-a (Győrben 9,4%) csak káoszt tud tenni! Ráadásul az elégséges feltételeket sem biztosítják. A szakszervezetük, élén a vezérükkel, nem gondol arra, hogy így végképp hiteltelenné teszik magukat és a sztrájkjogot?”
 • 8. MR 2008. február 04. 13:55
  „A Volán egyetlen mentesítő járatot sem indít Pestre ma, február 4-én és úgy csinálnak, mintha nem is tudnák, mit kérdeztem. Félelmetes egy ország és benne különösen sötét egy város Győr!”
 • 7. colomano 2008. február 04. 13:22
  „anonim:

  tudom, de a sztrájkalap nem akkora, hogy hosszú hetekre finanszírozni tudja a dolgozók fizetését”
 • 6. Gézuka 2008. február 04. 12:31
  „A MÁV internetes oldalán továbbra sem jelzi semmi, hogy sztrájk lesz ....

  Csak egy megjegyzés: a MÁV honlapja a www.mav.hu, a MÁV-STARTé www.mav-start.hu. A www.Elvira.hu a menetrend oldala. Ezen is kint az információ:
  "VDSzSz sztrájk miatt fennakadások és vonatkimaradások várhatóak.
  További információkat olvashat a www.mav.hu és a www.mav-start.hu oldalakon. "”
 • 5. anonim 2008. február 04. 12:30
  „colomano:

  sztrájkalapból fizetnek a szakszervezeti tagoknak...”
 • 4. colomano 2008. február 04. 09:43
  „Ne aggódj, nem tart el húsvétig. Mivel a sztrájk alatt munkabér nem jár. Azt meg ugye tudjuk, hogy a vasutasok nincsenek túlfizetve, s nekik is jön a számla.”
 • 3. Morpheus880223 2008. február 03. 22:15
  „Sztrájkoljanak ettől-eddig, aztmondom oké, mert akkor tudok tervezni... . De így? Lehet hogy pár órás lesz, de lehet, hogy eltart húsvétig is... .”
 • 2. Peter 2008. február 03. 17:52
  „Megértem, hogy ha nincs más eszközük, akkor sztrájkolnak, bármilyen szkaszervezetről is legyen szó - de miért nem lehet tájékoztatni a lakosságot?
  -Hé suttyó, ne vegyél jegyet, holnap nem vagyunk nyitva!! , vagy valami. Pénteken 3ezret buktam azért, mert a bakterék nem beszéltek össze és ugyanúgy mint ma, nem tudják holnap mit fognak csinálni. Ez aztán a tudatos és kigondolt, egységes kiállás!
  Gratulálok!”
 • 1. babucyy 2008. február 03. 17:06
  „hát én ezzel a sztrájkolgatunk sztrájkolgatunk mentalitással abszolut nem értek egyyet........ ami pénteken is volt miatta buszokon hát köszönöm kedves dolgozó ül a vonaton olvasgat meg minden én meg közben szívok....köszönöm remek!!ezentúl ha nekem nem tetszik vmi akkor én is neki állok sztrájkolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kazinczyban tesznek is az esélyegyenlőségért

Győr - A banai Zsolnai Zsóka koraszülöttként, oxigén-túladagolás miatt vesztette el a látását.… Tovább olvasom